Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skad wiadomo ze noworodek ma pełna pieluche?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie moze glupie, ale nie wiem, nigdy tez nie przewijalan dziecka. Jestem w ciazy, to moje pierwsze dziecko. I tak sie zastanawiam skad bede wiedziala ze dziecko zrobilo siku w pieluche? Czy to czuc ze jest "ciezka"? Czy mam co chwile rozbierac dziecko i sprawdzac czy jest sucho? I czy w nocy trzeba zmieniac pieluche tak samo czesto jak w dzien? Prosze o powazne odpowiedzi jaki macie sposob.

Gość gość
Po prostu będzie płakać :P

Gość gość
Noworodki karmione piersią (nie wiem jak to jest u dzieci na mm) zwykle po każdym karmieniu robią głośno kupę :D stąd wiadomo, że zrobiły ;) Jeżeli siku, to po dotknięciu pieluchy przez ubranie czuć żelową substancję powstałą z połączenia moczu i substancji go wiążących.

Gość gość
Na swoim przykładzie, ja po prostu sprawdzałam i średnio co 3 godziny zmieniałam. Jak kupa to wiadomo. W nocy nie było potrzeby. Zmienialismy zaraz po przebudzeniu i zawsze po całej nocy była delikatnie zmoczona(jakby jeden sik ;)).

Gość gość
Jak ci dziecko zacznie płakać to pierwsze co zrobisz to sprawdzisz czy przypadkiem pielucha nie jest pełna, będziesz musiała otworzyć te pieluche żeby to stwierdzić chociaż z czasem bez otwierania już sie będziesz domyślać, bo pielucha będzie grubsza w dotyku. No i będzie czuć

Gość gość
Zasikana pielucha pecznieje, to widac.

Gość gość
W nocy nigdy syna nie przebieralam, po co dziecko wybudzac, jak spi.

Gość gość
acha no i fakt u noworodków (zapomniałam już jak to jest :)) słychać też jak robią te kupe bo te narządy wewnętrzne są małe jeszcze i świrują więc tam jest sie to sie tam wydobywa niczym eksplozja sorry za szczegóły no ale takie są realia

Gość gość
Ja urodzisz to będziesz wiedzieć nie martw sie :)