Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy aby na pewno ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Witam, od około 5 lat biorę tabletki antykoncepcyjne ze względu na powstawanie cyst na jajnikach. Z racji tego, ze mam w tym roku 20 lat zdecydowałam, że jestem gotowa na współżycie z moim chlopakiem. Teoretycznie, gdyby nie tabletki kochalismy się w dzień, w którym powinna wystąpić owulacja. Chłopak dosłownie chwilę się pokrecil w tamtych okolicach i na około minutę zabawialismy się bez prezerwatywy. Oczywiscie nie skończył we mnie, nie dochodził też przed zblizeniem. Minęły prawie dwa tygodnie od tego zdarzenia, na dniach powinnam dostać okres ale mam bardzo bolesne piersi i jakiś taki wewnętrzny niepokój.. Czy jest szansa, ze jestem w ciąży?

Gość gość
Jaka owulacja i jaki okres przy tabletkach?

Gość gość
Dlatego mówię, że teoretycznie jakby tabletki dopuściły do owulacji, a okres dostaję z odstawienia.

Gość gość
Jak bierzesz tabletki to nie ma owulacji, a krwawienie z odstawienia, to nie okres, bo nie ma okresu bez owulacji.

Gość gość
Na czym w takim razie polega ciąża, w którą zachodzą kobiety mimo brania tabletek?

Gość gość
gość dziś Na niestosowaniu się do ulotki.

Gość gość
Czyli mimo bólu piersi i obfitego śluzu, nie ma opcji, żeby do czegokolwiek doszło?

Gość gość
To zależy, czy brałaś tabletki zgodnie z zaleceniem, czy może jednak pominęłaś.

Gość gość
Był moment w lutym gdzie dwa dni pod rząd brałam dwie tabletki na raz bo miałam ciężkie dni natomiast od 2 miesięcy nie przypominam sobie, żeby wystąpiła jakaś biegunka.. Antybiotyku nie brałam, tabletki nie pominęłam, wymiotów nie było

Gość gość f33
Takie małe wyjaśnienie. Jeśliby byłaby taka sytuacja że doszło by przy tabletkach do owulacji to byłoby to na dniach kiedy pominęłaś tabletkę, zwymiotowałaś ją, wydaliłaś za szybko, albo w inny sposób osłabiłaś jej działanie, a nie w momencie który sobie wyliczyłaś z kalendarzyka. Co do ciąży to jeśli masz jakiekolwiek obawy to powinnaś zrobić test zanim zaczniesz nowe opakowanie. Brak krwawienia nie jest tutaj wyznacznikiem bo to po prostu może sie zdarzyć w zależności od tego jak zadziałają na ciebie tabletki.

Gość gość
Krwawienie powinnam dostać w sobotę, max niedzielę bo ostatnia tabletkę brałam we wtorek. Jeśli nic nie bedzie to na pewno zrobię test. Jeszcze jedno pytanie, czy fakt, że chłopak w ogóle we mnie nie skończył jest istotny? Czy warto wierzyć w zapłodnienie preejakulatem

Gość gość
Zapłodnienie z wytryskiem w środku, w najbardziej płodny dzień, to szanse w okolicy 30%, więc z tabletkami bez pominięcia/wymiotów/antybiotyku, musiałabyś mieć serio pecha, by zajść z preejakulatu. :)

Gość gość
Dziekuje za odpowiedź, zdaje sobie w sumie z tego sprawę ale jako młoda dziewczyna robię z igły - widły :)