Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

antybiotyk i wypróznianie

Polecane posty

Gość gość

Witam Córka 4 latka od soboty bierze antybiotyk Augmentin Es- zapalenie ucha plus gardło, czy stolec może byc lużniejszy . Podaję jej probiotyk.

Gość gość
Tak, biegunka po antybiotyku jest normalna

Gość gość
Mi w aptece polecono trilac stosuje się go właśnie w trakcie i po antybiotykach w przypadku biegunki i zaburzeniach żołądkowych można go stosować już u niemowląt powyżej 1 miesiąca. Mojemu dziecku pomogło po antybiotyku także był problem z biegunką.

Gość gość
jesli u dzeicka wystepuje biegunka, a juz szczegolnie u tak malego jak pisze gosc, to najwazniejsze jest aby wlasciwie zadbac o nawadnianie dziecka, bo nie wiele trzeba w takich sytuacjach aby dziecko sie odwodnilo i trafilo do szpitala, a z tamtad mozna przywlec rozne choroby... dlatego wlasnie warto miec w domu srodki nawadniajace dla dzieci, ja mam Orsalit plus smektyn, ktory dodatkowo oprocz nawadniania takze hamuje biegunke, bo zawiera smektyn, mozna go jednak stosowac powyzej 1 r.z. a kiedy dziecko bylo mlodsze, to podawalam zwykly, bezsmakowy orsalit, pamietajcie mamuski nawadnianie jest najwazniejsze

Gość gość
Nie podawaj probiotyku jednocześnie z antybiotykiem, biegunka może być powodem zbyt małego odstępu między jednym, a drugim. U mojej córki przy biegunce sprawdza się orsalit drink, gotowy płyn nawadniający, który ma słodki, truskawkowy smak i wygląda jak mała woda mineralna, co zachęca dziecko do picia. Jeśli chodzi o probiotyk wybieraj takie, które należy przechowywać w lodówce, co świadczy o tym że zawarte w nim bakterie są żywe oraz takie, które posiadają polskie szczepy mlekowe – one są najskuteczniejsze.