Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

VitaMinka7200

Czy to ciąża?

Polecane posty

Witam. Szukam pomocy. Może od początku: W styczniu 2015 urodziłam córkę z poważnymi wadami serca, która zmarła w marcu 2015. Parę miesięcy pożniej lekarz zalecił mi szczepionkę przeciw HPV. Przyjęłam już dwie dawki i kilka dni przed przyjęciem ostatniej podejrzewałam ciążę. Zrobiłam najpierw trzy testy ciążowe, które wyszły pozytywne, ale kreski były bardzo jasne. 1.04 poszłam zrobić badania beta HCG total. Pierwszy wynik był 105.46 mlU/mL. Dwa dni temu zaczęłam krwawić i pojechałam do szpitala. Na USG nie stwierdzono ciąży, ale zalecono mi zrobienie jeszcze dwóch testów z krwi. Wczoraj zrobiłam i wynik to 157.50 mlU/mL. Kolejny w piątek. Czytałam o ciąży pozamacicznej. Zobaczymy o ile beta HCG zwiększy się w piątek, ale na mojego oko coś mało wychodzi na dzień dzisiejszy. Jestem tak cholernie zdołowana, że nie wiem co mam ze sobą zrobić. Ta niewiedza mnie dobija. Czy ciąża, czy nie? Czy wszystko w porządku? Czy wynik jest normalny? Z miesiączki wynika, że to 5 tydzień. Nie mam pojęcia. Słyszałam, że właśnie ta szczepionka zwiększa też beta HCG w organizmie, ale w takim razie skąd zatrzymanie miesiączkowania i zamknięta szyjka ?

Gość gość
troche mały ten przyrost od 1.04.....

Gość gość
Prawidłowy przyrost po 48 godz. wynosi min. 66%.

Gość gość
albo pozamaciczna albo skutki szczepionki

Tylko problem jest taki, że już po dwóch dawkach szczepionki robiłam test ciążowy ale wyszedł negatywny. Więc od szczepionki nagle wzrósł by beta HCG? Możliwe, że pozamaciczna...