Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś wie jak usunąć wosk ze szklanego stołu?

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny pomóżcie:( Wczoraj dziecko koleżanki wywaliło mi świecznik na stół, cąły wosk się rozlał, te większe partie delikatnie nożem zeskrobałam, ale zostało mnóstwo małych plamek, bo wosk się rozprysnął po stole. Zeskrobywanie nic nie da. Jak to usunąć? Może któraś z was wie?

Gość gość
Nie gwarantuje, że zejdzie, jak chcesz to spróbuj: na stół połóż jakąś cienką szmatkę i przeprasuj żelazkiem, nie za wysokoa temperatura

Gość gość
Rozloz gazete na plamach i zelazkiem na najslabszym grzaniu prasuj az bedziesz widziec jak wosk wsiaka w gazete. Potem przetrzyj sciereczka zlana goraca woda. Albo sproboj sama goraca scierka bo nwm jak twoj stol znosi gorac, wosk nie jest taki straszny jak wyglada.

Gość gość
prasuj gazete gracym zelazkiem w miejscu tych plam.Wszytsko sie wchlonie

Gość Jowita909
Hej pomysły macie bardzo dobre, sama tak robiłam wiele razy. Kiedyś nawet z ubrania usuwałam tym sposobem wosk i muszę przyznać, lepszego sposobu nie ma. Dziwi mnie że stół jest chropowaty. Ja mam taki https://kaldekor.pl/stol-gracjan-kolor-ciemny-orzech i jest super gładziutki. Nawet zaschnięte plamy z urodzin chłopaka zeszły po krótkiej chwili. Pamiętaj, w takiej chropowatej powierzchni mnożą się bakterie groźne dla zdrowia.