Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość ciekawska

Która z Was zarabia więcej od męża albo partnera?

Polecane posty

Gość gość ciekawska

I jak oni to znoszą?

Gość gość
moja zona zarabia dużo więcej niż ja. oboje jesteśmy po studiach, ale nie pracujemy w zawodzie wyuczonym. mamy kase wspólnie i nie ważne czy ja czy ona więcej zarobi ważne ile razem mamy i czy wystarcza na różne rzeczy i na zachcianki. patrzenie ze facet musi więcej zarobić jest bez sensu, chyba ze jest dziewczyna której to przeszkadza to nie zazdroszczę takiej dziewczyny. ważne żeby się dogadywac, uzupełniać i cieszyc zżyciem- tak szybko się kończy, lata lecą. kasa wazna ale nie najwazniejsza.

Gość gość
moja zona zarabia dużo więcej niż ja. oboje jesteśmy po studiach, ale nie pracujemy w zawodzie wyuczonym. mamy kase wspólnie i nie ważne czy ja czy ona więcej zarobi ważne ile razem mamy i czy wystarcza na różne rzeczy i na zachcianki. patrzenie ze facet musi więcej zarobić jest bez sensu, chyba ze jest dziewczyna której to przeszkadza to nie zazdroszczę takiej dziewczyny. ważne żeby się dogadywac, uzupełniać i cieszyc zżyciem- tak szybko się kończy, lata lecą. kasa wazna ale nie najwazniejsza. x A jak mozesz cieciu zarabiać dużo, skoro przesiadujesz na babskim forum, w dziale ciąży i macierzyństwa???

Gość gość
Nie wyobrażam sobie żeby mąż zarabiał mniej. Z resztą on też. Kiedyś mi powiedział że wolałby odejść niż mniej zarabiać.

Gość gość
A jak mozesz cieciu zarabiać dużo, skoro przesiadujesz na babskim forum, w dziale ciąży i macierzyństwa???" :D:D:D Świetna riposta!

Gość gość
A jak mozesz cieciu zarabiać dużo, skoro przesiadujesz na babskim forum, w dziale ciąży i macierzyństwa??? xx Yebłam! Może ma grzybicę pochwy? Widać, że nosi kieckę.

Gość gość
A jak mozesz cieciu zarabiać dużo, skoro przesiadujesz na babskim forum, w dziale ciąży i macierzyństwa???" smiech.gifsmiech.gifsmiech.gif Świetna riposta! X czyli ja się siedzi na tym forum, w dziale ciąża to nie można więcej zarabiać od swojego męża?? Ja przesiaduje tutaj i zarabiam więcej od niego. Znosi to bardzo dobrze, cieszy się, że są w domu pieniądze a on ma czas dla siebie :)

Gość gość
Ja i odkąd podnieśli mi stawkę to razem z mężem postanowiliśmy, że on zmienia beznadziejną ale dobrze płatną pracę na niższe zarobki ale praca w zawodzie i z możliwością awansu.

Gość gość
no i pięknie!!! To jest partnerstwo a nie gadać o równouprawnieniu, tylko, żeby za dużo nie zarobić, bo się mąż źle poczuje. OBŁĘD!

Gość gość ewa 26
aktualnie zarabiam równiutku 2x tyle, co mój przyszły (od sierpnia :) ) mąż. Ja 6 on 3 tys. na rękę. Mamy wspólne konto więc podziałów finansowych nie ma, a jego cieszą moje zarobki bo możemy sobie dzięki nim na dużo pozwolić. A on ma nową, przyszłościową pracę więc też się z czasem wyrobi

Gość gość
U mnie podobnie ale maz ma prace w ktorej po czasie ma duze szanse rozwoju i dobrych pieniedzy , byl zmuszony w wieku 45 lat wszystko ( chodzi o prace) zaczynac od nowa i calkiem sie przekwalifikowac . Trzymam za niego kciuki a dxieki moim zarobkom nie mamy stresu i biedy w domu . Nieznioslabym byc w zwiazku idiota ktory ma takie szowinistyczne podejscie do zwiazku ze to on tylko on ma wiecej zarabiac - zenada i dziecinada

Gość gość
Ja też zarabiam więcej od męża. Ja 4,5 tys. a mąż 4 tys. Jednak ja już jestem po dwóch podwyżkach i na więcej się nie zanosi (w perspektywie 2 lat), natomiast u niego pensja może jeszcze podskoczyć w ciągu roku o 30% (oby hehe). Nie mamy jednak z tym żadnego problemu (ta różnica w zarobkach jest minimalna). W końcu ważne by kasa pozwalała Nam na godne życie.