Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam, które nie szczepią

Polecane posty

Gość gość
Szkoda, ze temat szczepionek wywoluje takie skrajne emocje i nie da sie pogadac by zaraz nie uslyszec, ze jest sie idiotka :( chociaz ten temat jest w miare spokojny i ja np. skorzystam z rad jednej pan powyzej. Dzieki

Gość gość
Zabierz kartę szczepień z przychodni.Powiedz że dziecko będzie leczyć się zagranicą.Mi wydali bez problemu. Po porodzie też mnie osaczono, powiedziałam że na szczepienie mam czas i nie muszę tego robić w wyznaczonych terminach.

Gość gość
To nie szczepienia są winne tylko nasze geny, czemu kiedys nie było mukowiscydozy , dziecko umierało twierdzono że na płuca postęp w medycynie zdiagnozował muko. Niestety czasami dobieramy się tak w pary że pewne choroby są wynikiem naszych genòw ojca i matki. Nie zwalajcie na szczepienia bo to nie prawda.

Gość gość
Ale czemu nie sa winne? Chodzi ci o autyzm? Dla mnie to autyzm jest ostatnia obiekcja, jesli w wogole, gdy mowa o szczepieniach.

Gość gość
geny sa ok. to szczepiania z obcym dna sa zle.

Gość gość
Ja na pewno nie zaszczepie dziecka na gruźlicę w pierwszej dobie. To jakaś głupota żeby szczepić kilkunastogodzinne dziecko akurat na gruźlicę. Faktycznie choroba łatwo się wszędzie zarazić.....

Gość gość
Mi 8 tygodniowy synek na rekach umieral po szczepieniu.I ulotka o tym mowi ale lekarz i pielegniarka nie.

Gość gość
szczepienia temat wzbudzajacy u wielu zdziwienie , bulwers i złość . Niedouczeni opierajacy sie na tym czym sie ich karmi od lat stoją w obronie szczepien bo tak im wpojono ze to takie dobre , wielu tez autorytetów mowi ze szczepienia to dobro ! Ale mało kto chce właczyc myslenie i pomyslec samemu ot tak po prostu bo tu szkoły wcale miec nie trzeba ! Natura i organizmy zywe ! czyzby natura popełniła bład ? NIE ! 75% przeciwciał znajduje sie w układzie pokarmowym człowieka , reszta to skóra , itd. wszedzie tak gdzie narazony jest organizm na atak patogenu stoja na strazy bojownicy ! Jestes przekonana /y , ze podanie czegokolwiek poza systemami obronnymi ortganizmu jest dobre ? czy podanie patogenu wraz z adjuwantami i srodkami konserwujacymi w tym zwiazkami rteci i aluminium bezposrednio do krwioobiegu jest dobre ? na pewno ? Nie bez przyczyny zmija wstrzykuje w ten sposób patogen w organizm wroga ! Pająki tez ! A jak jeszcze maluszek nie ma wykształconej bariery krew mózg to wszystko laduje w mózgu . I to ma nam pomóc ? to dlaczego dzieci mimo szczepien choruja na zaszczepione choroby ? krztusieć , polio wystepuje juz tylko poszczepienne bo szczepionka OPV to zywy wirus ktory sie wprowadzało (juz nie ) do organizmu , a potem dziecko wydalało wraz z fekaliami wirusa przez nawet 6 miesiecy ... Czy zdrowe niezaszczepione dziecko jest jakimkolwiek zagrozeniem dla innego dziecka ? NIE a wciska Ci sie kit ze jest inaczej , ale jak ???? skoro twoje zaszczepiono to w czym jest problem ? nich sie pojawi chore na krztusiec moj jest wszak szczepiony wiec bezpieczny , nich drzą matki nieszczepionych dzieci / Wszystkie szczepienia dotyczą wieku dzieciecego jak i choroby na ktore sa szczepienia sa wieku dzieciecego . Ja pzrechorowałem za młodu Odrę , ospe wietrzną , swinkę , krztusiec - MIMO SZCZEPIEN !!! i co ? co dało szczepienie ? całe szczescie ze wtedy tylko szczepien było 8 tak tylko 8 nie tak jak teraz ze jest ich 26 . pisał bym długo , ale zaden ze mnie autorytet wiec nie bedzie posłuchu > Mamy inne warunki sanitarne niz 50 lat temu , nie prawda zatem jest ze to szczepienia spowodowały znikniecie chorób , angielskie poty tez znikły a nikt na nie nie szczepił , dzuma tak samo .... szkarlatyna dalej wystepuje bo na nią szczepionki nie ma i jakos tragedi nie ma . Ale firmy zyski mają !! i to ogromne !! jest to od (w zaleznosci od firmy ) 50 miliardów dolarów na rok do 25 miliardów na rok znajdziesz na necie raporty dochodów firm np GSK czy MERCK i innych .

Gość gość
takim swietnym przykładem jak sie okłamuje społeczenstwo jest historia konopi ide o zakład ze 90% czytajacych teraz sie zdziwi ...tak chodzi o maryhę - nie jest ona zakazana z racji ze to narkotyk jak sie nas okłamuje , ale z racji , ze jest i była zagrozneniem dla przemysłu chemicznego to DUPONT spowodował ze jest zdeleglizowana , a to roslina ktora wyrosnie wszedzie i nie ma zadnego wroga jak robaka tak chwasta ! musi miec tylko słonce i wyrosnie wszedzie ! to z konopi kiedys robiono zagle okretowe , itd. sami poczytajcie kto ciekaw .... wklejam nizej linke , a jak by sie nie wkleiła to w g wpisać historia konopi - wyskoczy

Gość gość
Bardzo fajnie jest wykonać sobie wtedy botox. Ja tak zadecydowałam i nie żałuję decyzji. Wykonywał u mnie zabieg dr Kosmowski. Wszystko było ok.

Gość gość
14:55 I do tego kwestia smiertelnego zagrozenia jakie tworzy gros pro-szczepionkowcow, szczepionych ostatnio najmniej 10 lat temu. Pewnie, trujcie swoje dzieci, a potem sami je zabijajcie swoimi chorobami, na ktore nie szczepiliscie sie od lat :)

Gość gość
Śmiać mi się chce jak czytam wypowiedzi matek które są za tym żeby szczepić. Niektóre zielonego pojęcia nie mają, bo przecież po co ma coś czytać jak ona i tak wie że to jest super. Bronią tych szczepień jak samica młodych. Nie można normalnie porozmawiać, wymienić poglądów bo te zaraz muszą swoje pięć groszy wtrącić i pluć jadem.

Gość gość
a mi się chce śmiać z ludzi, którzy właśnie są przeciwni szczepieniom. ogarnijcie się. czasy średniowiecza już za nami.

Gość gość
Czasy średniowiecza już za nami, Internet w prawie każdym domu, a tym fanatyczkom szczepień nawet nie chce się o tym syfie poczytać, ruszyć głową tylko ślepo wierzą.

Gość gość
Mi synek po szczepieniu omało nie umarł Teraz przychodnia namawie mnie na szczrpienie w warunkach szpitalnych.Bardzo sie boje.