Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Porod kleszczowy i gojenie się rany nacięcia

Polecane posty

Gość gość

Witam czy któraś z was miala może porod kleszczowy i użycie vaccum? Niestety mój porod nie odbył się tak jak o tym marzyłam to był koszmar przy użyciu tych narzędzi. Jestem 4 miesiące po porodzie i chciałam.zapytać pan które również to.przeszły w jakim stanie są wasze krocza i ile czasu zajęło wam całkowite gojenie się ram i powrót do życia seksualnego z mezem. Boje się ze moje krocze.zostało bardzo uszkodzene i ze sex juz nigdy nie sprawi mi satysfakcji dodam że nieprobowalismy współżyć poprzez moja niechęć i strach

Gość gość
Witam, ja miałam poród kleszczowy:( cięcie goilo się raczej dobrze, około 5 tygodni taki regularny polog, potem jeszcze przez kilka miesięcy zdarzył się taki ciągnący bol w pewnych okolicznościach. Seks nie bolał, za to nic nie czułam:( Ale i to stopniowo się poprawia, trzeba ćwiczyć mięśnie Kegla!

Gość gość
A po jakim czasie zaczęłas uprawiać seks?

Gość gość
Dziewczyny, przepraszam, ale musze zapytac- czy taki porod mial jakies konsekwencje dla Waszych dzieci?

Gość gość
Jestem autorka tego wątku i ci do dziecka to jako takich uszczerbow poważniejszych nie było ale to prawda że dzieci po takich powodach są bardziej nerwowe ma bliznę na główce bo była bardzo poraniona i został mały guzek na główce

Gość gość
Czemu ktos sie decyduje w takich czasach na taka żeźnie....

Gość gość
Właśnie dlaczego nie zrobili Ci cesarki? Czy lekarze wyjasnili to jakoś?

Gość gość
Pisałam tu jako pierwsza. Rodziłam w UK i oni są tu przeciwni cesarkom i niestety stało się jak się stało... Jestem pewna że w Polsce zrobiono by mi cc. Dziecko problemów chyba nie ma.. przez kilka dni miał ślad na buzi który zniknął bez śladu. Chyba miałam szczęście bo blizna bardzo szybko się zagoila, pierwszy seks był po 6 tygodniach, był bezbolesny tylko potworny luz. Teraz po roku jest dużo lepiej, z pęcherzem tez:)

Gość gość
Syn po vacum w poznaniu na polnej. Seks jak przed porodem. Krocze normalne. Blizna w psychice na zawsze... Dziecko zdrowe

Gość gość
Dziewczyny a czy też.tak miałyście po porodzie jak w moim przypadku ponieważ jak patrze na przedsionek pochwy to jest.ono bardzo rozszerzone na wielkość 50groszy i to tak wygląda jakby było wszystko na wierzchu czy to normalne jestem juz 4 miesiące pi porodzie tak bardzo się.boje iść.do lekarza i bólu ze od porodu nie byłam na.wizycie kontrolnej wiem ze.to.niepoważne ale.uwierzcie mam ciężka.depresję unikam ludzi jak ognia i nie wyobrażam sobie iść do lekarza żeby mnie oglądał nie wiem co robić...

Gość gość
Widzę ze w Angli to standard bo ja też miałam porod w Uk i żałuję bo mogłam rodzic w pl bynajmniej nie używają.kleszczy.napewno zrobili by cesarke a.nie czekali aż.dziecko przestanie oddychac.i dopiero wydzielać je narzędziami staram się o założenie sprawy sądowej