Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Reumatyzm

Polecane posty

Gość gość

Moja babcia ma straszny reumatyzm, oczywiście leczy się od lat, ale niewiele to daje. Czasem bardzo cierpi. Czy można jej jakoś pomóc. Jakieś mniej konwencjonalne metody?

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli dolegliwości ma małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość gość
A rozważaliście dla Babci rehabilitacje hiperbaryczną? Tlenoterapia jest często wykorzystywana w leczeniu wielu schorzeń reumatoidalnych czy zapaleń kości. Tlen w komorze hiperbarycznej zmniejsza stany zapalne, redukuje ból i wspomaga regenerację. Zapytajcie o to w Warszawie na Siennej, w ATAmedzie.

Gość gortatka
zacznijcie od naturalnego leczenia, suplementem arthroblock forte, ma kolagen który reperuje stawy, tą maź uzupełnia a jest to najczestsza przyczyna bólu stawów.

Gość gość
Polecam ATAmed - tam przeprowadzają tlenoterapię w komorach hiperbarycznych. To bardzo dobrze robi na wszelkiego rodzaju stany zapalne w organizmie.

Gość gość
bardzo ciekawe artykuły możecie przeczytać na ten temat na stronie www.centrum-hiperbaryczne.pl :)

Gość gość
Zgadzam się, arthroblock forte bardzo pomaga, moja babcia go brała gdy nawet po pranie schylić się nie mogła. Suplement uelastycznia stawy, chrząstki i przede wszystkim wzmacnia je. Warto sięgać po takie pomoce.

Moja babcia też długo, długo cierpiała, najgorsze było to, że ma też chorą wątrobę i wrażliwy na leki żołądek, więc często przyrywaliśmy kurację. Wtedy koleżanka poleciła mi suplement diety Salai Guggal z himalajskich ziół. Supelement jest kompozycją ukierunkowaną strikte na reumatyzm, bóle kości i stawów. Działa przeciwbólowo i zwiększa ruchomość stawów itd. Nie powiem żeby babcia jakoś cudownie ozdrowiała, wiadomo reumatyzm nie minie magicznie, ale jest duuża poprawa. Mniej ją boli, dużo mniej jest takich dni, że nie może w ogóle chodzić. Składniki suplementu są naturalne, roślinne, więc wątroba i żołądek nie cierpią (a przynajmniej nie z powodu tego leku). Dzięki temu mogła stosować kurację regularnie i na dłużej. Niestety przez dłuższy czas lek nie był dostępny w Polsce, musiałam zamawiać go z zagranicy. Wynikało to z jakiś problemów finansowych z ponowną rejestracją suplementu w Polsce, ale podobno jakoś od września produkt ma być znów dostępny. W każdym razie polecam na nprawdę. Wygooglujcie sobie ten suplement i poczytajcie o co chodzi bo na prawdę warto. Moje koleżanki już pokupowały lek swoim rodzicom i też są zadowoleni. jakby ktoś z Was chciał się podpiąć pod moją przedyłkę z zagranicy to piszcie na michalina.kownacka@op.pl :)