Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzice....

Polecane posty

Gość gość

Witam mam problem z moją mama... Mam 20 lat chłopaka i 9 miesięczne dziecko mieszkamy u moich rodzicow... Przyjeżdżają oni tylko na weekend do domu (praca)... Otóż mama ciągle mnie kontroluje nie mogę jechać nawet w odwiedziny z mała i chłopakiem do jego mamy.. A nie wspomnę już O odwiedzinach znajomych... Ciągle ma pretensje o to ze wydaje pieniądze na własną córkę (ciuszki zabawki itp) ciągle się czepia ze nic nie robię w domu tylko mnie ciagle nie ma ( mój chłopak pracuje na 2 zmiany więc tylko mamy jeden tydzień żeby pojechać chociaż na godzinkę do jego mamy) nie wiem co mam robic .. Ja już nie wytrzymuje psychicznie proszę pomóżcie co mam zrobić żeby dała mi spokój do cholery też chce mieć swoje zycie... Ciagle mnie śledzi po przez swoich znajomych i wszyscy jej donoszą co ja robie... Mam dość takiego zycia.. Wynajem mieszkania odpada bo nie damy rady na nasze zarobki... POMOCY!!!

Gość gość
Przykro mi ale zyjesz na garnuszku mamy to tez i na jej zasadach.

Gość gość
niestety dopóki bedziecie tam mieszkac,bedziecie funkcjonowac na ich zasadach.Matka zapowiada sie na toksycznego rodzica,takze lepiej jak najszybciej starajcie sie usamodzielnic i wyprowadzic.

Gość gość
żeby żyć po swojemu musialabys żyć za swoje i na swoim. do tego czasu trzymaj język za zębami i ciecz się ze masz gdzie mieszkać.

Gość gość
A co ty poza siedzeniem w necie i wyjazdami robisz ogólnie, żeby zmienić wasze życie, bo widzę, że nic? Uczysz się? Nie. Pracujesz? Nie. I masz jeszcze pretensję, że ci rodzice pomagają? :o

Gość gość
Wprowadź się i z głowy.

Gość gość
Dzięki za hejty.. Otóż nie pracuje ponieważ karmię dziecko piersią i po za tym jestem na macierzynskim... Ok wiem że jesteśmy u nich w domu ale na rachunki dajemy i sami kupujemy jedzenie... Więc chyba trochę prywatności nam się należy czyż nie ?

Gość gość
jaka prywatność? mieszkasz u kogoś przecież. "ciągle się czepia ze nic nie robię w domu tylko mnie ciagle nie ma " skoro facet ciągle pracuje, to masz czas, żeby posprzątać w domu

Gość gość
Taka że mogę robić ze swoim życiem co chce i mogę zabierać swoją córkę gdzie chce a nie ze mam jej nigdzie nie brać nie wozić... I mogę wydawać swoje pieniądze na co chce...

Gość gość
to wynajmij sobie mieszkanie i żyj sobie jak chcesz, w czym problem? skoro taka niezależna jesteś? ojej nie możesz? kasy nie masz? czyli wcale nie taka niezależna? to gęba w kubeł i słuchaj mamusi.

Gość gość
Nie powinna się tak zachowywać oczywiście ze masz prawo i to że wam pomaga jej nie tłumaczy.. No ale... Jesteście na jej łasce. Widać ze wredna i toksyczna i chyba jedyne co wam zostaje to wyprowadzka, może do teściów? Ewentualnie spróbuj pogadać z mamą wytłumaczyć jej że nie może tak was traktować. Ale jak ona tak sie zachowuje to trochę ryzykujesz tym ze was wywali

Gość gość
Ale widzę że niektórzy ludzie są chamscy... Koniec tematu..

Gość gość
A nie mozecie zamieszkac u chłopaka rodzicow?

Gość gość
Nie są chamscy tylko piszą prawdę. Mieszkasz u rodziców to musisz tańczyć jak Ci zagrają. Niestety tak już jest i tyle. Współczuję ale nie dołuj się tym tylko potraktuj tę sytuację jako doping do zmian w swoim życiu. Ucz się, szukaj nowych możliwości żebyście mogli iść na swoje.

Gość gość
Jak autorka otrzymuje macierzynski a facet pracuje to może niech sobie coś sami wynajma... Kasa jest to czemu u matki siedzisz?

Gość gość
Najlepiej napisac, że ludzie chamscy. Czego uczekujesz, że wszyscy Ci napiszą, że jesteś taka biedna, a mama taka okropna. Niestety, albo mieszkasz u mamy i dopasowujesz się do jej warunkow, albo się wyprowadź i miej swoją prywatność.

Gość gośćania
droga autorko-niestety tak będzie dopóki się nie wyprowadzisz teraz jest ciężko, ale córka jest już duża, za chwile pójdzie do przdszkola a ty będziesz mogła zrobić coś dla siebie-albo możesz oddac do żłobka na kilka godzin i pójść do pracy na pół etatu-będziesz bardziej niezalezna prawda jest taka-dopóki się nie wyprowadzisz i nie bedziesz samodzielna-bedziesz kontrolowana i nie ma na to rady