Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dostalam skierowanie na staz, co zrobic zeby sie nie dostac

Polecane posty

Gość gość

Planuje wyjazd do duzego miasta za normalna praca, za okolo 2 miesiace. Jak zle wypasc na rozmowie o staz, zeby nie zostac przyjetym?

Gość gość
masz dziecko? powiedz, że ciągle choruje, ma astme czy coś innego

Gość gość
Zadaj pytanie jak to jest jak nie mozna przyjsc do pracy bo czesto dziecko chore I ne masz z kim zostawic napewno cie nie wezma

Gość gość
powiedz ze masz astme, padaczke i depresje :P

Gość gość
tak, ale syn w przedszkolu. Myslalam, zeby powiedziec, ze caly czas szukam pracy na etat i jesli znajde w trakcie stazu to odejde- takie cos byloby wg was ok?

Gość gość
powiedz ze chcesz wyjechac za 2 miesiace i rezygnujesz ze stazu.

Gość gość
11:16 gdybym tak powiedziala, moglby mi wpisac na skierowaniu, ze to ja rezygnuje, wtedy by mnie wypisali z urzedu.

Gość gość
To po co w ogóle jesteś zapisana w UP?

Gość gość
z tego co piszesz wynika że mieszkasz w małej miejscowości więc zbytnio nie doradzę. Ja jak szłam na rozmowę o staż do beznadziejnej korporacji po prostu niestosownie się ubrałam - przetarty jeans, adidasy, koszulka. Pamiętam spojrzenia tych laluń w szpilkach i garsonkach hahahaha - patrzały na mnie jak na gorszy sort Polaków.

Gość gość
Ja chce miec normalna prace nie staz. Staz sie nie liczy nawet do swiadectwa pracy, nadal bede figurowa jako bezrobotna. Za 2 msce planuje wyjazd do duzego miasta, tam znalazlabym prace.

Gość gość
*figurowala 11:34 teraz takie lalunie nie tylko w korporacjach, damusie mozna spotkac wszedzie. Niestety.

Gość gość
a na jakim stanowisku en staż?

Gość gość
skarbowka

Gość gość
no to ciężko, lepiej byłoby z prywaciarzem.. pytanie czy więcej osób dostało skierowanie na tą rozmowę czy tylko ty.. bo jeśli więcej to jeśli komuś zależy to będzie się starał pokazać jak najwięcej.. moim zdaniem odpowiadaj na pytania tak, że już nic nie pamiętasz, nie wiesz czy sobie dasz rady, zapytaj jak to z urlopem czy możesz brać też jak ci dziecko zachoruje itd

Gość gość
Nieprawda, że staż nie liczy się do stażu pracy. Po zakończonym stażu otrzymasz zaświadczenie z urzędu pracy i okres ten zalicza się do stażu pracy. Tak samo okres pobierania zasiłku dla bezrobotnych.

Gość gość
Jeżeli to skarbówka to praca urzędowa, gdzie są wymagane pewne standardy - odpowiedni strój, makijaż itd. Ubierz się nieodpowiednio i zrób dziwny makijaż :P

Gość gość
Dostalam jako pierwsza skierowanie, ale inne osoby tez dostana. Skierowanie musze oddac do up do wtorku, pomyslalam, ze pojde do pracowacy pod koniec tygodnia i do tego czasu juz zdazy kogos wybrac..chyba, ze bedzie kazal przyjsc wszystkim na ten sam termin i wtedy zrobi przesiew.

Gość gość
12:13 liczą się kompetencje a nie ubiór.

Gość gość
Staz sie nie liczy np do lat emerytury przeciez! jestem tego pewna. Na koniec dostajesz zaswiadczenie o odbyciu stazu, ale to sie nie liczy do lat pracy do emerytury. Jak mialoby sie liczyc skoro podczas stazu jest sie w ewidencji bezrobotnych?

Gość gość
do wygłodzona14 - czasami tak jest że nie chcesz iść na staż. Tak było w moim przypadku. Ukończyłam 2 kierunki studiów (budowlanka i ekonomia), pracowałam w biurze projektowym przez 2 lata i w nadzorze budowlanym, a w Urzędzie Pracy dostałam skierowanie na staż w sklepie meblowym (skręcanie ekspozycji itp). Wiedziałam że stac mnie na znalezienie lepszej pracy - zgodnej z moimi kwalifikacjami tylko potrzebowałam na to kilku miesięcy. I nic w tym dziwnego że nie chciałam dźwigać szaf i łóżek. I tak się stało - po 3 miesiącach znalazłam pracę w zawodzie z której jestem zadowolona. A Urząd pracy był mi potrzebny żeby mieć ubezpieczenie na czas poszukiwać. Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka, że jak nie chce stażu to leń.

Gość gość
Zmienić status na FB z szlachta nie pracuje, na - len smierdzacy.

Gość gość
12:16 jak to nie? brzydka okularnica z wiedza, ubrana niedbale czy wyszczekana modelka ma wieksze szanse?

Gość gość
Dokładnie staż się liczy do stażu pracy, wiem bo sama miałam 10-miesięczny staż w urzędzie. Zawsze możesz podjąć staż i jak znajdziesz nową pracę z niego zrezygnować, bez żadnych konsekwencji. Taka jest zasadność stażu, że ma przybliżyć do znalezienia pracy. Jeśli na prawdę nie chcesz go podejmować, zawsze możesz powiedzieć, że właśnie dowiedziałaś się, że jesteś w ciąży i czy to im nie przeszkadza, a nie chciałabyś ukrywać tego faktu, bo i tak się wyda.

Gość gość
gość dziś Pewnie, że tak, ale jak nie zabłyśnie kompetencjami (nie będzie przygotowana, nie będzie odpowiadać na pytania) i do tego nie zrobi dobrego wrażenia to będzie lipka ;)

Gość gość
Pojde na rozmowe, ale powiem pracodawcy, ze szukam caly czas stalej pracy i jestem w trakcie rekrutacji w innych firmach i jesli mnie przyjma bede musiala zrezygnowac. Pewnie wtedy nie bedzie mnie chcial przyjac.

Gość gość
Powiedz, że jesteś kleptomanką i czy mają możliwość chowania wszystkich osobistych rzeczy do sejfu.

Gość gość
12:31 dobre haha

Gość gość
liczy się do stażu pracy, potrącane są składki na ubezpieczenie zdrowotne i emeryturę.. niby jest się bezrobotnym dalej, ale niejako zostaje się wyłączonym tzn na oferte pracy w tym czasie nie ma co liczyć raczej... to nie ubieraj się w białe bluzki itd tylko idź normalnie jak na co dzień, niby nic ale jakieś wrażenie też się liczy

Gość gość
Ja mialam kilka lat temu staz i nie poza opinia od pracodawcy nie dostalam dokumentu, ktory stwierdzalby, ze liczy mi sie to do emerytury ( jak jest to w przypadku etatu, czyli swiadectwo pracy).