Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przyjeżdżam za kilka dni do Polski w co ubrać dziecko

Polecane posty

Gość gość

Może komuś wyda się to pytanie głupie, ale naprawdę nie mam pojęcia. Dziecko ma ponad rok. Nie mamy letniej kurtki. Tutaj gdzie mieszkam dzieciom obowiązkowo kupuje się kombinezon i latają całe dnie po dworze. U nas jest jeszcze niska temperatura. Spada nawet poniżej 5 C w dzień. Sprawdzałam pogodę w Polsce i już wiosna i piękna pogoda. Pogoda w dniu powrotu to mniej więcej 15. Czy wystarczy jak dziecku założę gruby sweter? Bo letniej kurtki nie mam jak kupić. Mieszkamy w miejscowości gdzie nie ma żadnych sklepów z ubraniami. A najbliższy to 300 km w jedną stronę:).

Gość gość
Gdzie mieszkasz?

Gość gość
Gruby kozuch i czapke. Kozaki.

Gość gość
Mieszkasz koorfffa w jakims buszu czy jak?

Gość gość
Obowiązkowo kamizelka yeti do tego tutu i milion gumek i spinek na glowie.

Gość gość
W Polsce pogoda jest zmienna. Jeden dzien cieplutko a na drugi dosc zimno. Moze byc sweter ale kurteczka tez musi byc. Najwyzej jak bedziesz w Polsce to w pierwszy dzien kupisz jakas kurtke.

Gość gość
gdzie ty mieszkasz? na Alasce?

Gość gość
ciężko doradzić pogoda sie zmienia wczoraj moje dzieci chodziły w kurtkach przejściowych a dziś jest dużo cieplej, poszły na spacer w samych bluzach. A na placu zabaw rozebrali sie do krótkiego rękawa że gorąco.

Gość gość
Dobrze ktoś napisał: gość wczoraj W Polsce pogoda jest zmienna. Jeden dzien cieplutko a na drugi dosc zimno. Moze byc sweter ale kurteczka tez musi byc. Najwyzej jak bedziesz w Polsce to w pierwszy dzien kupisz jakas kurtke. x Tak zrób.

Gość gość
No fakt. Wczoraj bylo dosyc cieplo,dzisiaj leje,wieje i jest zimno. Nie da rady bez kurtki,sam sweterek to za mało.

Gość gość
ale w Polsce masz do sklepu 300 km czy "tam gdzie mieszkasz" gdzie ty mieszkasz w Norrland w Laponii