Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niedoceniane, świetne jakościowo pieluchy Dada

Polecane posty

Gość gość

Witam dziewczyny! Tak mnie naszło żeby napisać coś o tych pieluchach, mianowicie trochę komplementów ;). Nie mieszkam w Polsce więc dostęp do tych pieluch mam nijaki a szkoda bo od dwóch miesięcy mam na nie chrapkę więc kiedy mąż jedzie do kraju, kupuje z 20 paczek w różnych rozmiarach....dlaczego tak? Bo mam miejscowe znajome :). Mam dwójkę dziec*****erwsze (obecnie już 5 lat) wychowane na pieluchach pampers wszelkiej maści i jakości, drugie ( 19 miesięcy) wychowane systemem mieszanym (pampersy, pieluchy drogeryjne). Od jakiegoś czasu poprzez przypadek mam okazję cieszyć się pieluchami Dada a to dlatego że zawiodły mnie wszystkie pieluchy które wymieniłam (Pampers - szybko robiąca się puchnąca żelowa klucha którą trzeba po 1,5 h wymienić, w nocy przemakają. Drogeryjne - dłużej utrzymujące mocz od pampers jednak nie utrzymujące wilgoci z dala od skóry , efekt, bania moczu po max 3 godzinach plus mokra pupa. Pieluchy Lidlowskie , najlepsze z wyżej wymienionych, super się sprawdzały do niedawna, nagle nr4 przestał utrzymywać mocz a nr 5 jest na syna za duży. Pampersy świetnie się zapinało, leżały jak ulał, nogawki opasały ładnie uda, w pasie elastycznie ale pieluchy te były krótkie i nie sięgały nawet do pępka więc mocz lubiał wylecieć nawet górą. Teraz pieluchy Dada. Pieluchy te super trzymają mocz (zmieniam co 3 do 3,5 h), skóra jest dużo bardziej sucha , świetnie leżą, mają wysoki stan, są idealne na noc , nie zamienię ich na żadne inne. Spróbowały je moje zagraniczne znajome i od tej pory przywozimy te pieluchy także dla ich dzieci . Najmłodsze dziecko znajomej (3 tygodnie) miało uczulenie po pampersach co nie pojawiło się ponownie po Dada. Kiedyś czytałam mnóstwo krytyki na temat tych pieluch , zwłaszcza od mam które wolą pampers, teraz rozumiem te matki które te pieluchy zawsze zachwalały.

Gość gość
No ja mam zuprlnie inne doswiadczenia z dadami. Kiedys wylalam taka sama ilosc plynu na dade i pampersa i w pieluszce dada wilgosc byla bardzo dlugo wyczuwalna w przeciwienstwie do papmersa. Dzieki zostane przy pampersach.

Gość gość
lidlowskie są lepsze.

Gość gość
Dada są beznadziejne:/ na poczatku spoko, ale gdy dziecko miało 4,5,6 miesiecy w zwyż zaczeły za kazdym razem przeciekac:/ wszystkko bylo w kupie, albo w moczu i to po kazdej zmianie pieluchy

Gość gość
Kiedy córka była noworodkiem kupowaliśmy jej pampersy premium (najdroższe). Słyszałam tu i ówdzie, że dady są "równie dobre co pampersy" więc kupowanie markowych pieluch to strata pieniędzy mamusiek o przerosniętym ego (boże, kto w ogóle taką tezę wysnuł...). Kupiliśmy więc osławione dady i był to pierwszy i ostatni raz gdyż: pampers premium są mięciutkie w dotyku, mają miękką powłoczkę i są oczywiście chłonne (co w sumie nie robi aż takiej różnicy bo nigdy nie trzymałam tego pampersa do oporu tylko zmieniałam regularnie). Natomiast dady były sztywne, twarde, nieprzyjemne w dotyku co od razu objawiło się zaczerwieniami na udkach małej. Owa paczka tak leżała i leżała aż zabrała ją moja mama że niby da komuś tam komu się nie przelewa. Wiem, że ludzie lubią mówić, że płąci się tylko za "napis" za "markę" i nie ma różnicy. Ba niektórzy twierdzą, że dady są produkowane przez "pampers" tylko dla Biedronki :D Niestety prawda jest taka, że jakość musi kosztować i nie da się taniej wyprodukować lepszego produktu.

