Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość_Agnieszka

seks w 19 dniu cyklu a możliwość ciąży?

Polecane posty

Gość gość_Agnieszka

Witajcie. Mam takie pytanie, ponieważ w 19 dniu cyklu kochałam sie z mężem. Zazwyczaj moje cykle trwają 25 - 26 dni więc uznałam że 19 to dzień bezpieczny. Teraz spóźnia mi się okres o jakieś 4 dni czy jest szansa że zaszłam wtedy w ciążę? Ktoś zna podobny przypadek? Z góry dzięki za opowiedź

Gość gość_Agnieszka
czy nikogo tutaj nie ma kto mógłby mi odpowiedzieć?

Gość gość lka
Jest szansa że mogłaś zajść w ciążę bo mogła ci się przesunąć owulacja. A z racji tego że ten okres nie przyszedł w terminie to więcej niż pewne, że tak się stało. Ale możliwe że po prostu tylko się przesuneło i okres dostaniesz w późniejszym terminie. Dlatego właśnie wyliczanie dni płodnych na podstawie kalendarzyka jest zawodną metodą, bo nigdy tak naprawdę nie wiesz ile będzie trwał następny cykl tylko zakładasz z góry że skoro zawsze trwał tyle i tyle to teraz tez tak będzie. A nie zawsze tak jest. Natura znajduje sposób. Jak okres nie przyjdzie to zrób test po 14 dniach od stosunku, a potem powtórz po tygodniu. Ten drugi powinien już potwierdzić ciążę albo wykluczyć całkowicie. Na przyszłość jak chcesz korzystać z dni płodnych i nie płodnych to radzę wyznaczać owulację na podstawie przynajmniej obserwacji śluzu, a najlepiej śluzu i temperatury. Na internecie znajdziesz dużo informacji jak rozpoznać dni płodne. I jak nie chcesz zajść to przy szukaniu informacji o wyznaczaniu dni płodnych omijaj szerokim łukiem coś co ma w nazwie "kalkulator" albo "kalendarz".

Gość gość
Bzykanie powoduje ciążę i nie należy rozpaczać