Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak usypiacie na noc roczne dzieci?

Polecane posty

Gość gość

ja wyglada wieczorne usypianie, czy je lulacie, nosicie? o ktorej juz spia na dobre?

Gość gość
Ja klade moja coreczke o 19stej. Wypija mleko myje zabki i mowie jej dobranoc i wkladam do lozeczka. Wlaczamy jej muzyke z kolysankami Turnaua. W lozeczku ma przytulanki i sobie najpierw je przewraca a pozniej zasypia. Zazwyczaj trwa to 20 minut. Czasem ale to zadko nie moze zasnac to wtedy ja przytulam.

Gość gość
o 18 je kolację, potem o 19 kąpiel, mycie zębów,do łóżeczka, włączam sowę z kołysankami i zasypia ok 19.30

Gość gość
Ja na rękach.

Gość gość
W chuście albo przy piersi :) Jak jest bardzo zmęczona, to biorę na ręce i mi odpada po 3 minutach. W łóżeczku sama nie zaśnie...

Gość gość
Wypija mleko i trochę noszę, śpiewam itp. aż się wyciszy i wtedy kładę do łóżka, po chwili zasypia. Starszy zasypiał sam, ale dzieci są różne.

Gość gość
przy cycku

Gość gość
Ludzie takie duże dzieci w chiscie nosicie? I nie wyrywają się wam z chust??? Moja za Chiny ludowe w życiu do chusty nie wejdzie

Gość gość
Dawałam mleko z butelki, kładłam do łóżeczka, głaskałam po ręce jeśli się wiercił, dostawał swoją przytulankę "do spania" którą od razu ściskał i spał. Ale zasypiał na noc późno, ok. 22:00.

Gość gość
do gość dziś Nie, dlaczego mialaby się wyrywać? My dużo się nosiłyśmy w chuście swojego czasu, bardzo to lubiła (dla mnie wygoda, bo jak musiałam obskoczyć kilka miejsc w centrum to nie musiałam akrobatyki uprawiać z wózkiem ). A ponieważ przyzwyczajona i lubi, to w jednej chwili się relaksuje i odpływa. Chusta mnie też ratuje do tej pory przy zębach - mieliśmy atak czwórek (kilka zębów na raz to masakra) i bez chusty nie dałabym rady, nie wiem na czym to polega, ale nawet jak ją bardzo bolało, to widać że to ją koiło, powoli się uspokajała a w końcu zasypiała. Może masz dziecko nieprzyzwyczajone albo coś szwankuje w wiązaniu i mu niewygodnie po prostu. Wiadomo, że roczniak czy starszy maluch to już jest wybredny przy motaniu, i podłoga często ciekawsza niż siedzenie na rękach - ale dla dziecka zmęczonego , chorego czy ząbkującego chusta moze być w dalszym ciagu azylem :)

Gość gość
Lulac roczne dziecko? To się w głowie nie mieści. Moje ma 9 mc i od urodzenia jest tak samo o 19-stej kąpiel, mleczko, kładę do łóżeczka, całuski na dobranoc i Góra 19.30 śpi

Gość gość
moj synek ma 6 m, kapiel okolo 18.00, mleczko i do lozeczka, odrazu zasypia ewentualnie pomarudzi 5 min i spi do rana, rzadko sie budzi w nocy ale czasem tak, tez troche pomarudzi, ja nie wstaje bo wiem ze za 5 min zasnie, ciesze sie ze moje dzziecko tak spi, w pierwszym miesiacu ja nie spalam nawet minuty, z wrazenia, w nocy sprawdzalam co chwile czy oddycha, myslalam ze zwariuje, na szczescie minelo, drugiego miesiac chyba bym nie wytrzymala wyladowalabymz wycienczenia w szpitalu albo nie wiem co.....teraz mam luz

Gość gość
Do gościa powyżej po co piszesz jak usypiasz półroczne dziecko jeżeli autorka pyta o roczne. Dzieci z taką różnicą wieku to jakby ziemia i mars.

Gość gość
Zazdroszcze wam moja roczna coreczka chodzi spac najwcześniej o 23.

Gość gość
Mam 14 miesięczne dziecko. Nasz wieczór od urodzenia wygląda tak samo o 19 mycie lub chwilę po tak żeby o 20 synek leżał już w łóżeczku, je mleczko leżąc już, zjada, oddaje butelkę, bierze smoka, odwraca się na boczek i zasypia. Tak jest odkąd skończył 3mce. Przesypia całe noce, śpi do 7/8 rano.

Gość gość
Musiałoby mnie ostro pogrzać,żeby nosić na rękach roczne dziecko do spania. Wy normalne jesteście? A potem płacz,bo plecy bolą,bo dzieciak się non stop drze i wymusza,bo nie potrafi 5 minut sam się sobą zająć... Mam 2 dzieci i żadne nie było noszone na rękach,bo i po co? Oczywiście przytulam,całuję,głaszczę,bawię się,wygłupiam...ale bez przesady. Syn zawsze usypia sam w łóżeczku i śpi do rana. Córka w wieku szkolnym,także jej nie liczę,ale za niemowlaka było tak samo,nawet chyba miała twardszy sen niż brat.

Gość gość
12.42- nie myjesz dziecku zębów po wieczornym jedzeniu? choćby samą wodą?

Gość gość
jak roczne dziecko może chodzić spać o 23? co robi do tej pory?

Gość gość
o 19kolacja, kąpiel,mycie zębów. o 20ladowal w łóżeczku, dawałam buzi, gasilam swiatlo i wychodziłam z pokoju. o 20:30spal jak susel.

Gość gość
13:21 O to samo chcialam zapytac. Jak mozna dac butle i nie umyc zębów. A pozniej płacz, bo próchnica.

Gość gość
Może jeszcze nie ma zębów? U córki poszło szybko,ale u syna pierwszy ząb wyszedł dopiero jak miał 13 miesięcy. A później już poszło. :D

Gość gość
to ja z 12:42 tak, nie myję zębów dziecku po mleku, myjemy przed. Póki co nie ma jak inaczej bo sobie nie pozwala, ma 7 zębów, myjemy tym żelem z ziajki ale niestety właśnie przed mleczkiem. rosną mu kolejne i zawsze wychodzą mu po kilka naraz i strasznie mu je umyć.

Gość gość
mam nadzieję, że unikniemy próchnicy ;)

Gość gość
kieliszek czegos mocniejszego zawsze usypia mojego malego :)

Gość gość
15:12 Ty żartownisiu :3 :3

Gość gość
Kieliszek hmm...no dobrze,że to napisałaś,bo ja mojemu daję pół jointa...ale z tym kieliszkiem,w połączeniu efekt pewnie byłby lepszy. A powiedz, kieliszek wódki czy może jakiś koniak? Nie chciałabym,aby maluszka bolał brzuszek. :D