Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile kosztuje zycie na poziomie w Londynie

Polecane posty

Gość gość

Mieszkanie (kredyt), samochod, wakacje chociaż raz w roku, kino/restauracje itd od czasu do czasu, rachunki, jedzenie, ubrania, buty, odkładanie jakiejś kasy itd itp

Gość gość
Ja mam 3.900£/mies a moja żona 2.450£ i tyle wystarczy na normalne życie.

Gość gość
Tak masz debilu 3900 na pewno chyba na kwartał :D a ja mam £10k :D

Gość gość
Aby cos wynajac w uk w polskim porzadnym standardzie szykuj £800. Wszystko tansze to druga klasa budynku i dogrzewanie i niebezpieczna okolica. A polaczki srednio zarabiaja £1400-1600

W Londynie, w sensownych dzielnicach nie kupisz NIC ponizej 500K, nawet z "shared ownership". Mortgage to 4-krotnosc twoich rocznych poborow (max. kredyt), wiec juz masz odpowiedz ile musisz zarabiac. Nie sluchaj jakis przytlukow, co powiedza, ze potrzebujesz mniej. Mieszkalam w Londynie 13 lat, pracuje w technologii, maz jest po AI (artificial intelligence). W miedzy czasie kupilismy 2 mieszkania. Drugie tylko dla tego, ze moglismy "re-mortgage" pierwsze. Zycie- £1000- jedzenie, rozrywka, itp, £1800- kredyt, £200 rachunki, £100- transport, £100 silownia.Wakacje- zalezy gdzie jezdzisz. My zawsze zostajemy w AirBnb, nie w hotelu. Fakt, wszystko zalezy co rozumiesz pod "zyciem na poziomie".

Gość gość
To kto kupuje te nieruchomosci w Londynie? Tylko bogaci chyba, bo nie dość, ze musisz mieć co najmniej 10% wkładu własnego czyli powiedzmy 50,000 to zarobki roczne na poziomie 125.000 ...

Gość gość
I po co wam 2 mieszkania w Londynie? Jak recesja wisi na wlosku i szykuja sie ostre spadki, cos jak w 2008-2009 roku. Zeby zyc na poziomie w Londynie, rodzina 2+2, trzeba zarabiac razem minimum £60-65k rocznie.

Gość gość
Ja nie kupie nieruchomosci w Londynie, bo one sa dwadziescia razy drozsze niz w PL. Wole wybudowac piekny dom w Krakowie niz placic sumy z fantazji za byle mieszkanko w Londynie. Skladam kase i wszystko przywioze ze soba do Krakowa. Jeszcze dwa latkai wracam.

Gość gość
I co ci debilko po wybudowaniu domu w PL , prace tam dostaniesz? :D czy za 1300zl pojdziesz na cieciówce siedziec ? :D

Gość gość
A w Londynie to jaka dostaniesz? Hahaha, znawca sie odezwal :D

Gość gość
60-65 k na 4 osoby w Londynie ? Sam czynsz to ponad połowa. Takich zarobków ...

Gość gość
Chyba jakbys w penthousie na Chelsea chcial mieszkac to tak.

Gość gość
Jaki penthouse ? Zakładając, ze kazde zarabia 30,000 rocznie czyli prawie 2000 mc na rękę to razem maja 4000. Dla rodziny 2+ 2 potrzeba np 3 bedroom, na głupim Leytonstone dzis to ok 1800-2000 za sam czynsz i podobnie jest w wielu dzielnicach, dolicz rachunki, transport, jedzenie, ubrania, zajęcia śpdla dzieci i cała resztę ...

Gość gość
Taa dwa domy masz chyba z klockow tego buheheeeeaaaeeeeeee:D

Gość gość
Jakie 30,000 rocznie debilu? 1200funa razy 12 to jest 30,000? :D emigracyjne pacany z dwója z matematyki buhheeeee:D

Gość gość
Mowa o zarobkach 30,000 na rok brutto co daje ok 2,000 netto mc