Gość gość
Poważnie piszecie? Może to my tu na miejscu mamy kiepskie te pieluchy i dlatego Dada nas zachwyciła :). Mam te w wkładem aloesowym . Moje znajome też są zachwycone :). Mam też znajome które narzekają na pampers ale nadal je kupują bo nie wierzą w nic lepszego . U nas pampersy było ok dopóki córka i syn nie przekroczyli szóstego miesiąca życia, jak tylko zaczęli więcej posikiwać, ruszać się to pieluchy utraciły jakość a zewnętrzna warstwa kosmaciła się straszliwie kiedy dzieciaki zaczynały siadać, raczkować (pielucha tarła i ubranie albo podłogę). Zaskoczyłyście mnie trochę ale możliwe że nie każdemu pasują :).

Gość gość
Pampers mają inną strukturę powłoki , inny gatunek zupełnie a dodatkowo mocno nasączany parafiną, stąd ta miękkość. Kiedyś czytałam jak oni robią te pieluchy , cały opis był w teście pieluch i okazało się że nabardziej miękka z pieluch czyli pampers jest najbardziej nasączona parafiną i balsamem który często uczula noworodki i niemowlęta. Firma nie stosuje nic niedozwolonego w pieluchach dlatego producent odparł że 90 procent klientów jest zadowolona z produktu więc nie można mieć zastrzeżeń a pieluchy nie są produktem dla alergików i nigdzie na opakowianiu nie widnieje taka informacja więc nie ma powodów do pretensji. To była wypowiedź producenta.

Gość gość
Dokładnie. Jak przycisnę dłoń do wkłądu pampers to robi on wrażenie jakby aksamitnego , śliskiego i lekko nasączonego . Mleczko aloesowe w które wchodzi na pewno jakaś chemia i parafina nie są obojętne dla skóry dlatego niektóre dzieci mają uczulenia ale jak widać mniejszość a rodzice lubią osławione pieluchy P&G. Ja stosuję pieluchomajtki pampers bo syn ma już prawie 2 lata ale skłamałabym gdybym powiedziała że nie zawiodłam się na wcześniejszych numerach bo pomimo że pieluszki te świetnie leżały i były mięciutkie to jednak przemokły nam nieraz i nie dwa, super było jak nie było jeszcze nasikane , wtedy mały raczkował jak w bawełnie ale jak zaczął sikać to momentalnie miał między nogami silikonowy zwis i pielucha zwisała naciągając pas. Nie ma idealnych pieluch, nie są nimi też pieluchy Pampers.

Gość gość
Ja niedługo spodziewam się pierwszego dziecka i podpytują koleżanki, które mają już swoje dzieci o różne rzeczy, m.in. o pieluchy i większość poleca Dadę, w internecie też można spotkac się z pozytywnymi opiniami (negatywnymi również). Więc niech każdy przetestuje pieluchy i znajdzie te najlepsze dla siebie i swojego dziecka :) To tak jak z podpaskami - jedne używają tylko always inne naturelli itd :P

Gość gość
Moja mała ma już 20 miesięcy i niestety pampersy nie wytrzymują . Córka dużo pije więc i sporo sika jednak nawet kiedy była niemowlęciem pieluchy te nie wytrzymywały całej nocy jak pisze na opakowaniu pomimo że córka nie piła mleka nocą odkąd skończyła 8 miesięcy. Fajne w pampersach jest to że są ładne, miękkie , wygodne a to zachęca jak mało co do kupna jednak mocno pokuszę się o kupienie innych :).

Gość gość
Teraz też Lidl poprawił swoje pieluchy, są w dobrej cenie, więc warto wybpróbować :P

Gość gość
A ja Wam powiem,ze z pierwszym dzieckiem stosowalismy pampersa i bylam zadowolona. Dwalata temu urodzilam drugie dziecko i sie niemile zaskoczylam,bo corka miala wysypke po nicb,zmienilam na Dada i bylo ok. Jezeli chodzi o chlonnosc to nie widze roznicy

Gość gość
Moj syn ma wysypke po dada.

Gość gość
Mój syn po Dadzie miał mokre wszystko dzięki wolę pampers.

