Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agatka1406

W ktorym tygodniu najlepiej zaczac planowac wyprawke?

Polecane posty

Witam wszystkie przyszle i obecne mamy...Kiedy najlepiej zaczac kompletowac wyprawke i od czego zaczac?

Gość gość
a co znaczy "najlepiej"? Jedna Ci napiszę, że w 5 miesiącu bo dziecko może urodzić się już w 6, a inna napisze, że nie ma się co spieszyć i najlepiej pod koniec 8 miesiąca. Inna jeszcze robi to w 38 tygodniu "żeby nie zapeszyć". Ja obecnie jestem w 24 tygodniu ciąży i powoli zrobiłam kilka dni temu listę rzeczy jakie są do kupienia i trochę przeglądam w necie do jest fajnego, co mi się podoba i myślę nad urządzaniem pokoiku dla małej. Kupować będę pewnie głównie przez neta, a to co będę miła kupić osobiście na pewno nie zostawię na 9 miesiąc bo pewnie będzie mi już ciężko, więc pewnie do max 32 tygodnia wszystko chcę już mieć,

Gość gość
Ja jestem z tych matek torped,które zaczynają jak tylko test pokaze dwie kreski.termin na lato,brakuje mi kosmetyków.Wszyscy się śmieją ze mnie ze dlaczego juz,po co tak w czas.w tych czasach wszystko w godzone kupisz.Taka juz jestem nie mogę spać spokojnie gdy czegos nie mam.

Gość gość
11:03 nie jesteś zbyt mądra...do 6 miesiaca dziecko moze sie "poronic" i jak sie urodzi to byc niezdolne do zycia bo 3 miesiace za wczesnie wyszło. I co, na allegro bedziesz to wysztko sprzedawac? co za durnota..

Gość gość
ja tam planowac to zaczęłam od 5mca, kupowałam od 6 i bardzo się cieszę z tego pomyslu mojego bo ostatnie 3mce prawie cale byłam w szpitalu a dziecko i tak się urodziło sporo przed terminem. Nie ma co czekać na ostatnią chwilę bo nigdy nic nie wiadomo

Gość gość
11:03 nie jesteś zbyt mądra...do 6 miesiaca dziecko moze sie "poronic" i jak sie urodzi to byc niezdolne do zycia bo 3 miesiace za wczesnie wyszło. I co, na allegro bedziesz to wysztko sprzedawac? co za durnota.. x A co jak w 40 tygodniu urodzisz martwe. Też sprzedawać bedziesz na allegro? co za durnota....

Ja wlasnie zaczynam 6 miesiac i powoli chce zaczac robic drobne zakupy tak zeby najpozniej miesiac przed porodem miec juz wszystko bo to nigdy nie wiadomo.

Gość gość
Ja kupowałam wszystko od początku. Dzięki czemu, nie wydałam majątku na raz. Nie wierzę w p*****lety typu "zapeszyć...

Gość gość
jezeli ceny maja dla ciebie znaczenie, to warto kupowac jak tylko poznasz plec dziecka. wiele ubranek mozna kupic nawet do 3 razy taniej przez internet. to jest tez dobry moment na wyrobienie sobie kart stalego klienta w sklepach ktore szczegolnie lubisz - bo wiele ma programy bonusowe dla dzieci.

Gość gość
Ja zaczęłam kupowanie po trochu już po usg prenatalnym. Nie rabnelo tak mocno po kieszeni. Wyrobiłam się akurat do porodu który był przedwczesny w 32tygodniu.

Gość gość
Do 11:15 wg.ciebie nie jestem,ale mi z tym dobrze.Nie martwię się,ze nie zdążę,ze nie kupie,ze zabraknie mi pieniędzy na coś.Oczywiście nikomu nic nie narzucam i nie doradzam.Znam matki których wyprawka ogranicza sie do butelki za 6 złotych,mydla za 3 zlote najmniejszej paczki pampersów i kilku ubranek reszta sie zorganizuje kiedys a pozniej lament bo nie mam pieniędzy nikt nic nie dal i nie mam co dac dziecku.W ogóle jak mozesz komuś napisać ze moze poronic?normalna jestes????