Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

badania prenatalne w II trymestrze

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam pytanie - obecnie jestem w II trymestrze ciąży i niedługo wybieram się na badania prenatalne. Lekarka, która mi kazała zrobić to badanie nie dała mi jednak skierowania. Na badania te I trymestrze dostałam skierowanie. Jak to jest wystarczy, że miałam już skierowanie na 1 badanie i teraz nie muszę mieć, czy tez powinnam dostać 2 raz skierowanie, żeby nie płacic

Gość gość
Zalezy czy masz wskazania do wykonania ich na nfz

Gość gość
za pierwszym razem miałam i dostałam skierowanie, a teraz nie wiem czy mi sie nie nalezy czy wystarczy ze juz na pierwsze dostałam i jest ono niejako aktualne na 2 badanie.

Gość gość
Nie jest aktualne na drugie. W ktorym tyg jesteś? I na co dostałaś skierowanie na i trym? Na ust i krew czy na co?

Gość gość
O jakie badania ci chodzi dokladnie jakie byly robione w I trym a na jakie masz się udać w II

Gość gość
I badania były w 12 tygodniu z uwagi na zastrzeżenia lekarki co do bicia serca dziecka, teraz mam zobic badania prenatalne w 2 trymestrze (21 tydzien) - inna nazwa to chyba połówkowe badanie.

Gość gość
aha pierwsze badanie obejmowało usg i krew -test pappa.

Gość gość
I wyszlo ok wszystko? Twoja lekarka nie ma ust ze nie mogla ci usg polowkowego zrobić? Chyba ze ma tak gowniane. Ale jesli wszystko bylo ok to i skierowanie ci się nie należy. Idziesz i płacisz za usg niestety.

Gość gość
Polowkowe kazda w ciąży miec musi. Wiec jesli nie ma sprzętu a chodzisz na nfz to i tak powinna ci dać skiero