Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Eww_kaa

Włosy

Polecane posty

Witam, piszę na forum , ponieważ mam dość szukania pomocy w sprawie moich włosów. Są one dość specyficzne, kręcone a do tego również suche i niepodatne dość często na układanie nawet w czasie złej pogody się puszą i kręcą mimo, że są wyprostowane. Kilka dni temu postanowiłam je podciąć i pozbywając się 3 cm wyniszczonych, rozdwojonych końcówek chce w końcu je jakoś odratować bez tymczasowego stosowania prostownicy. Zawsze suszę je nturalnie bez suszarek do włosów a prostuje przeważnie dnia następnego. Lecz nadal ten sam problem są suche, wręcz sianiowate. Stosowałam Gliss Kury, Pantene, Nivea. Obecnie myje włosy szamponem przeciwłupieżowym Head&Shoulders , odżywkę z Dove Nourishing Oil Care a także maskę do włosów z firmy Perfect Me Natural Oils repair. Także moje pytanie do Was co innego mi polecacie, jakie konkretne odżywki czy szampony oraz maski, które uratują moje włosy oraz prosiłabym o radę co mogę stosować aby moje włosy byly proste bez używania prostownicy :)

Gość gość
Nie słuchaj spamówy wyżej (jak klikniesz w jej nick to zobaczysz, że to opłacona reklamiara koncernu l'oreal... :o). Jak chcesz zadbać o włosy to zapomnij o wszystkim, co wyżej wymieniłaś, to same silikony nie robiące z włosami NIC dobrego. Musisz poczytać i zacząć stosować: olejowanie, mycie odżywką, mycie łagodnymi szamponami albo płynem do hig. intymnej, laminowanie żelatyną, dostosowywać pielęgnację do punktu rosy... Sięgnij do blogów "włosomaniackich": Anwen, Blondhaircare, Kascysko, Czarownicująca, i poczytaj podforum dla kręconowłosych na wizażu, tam jest wszystko :)

Mam zniszczone mega końcówki i puszą się strasznie, próbowałam już wielu rzeczy, olejowanie, odżywki, maski, ale nie chce mi się siedzieć z tym wszystkim na głowie. Byłam nawet na badaniach skóry głowy i babeczka mi powiedziała zebym zmieniła szampon na taki, który ma w swoim składzie jakieś organiczne składniki. Kupilam Petal Fresh i czekam na efekty, bo jak narazie to ładnie pachnie, ale nie znam jeszcze efektów

Ja za to mogę pochwalić się moim odkryciem :D Tak, jak i Wy mam problem z moimi kudełkami :P Stwierdziłam, że tym razem zainwestuje raz, a porządnie :) Kupiłam zestaw L'biotica polecany przez mistrza fryzjerstwa :D