Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skąd się biora wpadki u kobiet po 30?

Polecane posty

Gość gość
Kobiety wpadały i będą wpadać taka jest natura.Jest to niezależne od wieku.

Gość gość
16;08 nie pakunek nie paczka dziecko, ja tego nie napisałam ale dlaczego to kobieta ma brać 100 odpowiedzialności a oni się wypinają, niech się naucza myśleć głową a nie fiutem bo ja nie zamierzam się zatruwać pigułkami, są gumy i prościej gumę założyć, czy tak ciężko i nie potrzeba recepty na gumki i w dobrych cenach.

Gość gość
akt w gumie to jak masaż w rękawicach gumowych

a czy kobiety po 30 różnią się od kobiet po 18 w tym zakresie?

Gość gość
15;14 no trudno chcecie seksu to albo zabezpieczenie takie albo wpadka, po pigułkach dostaje się zakrzepice żył i się tyje, no ale facet ma to w d***e ze przytyje i nie liczy się moje zdrowie ze pigułki mi nie służą, wiec jak ma w d***e gumy to ja mam w d***e ciąże i nie urodzę pójdę po pigułkę po, albo wczesnoporonne.

Gość gość
Kościół dyktuje edukację seksualną w szkołach a raczej jej całkowity brak. Od grubo ponad dwudziestu lat. 2 godz religii co tydzień przez lata edukacji i zero seksie i antykoncepcji. I są efekty.

Gość gość
po 30 spada płodność ale i tak sie zachodzi w ciąże, wiek nie ma znaczenia, fakt ze po 40 jest ryzyko urodzenia z zespolem dawna,antykoncepcje każdy powinien mieć dostosowana do wieku zdrowia i czy się już rodziło dzieci, ja nie stosuje żadnej antykoncepcji to hormon który by zabił nawet konia,wole kupić gumy facetowi albo stosunek przerywany są jeszcze globulki dopochwowe ale niektórzy to tacy *****cze ze trzeba mieć hurtownie gumek pigułek i potem są gwałty i niechciane ciąże.

Gość gość
15:20 brawo dla tej pani! dziad nie chce gumy- niech bierze pigulki dla facetow. nie ma takich pigulek? nie ma seksu :D

Gość gość
w szkołach się nic nie mówi na temat antykoncepcji, jakie sa rodzaje, nic na temat seksu, ciąży ,owulacji. Za moich czasów mówili tylko o dojrzewaniu, no ale każdy ma potrzeby biologiczne, no mamy 21w i dobrze ze można poczytać w internecie i telewizor, jest program w telewizji już nie pamiętam który i jest edukacja seksualna. Jeżeli już dochodzi do tej ciąży to odpowiedzialność powinni wziaz oboje i kobieta i mężczyzna a nie jak to jest we większości ze tylko kobieta. Powinno się tez mówić co to jest odpowiedzialność, bo niektórzy niewiedza i to powinno się przekazywać dalszemu pokoleniu, my nie żyjemy w ciemnogrodzie. Temat seksu zawsze był tematem tabu i mamy to co mamy a przecież seks jest ludzki i normalny.

Gość gość
15.25 debilu w UK jest edukacja seksualna na maxa w szkołach średnich mozesz dostać kondomy a to jest kraj z rekordową w UE liczbą ciąż u nastolatek ! Mamuś typu "mam 19 lat dwoj****chorków każde z innym" jest tam więcej niż u nas ...

Gość gość
15'20,powtarzasz utarte schematy.Bralas tabletki,ze wiesz na pewno,ze sie tyje i ma zakrzepicę? Chyba kazda musiałaby umrzeć,np w wyniku zatoru. Biorę tebl.od kilkunastu lat,robię systemat.bad.kontrolne.Wszystko jest ok. Cieszę sie seksem,uwielbiam kochać się bez spinki,bez wyskakiwania,strachu bo może miliard plemnikow w plynie przed dostalo się do sridka,nie daję zarobic aptekom,by co pare godzin kupowac ze stracu przed ciążą kolejny test. A ty od czego jestes,zeby przypilnowac by facet zalozyl gumke,ze zganiasz na niego?(cyt.-od czego on jest i dalej). Nasze brzuchy,nasze ciąże,facet ma instynkty i ma gdzieś by nie czuć sobie przyjemnosci bez gumki.

Gość gość
15'47,zgoda,dużo ciąż nastoletnich.Ale ich to nic nie kosztuje:dostaje mieszkanie,kasę na dziecko i ma chyba jedna z druga brak uczuć wyzszych. Rodza,bo panstwo je utrzymuje. Ale tak samo duzo usuwa ciąże,bo jest to darmowe i dostępne. Mimo edukacji w szkole:(

Gość gość
15;28,z tego,ze ktos ma zapas gumek i pigulek sa gwałty ? czytasz siebie?!

