Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to ciąża??

Polecane posty

Gość gość

Cześć wszystkim! Mam pytanie, otóż zastanawiam się czy mogę być w ciąży. Ostatni okres miałam 13.03.16 trwał prawie 6 dni. Dodam, że wtedy chorowałam i brałam antybiotyki, byłam u gin. ale wszystko było niby ok, oprócz dodatkowego zapalenia pęcherza i delikatnej infekcji pochwy. Kochaliśmy się prawdopodobnie w dni płodne z moim chłopakiem. Ale przez tą infekcje, trudno było określić, czy były to dni płodne, czy też nie. W każdym razie cykle mam zazwyczaj max 32dniowe a teraz okres spóźnia mi się 3 dzień, rano mam temp. 36,8-37,0 Ciągle mam bóle jak na okres, dodatkowo ból krzyża, zastanawiam się czy to może być ciąża, czuję się czasem dziwnie, ale jednak zawsze tak było przed miesiączką, tylko ona nie nadchodzi..dodatkowo mam wrażenie ciągłęj niestrawności. Czasami mnie boli aż w pachwinach ten brzuch. Czy ktoś tak miał, któraś z was?? Co do piersi, to nie urosły chyba, ale bolą(jak na okres, może bardziej przy nacisku) sutki są bardzo drażliwe. I to chyba tyle, więc jak uważacie dziewczyny?? bardzo prosze o pmoc i z góry dziękuję. Pozdrawiam!

Gość gość
A jakie bylo zabezpieczenie?

Gość gość
pare razy brak zabezpieczenia, ale w dni spodziewanych dni płodnych była prezerwatywa. Dodam, że już tak pare miesięcy się udawało..

Gość gość
Dziewczyno tu nie ma wróżbitów! Zrób test ciążowy albo wykonaj bete hcg z krwi tylko wtedy się dowiesz

Gość gość
No tak wiem, tylko zastanawiałam się czy takie "miesiączkowe" bóle mogą być objawem ciąży i czy ktoś tak miał.. w każdym razie poczekam jeszcze dzień, może @ przyjdzie, a jak nie, to zatestuję, bo nie chcę się przerazić lub rozczarować. W każdym razie dziękuję za odpowiedź:)

Gość gość
W przypadku antybiotykoterapii ciężko powiedzieć co oznaczają takie objawy. Jeśli okres CI się spóźnia może to być jak najbardziej spowodowane antybiotykami ale również ciążą. Przez antybiotyk owulacja mogła się przesunąć nawet o kilka dni więc być może było tak, że wtedy gdy kochałaś się z chłopakiem myśląc, że masz dni niepłodne trafiliście na owulację. Objawy o których piszesz często występują przy ciąży (ja właśnie takie miałam- ból w krzyżu, wrażliwe piersi, ból pachwiny) ale u mnie okazały się to objawy nieprawidłowej ciąży, gdyż była to ciąża pozamaciczna. Nie czekaj kochana tylko wykonaj test i koniecznie daj znać:)))

Gość gość
Dziękuję wszystkim za odpowiedz. Niestety rano przyszła miesiączka. Najwyraźniej to jeszcze nie nasz czas. A już miałam nadzieję no ale jak jest okres, to chyba ciąży brak. No nic, dzięki dziewczyny.

Gość gość
Witam . Okres mi sie spoznia 6 dzien . wczoraj i przedwczoraj robilam testy i byly negatywne. Boli mnie podbrzusze , piersi i jakas mokra sie czuje dziwnie. Nigdy nie mialam takiej dziwnej sytuacji a miesiaczke mam co 28 dni regularna od pol roku. Partner jest staly takze nie wykluczam ze kiedys sie na dzidzi przytrafi. Jestesmy za granica i szukam jakiegos gina od dzis co w obcym jezyku bd ciezkie. Czy to mozliwe ze jak zrobilam te testy i byly negatywne to jestem w ciazy ? Za wczesnie je zrobilam ? Nie wiem co mam myslem.