Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wam się podoba imię Illa?

Polecane posty

Gość gość

ILLA (piszę też drukowanymi w razie wątpliwości)

Gość gość
dobrze, że napisalaś drukowanymi, bo takto pomyslalabym, że Ci się klawiatura zawiesiła :P Imię ładne, ma swój urok. Kiedyś ktoś tu fajnie napisał - że oryginalne imię, niesmialej osobie może przysporzyć mnóstwo problemów, a odważnej doda charakteru.

Gość gość
Podoba mi się też Ilva. Oba, tj. i ILLA i ILVA są bardzo ładne i "mocne", tzn. mają "silny" wydźwięk.

Gość gość
Tj. Ylva,bo to chyba powinno się pisać przez Y.

Gość gość
pierwsze słyszę, ale chyba zbyt trudne do wymówienia, oczywiście da się wymówić pięknie Illa, ale na codzień nikt tak wymawiać nie będzie

Gość gość
Ładne, ale moga być zbyć problematyczne

Gość gość
to może lidia - lilka - illa - będziesz mogla tak mówić na córkę albo liliana - lilka - illa ?

Gość gość
kojarzy mi się z rosyjskim Ilja ale mniemam ze to jakieś skandynawskie? Nawet bym nie wiedziała czy to chłopiec czy dziewczyna... generalnie mi się nie podoba. mój syn też ma ciekawe imię - Rene. Tyle ze nie mieszkamy w Pl i to imię po dziadku, równie popularne jak w Pl Kuba czy Maciek.

Gość gość
Illa to chyba finskie imie. Da sie wymiawiac jak Anna. Bez problemu. Tam dwa N, a tu dwa L. Ewentualnie wolanoby szybko "Ila", tak jak "Ana".

Gość gość
tylko Anna na co dzień jest Anią lub Anką, Anna używa się raczej oficjalnie.. no właśnie będzie Ila lub Ilka a czy to już dalej jest takie ładne?

Gość gość
Illa znaczy walka (od Hilda), a Ylva znaczy wilczyca. Oba bardzo silne. Nie lubię słabych imion i imion-zabawek.

Gość gość
Oryginalne. Bardziej podoba mi się ila. Łatwiej wymówić. A gdzie będziecie mieszkać? Może kolejne pokolenie będzie bardziej otwarte na oryginalne imiona, nie to co moje.