Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćplus

te 500plusss cholerne.

Polecane posty

Gość gośćplus

witam, mialam sie wypiąć na te całe 500+, ale po rozmowach z kolezankami doszlam do wniosku, ze skoro miałoby mi się należeć to czemu nie skorzystać. Zawsze można dziecku sfinansować coś fajnego za to. I w związku z tym mam pytanie. Mam jedno dziecko. Do 31.12.2015 roku byłam na rencie rodzinnej w wys. ok 1600 zł. Teraz dochodu żadnego nie posiadam. Czy jest wogóle sens składać te papierzyska? I co mam tam dołączyć? Dzięki

Gość gość
Chryste:O jesteś upośledzona? Bierzesz wniosek i tam jest wszystko napisane jakie załączniki maja być. Czy to serio takie trudne?

Gość gość
Jeśli miałaś 1600 zl, to zapomnij o 500 plus

Gość gość
Skoro teraz nie ma dochodu to oczywiscie należy sie pani jak najbardziej.Proszę złożyć wniosek

Gość gość
dlaczego? przeciez dochód na osobę nie może przekraczać 800.

Gość gość
dzieki wielkie,

Gość gość
gość dziś Skoro teraz nie ma dochodu to oczywiscie należy sie pani jak najbardziej.Proszę złożyć wniosek xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Nie pleć bzdur. teraźniejsze dochody nie maja tu nic do rzeczy. Liczą się bodajże za zeszły i 14 rok. Co do 2014 nie jestem pewna , ale 2015 na stówę.

Gość gość
Jeżeli miałas dochód, a teraz nie masz to dodatkowo będziesz musiała złożyć dokument o dochodzie utraconym. Najlepiej udaj się do swojego mopsu i dowiesz się co, gdzie i kiedy. Tu dostaniesz 100różnych odpowiedzi i się okaże że i tak będziesz musiała wniosek poprawiać. Więc wizyta w mops i już nie zakładaj tematów za miesiąc "czy już dostaliscie pieniądze z 500+", bo robi się to nudne :) Pozdrawiam

Gość gość
Ile miałas dokładnie tej renty?

Gość gość
Autorko, możesz powiedzieć z czego obecnie się utrzymujesz?

Gość gość
Liczy sie dochod TYLKO za 2014 rok

Gość gość
Idź do punktu, gdzie składa się wnioski i wszystkiego się dowiedz. Masz jedno dziecko, ALE z ilu osób składa się rodzina? z Dwóch czy z trzech? Czy jest jakiś inny dochód? Papiery wypełnia się za rok 2014. Jeśli od tamtej pory sytuacja się zmieniła (np. dochód któryś z członków rodzicy utracił lub zyskał), to wtedy się to wpisuje w papierach. Nie wiem, jak wtedy to liczą, co uwzględniają. Ale warto pójść, dowiedziec się, wypełnić papiery. tutaj nie pytaj, bo każdy napisze Ci coś innego.