Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Borelioza

Polecane posty

Gość gość

czy ktoś słyszał o wspomagającym w boreliozie leczeniu tlenem???

Gość gość
Tak, ja słyszałem. Tlenoterapia hiperbaryczna redukuje stany zapalne i od samego poczatku może złagodzić lub eliminować niektóre z objawów przewlekłej infekcji. Wiadomo, tlen to silny środek bakteriobójczy, bakterie wywołujące boreliozę umierającą w obfitej ilości tlenu. Co ważne: tlenoterapia jest skuteczna wobec baterii beztlenowych, które wywołują wiele innych infekcji zagrażających życiu. Dopytaj sie w ATAmed, oni mają takie komory hiperbaryczne.

Gość gość
O, ja nawet nie wiedziałam że takie komory hiperbaryczne sa dostępne w leczeniu boreliozy. Myślałam, że to jest tylko dla nurków. A do tego ATAmedu to długo trzeba czekać na takie zabiegi??

Gość gość
Tak, tlenoterapia hiperbaryczna świetnie sie sprawdza w leczeniu takich dolegliwości. Polecam, sama chodzę do ATAmedu, ale ja mam problem z ranami pooperacyjnymi.

Gość gość
Ja leczyłam w komorze hiperbarycznej w tym centrum na Siennej swoje skórne dolegliwości. Raz na jakiś czas mam tak, że mam stan zapalny, jakieś wysypki mi się robią, generalnie jest to mało estetyczne i uciążliwe. Nie chcę brać ciągle sterydów, wolę tlenoterapię.

Gość gość
Nawet nie wiedziałam, że tlenoterapia hiperbaryczna ma także zastosowanie w boreliozie. Byłam kiedyś w ATAmedzie na kilku sesjach w komorze, ale miałam bliznę pooperacyjną, która źle się goiła. Po sesjach było zdecydowanie lepiej. Musze sie znowu wybrać.

Gość gość
to z tego co wiem terapia ozonem, mam zamowione na przyszly tydzien.jest to tzw ozonowanie krwi

Gość gość
Zaczęłam ostatnio bardziej dbać o siebie, tak bardziej profilaktycznie, dość poźno zostałam mamą i chciałabym żeby mój synek mógł jeszcze się mną pocieszyć, chcę zobaczyć wnuki...Dlatego jestem pod opieką Futura Medica, mają taki specjalny program odmładzania biologicznego, świetnie się po takiej terapii czuję, rzeczywiście jakbym te kilka lat z peselu już straciła ;-)