Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Samiiiiiiiiiii26

Ciaza blizniacza

Polecane posty

Gość Samiiiiiiiiiii26

Czesc, chcialabym sie dowiedziec od mam blizniakow czy czuly sie podobnie do mnie w ciazy bo tez oczekuje blizniat. Jestem w 15 tc. Nie mam dzieci. Gdy duzo chodze mam bole macicy- klucie, uczucie ciagniecia w pachwinach, lub bol jak przed @. Biore z tego powodu luteine i magnez. Boje sie duzo chodzic, staram sie nie latac po schodach, nie przemeczam sie. Wchodzac na 2 pietro mam zadyszke, zle sypiam w nocy. Na poczatku ciazy bylam 6 razy w szpitalu z powodu niepowsciagliwych wymiotow. Do dzis mam mega nudnosci ale przynajmniej juz nie wymiotuje. Czasami leze w lozku gdy mdlosci mi szczegolnie dokuczaja i zoladek tanczy salse. Staralam sie 5 lat o dziecko i nie chce poronic- raz juz poronilam. Czy ja przesadzam? Czy inne mamy w ciazy blizniaczej czuly sie podobnie?

Gość gość
To normalne-organizm pracuje za troje :-)odpoczywaj ile wlezie by jak najdluzej donosic ciaze.ja tez nie mialam sily na nic.

Gość gość
Ludzie bliźniaki a ja z jednym ledwo wyrabiam wyspij się dziewczyno w czasie ciąży. Jak urodzisz wspomnisz moje słowa

Gość gość
Mnie od początku bardzo bolały biodra. Ilu kosmówkowa i owodniowa ciąża? Jeżeli jednokosmówkowa to pamiętaj aby ciążę prowadzić u położnika od bliźniąt, USG co 2 tyg. itp. Pamiętaj aby zrobić echo serc maleństw - często się zdarza, że jedno z dzieci ma wadę serca. Bardzo o siebie dbaj, mi udało się donosić jednokosmówkowce do 38 tc. Jedna z córeczek ma poważną wadę serca, która na szczęście została wykryta jeszcze w czasie ciąży i byłą pod odpowiednią opieką od razu po porodzie. Od echa polecam Agatową w Warszawie i prof. Dangel - trafiają do niej przypadki z całej Polski.

Gość gość
No wlasnie kluczowa sprawa jest kosmowkowosc/owodniowosc.nam przytrafil sie ttts i nie skonczylo sie to dobrze.