Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oceńcie obiektywnie czy siostra słusznie się obraziła

Polecane posty

Gość gość

Tak się złożyło, że zaszłysmy z moją siostrą w tym samym czasie w ciążę i będziemy rodzic w tym samym miesiącu. Ja juz mam dwuletniego synka, dla siostry to będzie pierwsze dziecko. Ona urodzi teraz chłopca a ja dziewczynkę. Szczerze mówiąc to planowaliśmy sprzedać te typowo chłopięce rzeczy, które nam zostały po pierwszym dziecku i kupić dziewczęce, a moja siostra ma forma bo myślała, że oddam jej te chłopięce, zwłaszcza, że kupowała mojemu dziecku prezenty. Nie jesteśmy biedakami ale milionerami tez nie. Moja mama też uważa, że część rzeczy powinnam jej oddać

Gość gość
Oczywiście powinno być ma focha

Gość gość
no ja nad oddaniem rzeczy siostrze nawet bym się nie zastanawiała, dla mnie byłoby to naturalne, zresztą tak też zrobiłam i to z nowymi rzeczami, bo zostały mi po DG

Gość gość
Ale ja rodze kolejne dziecko w tym samym miesiącu co ona!!! Jakbym nie była w ciąży to bym jej oddala wszystkie rzeczy

Gość gość
Też bez zastanowienia oddałabym siostrze ciuszki. Dziwne masz podejście...

Gość gość
Rozumiem ze jakbyś tez rodziła dziecko w tym samym czasie co siostra to oddalabys jej rzeczy a sobie kupiła nowe? :o

Gość gość
Ja też bym oddała siostrze w pierwszej kolejności. Może czuć pewien zawód z Twojej strony... tym bardziej jeśli jesteście w dobrych stosunkach.

Gość gość
Czyli mam oddać siostrze ciuszki po pierwszym dziecku a dla swojego drugiego kupować nowe, dobrze rozumiem?

Gość gość
Sama mówisz, że siostra kupowała ciuszki Twojemu synowi. Korona Ci z głowy teraz nie spadnie, jak oddasz jej tych parę ciuszków.

Gość gość
Ale ja też mam zamiar kupić jakieś prezenty dla dziecka siostry

Gość gość
Sama pisałaś, że mowa jest o tych typowo chlopiecych ciuszkach. Tak, takie bym oddala siostrze, nawet rodzac w tym samym czasie co ona.

Gość gość
skoro dawała małemu ubranka a teraz ma je od Ciebie odkupic? bez przesady nigdy bym swojej siostrze nie sprzedała! oddałąbym bez zawahania

Gość gość
Dokładnie przeciez sama napisalas o typowo chlopiecych ciuchach. Te bym dala siostrze.

Gość gość
Przecież nie musisz oddawać wszystkich,ale część by wypadało. Ty też nowych kupować nie musisz,możesz znaleźć używane w dobrym stanie na allegro albo w ciucholandzie. Siostra kupowała różne rzeczy dla twojego dziecka,i w ogóle to rodzina,a ty kilku ciuszków nie możesz oddać? I jakie ma znaczenie,że rodzicie w tym samym miesiącu? Bez sensu. Też bym się na miejscu siostry obraziła. No,chyba że od początku mówiłaś,że ciuszki chcesz sprzedać...ale mimo wszystko.

Gość gość
oddaj jej czesc, a czesc sobie zostaw - chyba nie bedzie Ci szperac po szafach i sprawdzac tego.

Gość gość
oddak jej troche dla swietego spokoju, a reszte sobie zostaw jak ktos wczesniej napisal

Gość gość
mówias o typowo chlopiecych bo masz dziwczynje i o tych wszyscy mowia. nikt nie karze oddawac wszystkiego i kupowac nowego... pytalas o zdanie i wszyscy uwazaja ze zrobilas zle wiec lepiej napraw blad a nie sie irytujesz...

Gość gość
ja sprzedaje wszystko bo moja siostra niestety nie będzie mieć dzieci, gdyby miała to bym jej oddała. natomiast dla dalszych kuzynek czy rodziny męża (dalszej też) nie trzymam, nie zbieram mimo że mamy duży dom i miałabym gdzie. Sprzedaję a za tą kasę kupuję coś nowego.Mam masę wydatków przy dwójce. Siostrze rodzonej powinnaś oddać- moje zdanie

Gość gość
dokładnie, radzisz DZIEWCZYNKE, więc te typowo chłopięce powinnaś DAC siostrze.

Gość gość
Nic nie musisz. Wszystko zalezy od twoich stosunkow z siostra. Wiadomo ze roznie z tym bywa i czasem z rodzina wychodzi sie dobrze tylko na zdjeciu. Ja swojej bym oddala, wiem ze ona mi tez. Przeciez chodzi tylko o czesc ciuszkow a majatku na tym nie zrobisz. Mozesz tez czesc oddac a czesc sprzedac.

Gość gość
ludzie jak wy zyjecie w tych rodzinach??? dziwie mnie już samo pytanie? przecież to twoja siostra! dziwnie bym się czuła jakby moja siostra sprzedawała ubranka po dziecko a ja wtym czasie musiałbym to samo kupowac... oczywiście że powinnaś oddać ubranka!

Gość gość
Autorko jesteś normalna? Piszesz, ze plaowalas sprzedac ubranka chlopiece a jak ci dziewczyny odpisują, ze w takiej sytuacji by oddaly siostrze to się oburzasz... Chyba ci hormony do lba uderzyly. Zastanów sie nad sobą skąpcu.

Gość gość
autorko ale z ciebie wredna osoba. Ile ty sie dorobisz na sprzedaży tych ubranek? warto robić kwasy w rodzinie z tak głupiego powodu?????

Gość gość
jejku no pewnie ze bym oddala. poza tym na pewno czesc ciuszkow po bracie moze tez nosic Twoja dziewczynka. Przeciez fajnie bedzie widziec jak siostrzeniec bedzie nosic ubranka bo starszym kuzynie. Naprawde nie rozumiem twojego dylematu. Nie wyobrazam siebie

Gość gość
Ludzie wy umiecie czytać ?? Ona chce sprzedać a nie sobie zostawiać ! Kilka rzeczy powinnaś jej jednak oddać , nie ubędzie ci

Gość gość
Sama sobie zaprzeczasz, przecież pisałaś że chłopięce rzeczy i tak chciałaś sprzedać więc po co teraz te teksty ze siostrze oddasz a sobie bedziesz musiala kupic nowe!! oddaj te które i tak być sprzedała, typowo chłopięce a o uniwersalnych nikt nie mowi, przeciez nikt cie nie naklania bys oddala uniwersalną rzecz i kupila znowu nową.. ja bym siostrze za darmo oddała, jak macie taką ciężką sytuację to za symboliczną opłatę.. poza tym chyba nie jesteście w takiej ciężkiej sytuacji bo sami też mogliście odkupić od kogoś używane, no ale byle tylko siostrze nie oddać

Gość gość
nie wyobrażam sobie nawet takiej sytuacji. rozumiałabym twój dylemat gdyby to byłą jakaś koleżanka, kuzynka ale siostra???? co z ciebie za człowiek?

Gość gość
ja porozdawalam znajomym wszystko po moim dziecku. Sprzedalam tylko wozek i takie drozsze rzeczy ale ciuchy same poszly w swiat. Jak mozna siostrze nie dac to nie rozumiem. Kosmos jakis masz kobieto w glowie

Gość gość
oceniam obiektywnie tal powinnaś oddać siostrze ubranka

Gość gość
ja bym siostrze nieba przychyliła a ta sie zastanawia czy stare ubrania jej dać....