Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marlyna 33

Mam pytanie do wierzących we wróżki i czary

Polecane posty

Dlaczego wróżki nie trafiają w totka, nie grają na wyścigach, nie szaleją w kasynach. Przecież mogą sobie wywróżyć, jeśli nawet nie konkretne liczby, to dzień, gdy będzie im sprzyjało szczęście. Mogłyby żyć jak pączki w maśle i nie zdzierać z klientów, a faktycznie wróżyć za darmo:classic_cool:

Gość gość
Bo wróżby są z d**y wzięte. Trzeba mieć predyspozycje do tego, żeby zostać wróżką. Nie każdy potrafi gadać bzdety, patrzeć jak ludzie to łykają i pozostać poważnym :P

Gość gość
karmią się głupotą ludzką naiwnością

Gość gość
marlyna 33 Bo zgodnie z fizyką kwantową, wyniki totka powstają dopiero gdy je sprawdzisz, a wcześniej są w superpozycji wszystkich możliwych stanów. Tym samym nie jest możliwe przewidzenie wyniku na dany dzień, gdyż takowy nie istnieje.

Gość gość
dziś i nikt nie może przewidzieć co zdarzy się w przyszłości wróżbiarstwo to zwykłe f

Gość gość
Żyjemy w wieloświecie, gdzie zgodnie z teorią Everetta- wydarzają się wszelkie możliwe stany, czyli np wszystkie możliwe kombinacje wyników lotto. Natomiast zdarzają się przypadki wglądu w przyszłość, ale są to spontaniczne i nie dające się przewidziec przypadki, nzywane deja vu lub snem proroczym i są one realne.

Czyli wynik w totka nie istnieje, a przyszłość, o którą pytają klienci, istnieje? Blondyn, spotkanie z którym wywróży wróżka istnieje, spotkanie istnieje, a liczby w totka nie istnieją? Jak to możliwe? Takie wybiórcze działanie?

Gość gość
Blondyn istnieje, bo blondynów jest dużo, wyniki w totka tez istnieją, ale wszystkie kombinacje. marlyna 33, jak nie zgłębisz fizyki kwantowej to nic z tego nie zrozumiesz. Mnie ciekawi nie przyszłość u wróżek, ale to czy taka pani znała by moją przeszłość, chciałbym iść do wróżki z dyktafonem w kieszeni i posłuchać co może o mnie powiedzieć, a potem w domu na spokojnie przeanalizować czy to mógłbyć zimny odczyt, czy nie.

Bo gdyby mnie wróżka np. wywróżyła, że na spotkaniu mam trzymać łapy z dala od rozporka faceta, to i tak bym zrobiła wbrew temu co powiedziała, za bardzo męczy mnie syndrom niedorżnięcia:classic_cool:

Gość gość
moim zdaniem ich pan szatan nie daje im wygrać bo by się ulotniły na Karaibach i by nie chciało im się dalej służyć

Gość gość
gość dziś Szatan to nie ich pan, ale pan całego tego świata. Działał i działa przez takich ludzi jak HitIer, Stalin Wróżki nikomu krzywdy nie robią, ale trzeba mieć ogromną wiedze o świecie by bez szkody na psychice słuchac ich "porad".

Gość gość
Duchy rzeczywiście decydują o wygranej w totka, a dzieje się to w chwili gdy sprawdzasz kupon. Ale to nie musi być szatan ani Bóg, mogą być istoty astralne, duchy przodków albo demony. Wszystko się odbywa przez znany z fizyki kwantowej tzw. kolaps funkcji falowej.

Gość gość
Aha, i tarot też działa w ten sposób, Karty dopóki ich nie odsłonisz - są w superpozycji, dopiero po zobaczeniu karty w mig ustala się jaka to karta.

Ale fizykę kwantową zna kilku specjalistów. Nie wierzę, że udałoby mi się ją opanować do tego stopnia, by odpowiedzieć na to pytanie. Rozumiem, że twoim zdaniem, w jakiś sposób fizyka kwantowa wpływa wybiórczo na świat i nie pozwala przewidzieć sześcioliczbowej kombinacji, ale nie ma problemów z przewidzeniem czyjejś śmierci, choroby, miłości, tego, czy mąż wróci, czy odejdzie, czy ma kochankę, czy warto otworzyć jakiś biznes. Właśnie, a propos biznesu, skoro to potrafią przewidzieć, dlaczego nie zostają bogatymi super przedsiębiorcami tylko ciułają grosze od gawiedzi spragnionej wróżb?

Gość gość
Czy mąż wróci - to fakt teraźniejszy, bo wystarczy mieć wgląd w umysł i zamiary męża, nie trzeba zatem znac przyszłości. Jeśli wróżka zna przeszłość klienta który do niej przychodzi to ma wgląd w jego umysł, ale nie zna przyszłości. Jackowski tez może wskazac miejsce gdzie leżą ciała zaginionych o ile nie żyją, ale to jest w dalszym ciągu teraźniejszość. Choroba tez ma swoje początkowe stadium, i jest w organiźmie zanim się ujawni. Co do bogactwa sławy, to myślę ze jest coś takiego jak poziom emocjonalny którego człowiek ma doświadczać w życiu i nie może go zmienić na lepszy. Jeśli komuś jest pisane być nieszczęsliwym to będzie, chocby nie wiem jak sie starał, to choroby i nieszczęścia będą się go trzymać i niwelować wszelkie jego poczynania, a jeśli ktoś ma być szczęśliwy to urodzi się ładny przystojny zdrowy w bogatej rodzinie, szybko pozna partnera, odziedziczy majątek, lub w inny sposób zdobedzie fortunę i wysokie status spoleczny. Wszystkim rzadzą duchy, tak jak napisałem, każde zdarzenie w życiu człowieka to efekt wyboru jednej z możliwości, ale nie przez człowieka a przez duchy. To one dają szczęscie w polowaniu prymitywnym plemionom. Gdy rzucasz kostką lub monetą, to nie Ty decydujesz czy wypadnie orzeł lub reszka oraz ilość oczek na kostce. Nie mamy wolnej woli w tej kwestii.