Gość gość
Sa *****cze tacy mężczyźni co uwielbiają seks codziennie, czy co drugi dzień i trzeba mieć hurtownie gumek i pigułek, nie umiesz czytać tekstów ze zrozumieniem ,to się nie bierz za seks,

Gość gość
sa rozni mezczyzni chca codziennie seksu to trzeba miec sklep z antykoncepcja i zabraknie pigulek oni wymusza seks i wpadka bo g***ty sa i beda nawet w malzenstwie sie zdarzaja zycie

Gość gość
15;53 Widocznie masz końskie zdrowie ze możesz się faszerować pigułkami ,ja brałam zaledwie 2 miesiące ,myślałam ze wątroba mi sie rozleci, spać wogole nie mogłam i bóle brzucha miałam po lewej stronie, wiec jak masz zdrowie to bierz . Ja wole gumy i nikt mi antykoncepcji nie będzie wybierał, facet nie założy gumy ja nie urodzę dziecka.

Gość gośćgosiaaaaa
a może po prostu nie chcą się zabezpieczac bo się nie przejmują, uwazają żeby nie wpaśc ale jesli wpadna to trudno, skoro sa z facetem któremu ufają, mają obgadane z nim ze w razie wpadki nie ma się czym przejmować bo sobie poradzą. To jest takie podświadome planowanie i nie planowanie, trudno jest się świadomie zdecydować na dziecko a takie ryzyko to bawienie sie będzie a może nie będzie. U kobiet powyżej 30 nie dzieje się żadna tragedia gdy zachodzą w przypadkową ciążę, mając jakiegoś stałego partnera, wydaje się że taka kolej rzeczy była kwestią czasu. Bardziej mnie dziwią wpadki u młodych dziewczyn poniżej 20, bo w tym wieku ciąża to jednak problem. Ja jestem po 30 mam stałego partnera, rozmawialiśmy niejednokrotnie o tym co by było gdyby, niejednokrotnie też już myśleliśmy że jestem w ciąży i nic takiego złego się nie dzieje, nie zabezpieczam się używamy prezerwatywy, często jednak kochamy się bez:) Czuję się przy nim bezpiecznie i nie boję się ewentualnej ciąży :)

Gość gość
16'10,jak facet z ktorym jestes moze wymusic seks? zgadasz sie na ten seks i tyle.

Gość gość
16"16,nie,że masz zdrowie tylko organizm świetnie przyjął.Ba,cera mi sie znacznie poprawiła,libido wzrosło,kontrolne badania systematycznie (krew,usg piersi,żył,dopochwowe),itp. Więc nie szafuj "jak masz zdrowie to bierz".Masz kogos za debilkę czy jak?

Gość gość
15;53 to on ma mieć dobrze w jajach, bo chce bez gumki a ja mam brać odpowiedzialność ?to co to za facet do diabla, ma się kochać na moich zasadach a oni myślą żeby to tylko im dobrze było w jajach, ja nikogo nie będę pilnować . Dorosły facet chyba wie gdzie sie spuszcza no nie? liczy się zaufanie w związku.

Gość gość
Co innego gwałt-trudno z tego powodu polykać hormony lub nosic gumki,bo kiedy niby mialaby ją zalożyć?poprosić g****iciela,by chwilę zaczekał z g***tem,bo ona nie chce niepoządanej ciąż?!hipokryzja) a co innego gdy mąż/partner chce dużo seksu.mOwa o stalym związku.W zdrowym związku facet g***** partnerkę?hmm.

Gość gość
16;33 z antykoncepcji sa plusy i minusy jak każdej brałaś to pod uwagę czy jednak jesteś debilka?

Gość gość
A jak on chce bez gumki,ty sie godzisz,on wyskakuje ulamek sekundy za pozno,jest ciaza,to on jest winien tej sytuacji?on niby wezmie odpowiedzialność za ciążę?juz niejeden dal noge jak sie o zaciążeniu dowiedzial. Jest tu taki watek....

Gość gość
16;30 a no może bo mu coś odj***lo sa tacy tez debile i głupki co od potrzeb seksualnych maja fiola moze nawet wymuszac slowami przekonywac i to tez jest wymuszanie.

Gość gość
16;38,jak połniesz etopirynę to tez masz + i -- tego. Albo ktoś kto leczy sie przewlekle,np arytmia czy wysoki cholesterol(przykł.),to ma rzucic przyjmowanie tabletek,bo są tego plusy i minusy?

Gość gość
16'42,co innego slownie wymuszac a co innego gdy kobieta sie na to godzi:(

Gość gość
16;37 jeżeli w stałym związku facet ciągle prosi o seks i jeszcze raz seks to wszystko wporzadku nie jest normalny, jest niewyżyty.

Gość gość
16;43 tak i to sa dwie odrebne sprawy ale wymuszanie slowami jest g***tem a proszenie ciagle partnerke o seks i teksty typu nie wyglupiaj sie to co to jest?

Gość gość
16;42 to są inne leki, my mówimy o antykoncepcji ,widocznie mało wiesz o antykoncepcji ,jeśli twierdzisz ze znasz się tak dobrze na antykoncepcji to wymień mi chociaż jedna nazwę globulek dopochwowych albo nazwę wkładek i skutki uboczne?

Gość gość
mowimy o szkodliwosci lekow wiec nie ma znaczenia czy to hormon by nie zachodzic w ciążę,czy hormon przy np horobie tarczycy(tu dożywotnio czesto przyjmowany winien byc). To co,trzeba przestac przyjmowac leki,bo mają skutki uboczne?