Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Panikujecie, plujecie, a czy któraś z Was przeczytała projekt ustawy aborcyjnej

Polecane posty

Gość gość

Przecież Wy wszystkie, jedna po drugiej powtarzacie zasłyszane bzdury, które nijak się mają do projektu ustawy. Siejecie panikę, obrażacie, a nie znacie treści ustawy! Przeczytajcie ze zrozumieniem projekt, a później się wypowiadajcie. A jeśli wolicie, to obejrzyjcie tem filmik. http://vod.gazetapolska.pl/12964-4-klamstwa-o-ustawie-stop-aborcji-weronika-zagula

Gość Horix
A czego ty oczekujesz po kafeterii, gdzie piszą głównie kobiety określonego charakteru? One czytają tylko nagłówki, są neurotyczne i nie kierują się logiką. W dodatku wiele z nich to gimbusiary, więc nie licz na rzeczową debatę.

Gość gość
Czytałam projekt ustawy, nawet czytałam jej uzasadnienie, jak wiele osób stąd. Gdybyś się uważniej wczytała w temat, to byś to zauważyła, bo oprócz paniki (jak to nazywasz) była dyskusja poparta cytatami. Ale po co skoro można się wyżyć obrażając innych. Wcale nie jesteście lepsze niż te, na które tak najeżdżacie.

Gość Nie zabijaj
Lepszy jest każdy, kto jest przeciw mordowaniu dzieci.

Gość gość
gość dziś A gdzie Autorka się na kimś wyżywa? Gdzie obraża? W którym miejscu, bo nie zauważyłam? Odsyła do źródła, to chyba dobrze. Naprawdę samodzielnie przeczytajcie projekt ustawy, nie sugerujcie się nagłówkami , czy nawet cytatami. Przeczytajcie projekt :) Obejrzyjcie chociaż filmik z linku, jeśli nie chce Wam się czytać projektu o którym dyskutujecie ;) . Mocno emocjonujecie się zagrożeniem życia matki. W ustawie jest zapis, że w przypadku zagrożenia życia matka będzie podejmować decyzje, kogo będą ratować, więc nie ma tak, że będzie się ją zostawiać bez pomocy. W przypadku poronień nikt nie będzie nikogo wsadzał do więzienia. Jedyne co zmienia ta ustawa, to że skończy się masowe zabijanie dzieci z downem.

Gość gość
Rozumiem ze sama wychowujesz dziecko upośledzone?

Gość gość
A gdzie Autorka się na kimś wyżywa? Gdzie obraża? xxx Zarzucanie mi, że dyskutuję o ustawie, o której nie mam pojęcia jest obrażaniem. Może ty to inaczej odbierasz. xxx W ustawie jest zapis, że w przypadku zagrożenia życia matka będzie podejmować decyzje, kogo będą ratować, więc nie ma tak, że będzie się ją zostawiać bez pomocy. xxx W którym miejscu jest taki zapis? Proszę cytat. Poza tym warto przeczytać uzasadnienie do ustawy, gdzie wprost jest napisane, że z punktu widzenia medycyny nie ma konieczności dokonywania aborcji, aby ratować życie matki. Ten zapis wielokrotnie w dyskusjach był cytowany.

Gość gość
Powyżej - popieram. Śmieszne są te kobiety, które chcą decydować za inne. Uważają się za takie empatyczne, moralnie poprawne. Mam pytanie - czy w owym projekcie (który nie zebrał wystarczającej ilości podpisów i fundacja, czy instytucja, która go finansuje, czy za nim stoi zbiera pieniądze podając się na organizację kościelną - a nią nie jest (artykuł w rzepie) i wyłudza pieniądze od starszych osób) JEST DOZWOLONE PRZERWANIE CIĄŻY Z GWAŁTU? jeśli nie - nie trzeba nawet otwierać oświecającego linka u góry po pierwsze etycznie i biologicznie z pełnoprawną jednostką mamy do czynienia gdy dziecko jest w stanie przeżyć poza organizmem matki po drugie - tak broniąc płodów całkowicie pomijacie godność kobiet i nie potraficie spojrzeć na nie ze zwykłą empatią, zrozumieniem, czy współczuciem po trzecie - najczęściej powołujecie się na religię - ale zonk - to kościół propaguje ochronę życia nienarodzonego (rozumiem ale raczej jako potencji, czegoś co może z tego być, bo to jeszcze nie ludzie) w Biblii jest coś na ten temat? jest o tym mowa z Nowym Testamencie? widzicie, mam nadzieję, że wszystkie stosujecie naturalne metody antykoncepcji - bo to też zaleca kościół (odpowiedzialny też za inkwizycję) religia a instytucja kościoła to często bardzo rozbieżne rzeczy oczywiście już teraz każda kobieta może wyjechać na Słowację, do Czech czy na Węgry i dokonać aborcji - także gdy jest o zwykła ciąża i biedne kobiety - zrozumcie, że to, że ktoś jest ZA PRAWEM do aborcji to nie znaczy, że do tej aborcji ZACHĘCA po prostu wie, że w niektórych wypadkach jest to wyzwanie przerastające jakiegoś człowieka, czasami niemal heroizm - i to kobieta powinna decydować tym bardziej, że to jej ciało, jej poświęcenie ale nagle pojawiają się całe stada ludzi (którzy uważają się za moralnie lepszych) i chcą narzucać innym swoją wolę przypomnę wam, że już raz SLD zebrało podpisy (o wiele wykraczając poza wskazane minimum) za liberalizacją zakazu antyaborcyjnego - więc ta fundacja i całe to zamieszanie może skończyć się tym, że zakaz aborcji zniesiemy tym, którzy uważają podobnie lub są przeciwni zmianom zakazującym całkowicie aborcji polecam wydrukowanie i złożenie podpisu, przesłanie na właściwy adres w celu poparcia projektu referendum proponowanego przez SLD http://referendumaborcyjne.pl/

Gość gość
o ktoś się wciął między mnie i gościa więc nie do końca powyżej :)