Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zasiłek dla bezrobotnych po zasiłku macierzyńskim

Polecane posty

Gość gość

Witam, Przebywam obecnie na zasiłku macierzyńskim. Moja sytuacja wygląda następująco byłam zatrudniona od lipca 2015( umowa o prace) , od 1 czerwca poszłam na urlop macierzyński , moja umowa skonczyła sie w październiku 2015, dlatego też automatycznie otrzymuje od tego czasu otrzymuje zasiłek macierzyński z ZUS. Czy po upływie tego czasu ( czyli 1 czerwca) po zarejetrowaniu sie w PUP otrzymam zasiłek dla bezrobotnych ? Czy ktoś może jest na tyle doinformowany zeby mi to powiedziec :) z góry dziękuję

Gość gość
Przepraszam pracę zaczełam od lipca 2014 , a na urlop poszłam 1 czerwca 2015 :)

Gość gość
Spokojnie, nie up-uj po 5 minutach. Jak ktos będzie znać odpowiedź, to odpowie :) A najlepiej gdybyś skontaktowala siię z UP i na miejscu sie dowiedziała jak to jest, info z pierwszej ręki ! :)

Gość gość
Tak należy Ci się na 100 procent. Ja miałam umowę do dnia porodu, potem rok macierzyńskiego z zus i po tym zasiłek dla bezrobotnych. A że po 3 czy 4 miesiącach sama znalazłam sobie pracę to jeszcze dostałam z up dodatek aktywizacyjny. Sprawdź sobie jeszcze info na stronie dowolnego urzędu pracy - w całym kraju obowiązują te same zasady.