Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradzcie mamusie

Kobietki co na zapchane zatoki nos

Polecane posty

Gość poradzcie mamusie

? Czuje się tak podle. Nie mam węchu i smaku. Glowa jakby tone ważyła. Co byscie poradzily, bo żadne saszetki nie pomagaja,.. Bardzo się boje o córeczkę, żeby ją nic nie zlapalo:-( a mi nic nie pomaga.

Gość gość
plukanie zatok sola fizjologiczna z woda utleniona ( na 1 pipetke soli fizj 4-10 kropelek wody utl) poczytaj o terapiach Zieby.

Gość gość
jw plukanie zatok\nosa, na necie znajdziesz jak sie to robi, nie koniecznie sol fizjologiczna, ja do przegotowanej cieplej wody wodawalam sol kuchenna i uzywalam do tego zwyklej "gruszki" gumowej.

Gość gość
Z apteki Sinupret. Sprawdzalam na sobie i synu i pomogl. To ziołowy lek. Ale dobrze wspomaga oczyszczanie zatok. Mi tez nie pomagały zadne Teraflu Zatoki.

Gość gość
Ja tak mialam w lutym, w końcu wizyta u lekarza i antybiotyk. Na zatkany nos oxalin- rewelacja, minutka i nos odetkany.

Gość gość
Autorko, jest weekend, spróbuj moją niezawodną metodę - inhalacja z cebuli/ Jestem pewna, że wizyta w poniedziałek u lekarza będzie niepotrzebna. Dość duże 2 cebule obierz z łupin i zetrzyj na tarce jarzynowej byle jak,[ grube oczka] i przełóż do szklanki piwnej, bądź do półlitrowego słoja, zakryj szczelnie folią spożywczą. Wykonaj to możliwie jak najszybciej. I teraz już spokojnie zrób w folii dziurę, wsadź w nią nos w wdychaj opary siarki ulatniające się cebuli ok 20 min. Popłaczesz sobie przy tym, ale wyjdzie Ci to na zdrowie. Związki siarki ulatniające się z cebuli dotrą do zatok, gardła, oczu, uszu. wszystko wyczyszczą. I tak 2 - 3 razy dziennie, zawsze ze świeżo startą cebulą. Już po pierwszej inhalacji odczujesz ulgę, ja po 2 zawsze przerywam kurację, jest to błędem, ale czuję się już zdrowa, a za rok powtórka. Niestety, nie jestem systematyczna, przerywam kurację już po 1-2 dniach. Powinno się to robić przez 7-10 dni, ale nie mam silnej woli i dlatego co jakiś czas znów mam problem, ale na 2-3 lata mam spokój z zatokami. Tobie życzę żelaznej woli i tygodniowego wytrwania mimo ustąpienia objawów choroby. Pozdrawiam, życzę zdrowia, Krysia, wnuczka zielarki z Mazur

Gość gość
gość dziś Ja tak mialam w lutym, w końcu wizyta u lekarza i antybiotyk. Na zatkany nos oxalin- rewelacja, minutka i nos odetkany. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa No właśnie i ANTYBIOTYK! Na wszystko antybiotyk, który sieje spustoszenie w organizmie, po co? Na schorzenia zatok całkowicie nieprzydatny.

Gość gość
Sinupret w kroplach jest najbardziej naturalny i skuteczny tak jak tabletki.

Gość gość
Ja tez polecam sinupret. Przez kilka dni jakieś kropelki do nosa tez mogą być. I imbir. mi polecił znajomy i przestałam chorować. Zetrzeć mały kawałek na tarce i dodać do herbaty. Można tez do tego miód o cytrynę. Jest całkiem smaczne i pite regularnie pomaga.

Gość aniela48
a ja polecam umówić się do lekarza. walczyła chyba rok różnymi sposobami z zapchanyi zatokami i nic. Później trafiłam do medicus dcl we Wrocławiu i wyleczyłam tam wszystko do porządku

Gość gość
Swój problem z zatokami też leczę w medicus dcl we Wro. Jestem bardzo zadowolona i widze poprawe