Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wymioty w trzecim trymestrze ciąży.

Polecane posty

Gość gość

Hej. Jestem w 31 tygodniu ciąży na podtrzymaniu bo szyjka zaczęła sie skracać. Biore leki i leże ile tylko sie da. Wstaje tylko do łazienki i zjeść. Wczoraj rano byłam na kontroli u ginekologa,jak na razie bez zmian. Gdy wróciłam zwymiotowałam dwa razy..Dzisiaj o 6 rano przed wzięciem leków też mnie pociągnęło...wodą,bo nawet zjeśc nie zdążyłam. Do tego boli mnie głowa i mnie mdli. Czy wymioty na tym etapie ciąży są normalne? Dodam że wymiotowałam przez cały pierwszy trymestr i polowe drugiego. Pozdrawiam.

Gość gość
kazdy organizmmoze inaczej reagowac na ciaze, a sa to zmiany hormonalne wiec mozesz wymiotowac, pamietaj aby sie przy tym nie odwodnic, pij duzo plynow, mozesz tez kupic sobie srodek nawadniajacy, ja pije Orsalit (w ciazy tez go pilam), zawiera on elektrolity, a wiec nawadnianie organizmu jest szybsze i skuteczniejsze niz sama woda, takie wymioty niezle moga odwodnic i oslabic organizm, jesli nie zadbasz o nawodnienie to niestety mozesz trafic do szpitala pod kroplowke, mam jednak nadzieje ze wszytsko bedzie ok, juz nie dlugo i bedzie po ciazy i bedzie dzidzius, duzo radosci!!

Gość gość
Ja w pierwszej ciąży wymiotowalam do 12 tc. W drugiej od dwudziestego do końca więc nie ma reguły ;)

Gość gość
W pierwszym i drugim trymestrze miałam częste wymioty, no cóż jedne przyszłe mamy wymiotują inne nie :) Przy wymiotach piłam orsalit dla dorosłych, w celu uzupełnienia utraconych elektrolitów i wody. Jakoś dasz radę :)