Gość gość
Używałam Dady długo -prawie cały czas przy drugiem dziecku i byłam bardzo zadowolona.

Gość gość
A ja wam powiem, że jeszcze lepsze do Dad i Pampersów są te japońskie Merries, Moony i Goo.n, co można kupić na eBayu i Rakutenie. W życiu nie widziałam lepszych. Nasi ruscy sąsiedzi to sprowadzają je masowo do siebie do marketów, gdzie schodzą lepiej jak Pampersy. Inne lepsze od Pampersów są skandynawskie Libero. Nie wiem, czy jeszcze są u nas w sprzedaży nieinternetowej, ale dawniej były jakiś czas w Auchan, ale tylko 3 i 4 chyba. W Skandynaw. schodzą lepiej od Pampersów.

Gość gość
nie uzywalam dada, moge porownac lidlowskie toujours i pampersy; pampersy sa bardziej elastyczne i lepiej chlona, w toujours syn mial czesciej zaczerwieniona pupe, na noc mial raz zalozona lidlowa pieluche i przemokla. Podsumowujac - da sie uzywac lidlowych ale pampersy sa moim zdaniem duzo lepsze i zostane przy nich.

Gość gość
Tak, te japońskie pieluchy merries są prdukowane z mikrowłókna, ponoć są świetne ale to tylko opinie które słyszałam , sama nie miałam okazji testować. Pampers jest miękki i dobrze dopasowujący się do ciała dziecka, przereklamowany też jest bo jednak w życiu nie wytrzymał u nas całej nocy a za dnia choćby ze względów estetycznych (zwis prawie po kolana) zmienialiśmy go co dwie godziny. Nie wychodziło to ani ekonomicznie ani praktycznie . Kiedy wracałam ze spaceru z synem (po 3 h) to Body z kroku było wilgotne, nie mokre ale wilgotne a jak ścisnęłam pieluchę to miałam wilgotną skórę dłoni. Tyle o pampers. Pieluchy Lidl, tak krytykowane uznalismy za całkiem dobre a pieluchy Dada ratują noc i dłuższe wyjścia ! Używamy nr 3. Świetnie się dopasowują, dużo chłoną, nie przeciekają i są miękkie. Nie są tak mięciuchne jak pampers ale są miękkie . Pampers zarabia na tej miękkości ale jak już w tą miękkość zostanie nasikane to pielucha się dosłownie wylewa z body a Dada trzyma się "kupy" :D, jest taka bardziej zwarta, mniej żelowata .

Gość gość
No ja je miałam właśnie i powiem ci, że miękkie jak wata albo miękka bawełna. W ogóle niepodobne do niczego na europejskim rynku i wcale nie drogie jak się kupuje u źródła, a nie przez polskich pośredników (którzy wiadomo, chcą zarobić na mniej zaradnych).

Gość gość
Fakt, pampers jest mięciutki ....i na tym zalety by się skończyły. Nie wiem jaka pielucha jest najlepsza bo póki co używamy pampersów bo stale ciocia mi przywozi z Niemiec więc mam za darmo ale powiem wam że nic nie przebije twardośc****eluch Huggies :D tych z Kubusiem Puchatkiem :D. Kiedyś kupiłam bo miałam chrapkę na nie (sama nie wiem czemu) i jak wyciągnęłam z paczki to nie mogłam uwierzyć że to zostało wyprodukowane dla dzieci :D. Z tyłu ściągacz twardy jak tarka (dosłownie jeżeli brać pod uwagę skórę noworodka) , pielucha gruba, twarda a zewnętrzna powłoka jak z jakiegoś papieru sztywnego. Szok. Nasze Dady przy Huggies to jak Pampers :D. Kiedyś koleżanka mnie "poczęstowała" pieluchą Dada i powiem że nr 4 długo i sucho utrzymywał się na skórze córki, nie przyczepiła bym się zatem do nich .

Gość gość
Ewentualnie jak ktoś jeździ do Rosji w jakichś sprawach to może sobie w jakimś lokalnym dużym sklepie nakupować tego od ręki.

Gość gość
Mają też te wszystkie bajery typu wskaźniki przesikania..

Gość gość
Ja mieszkam w At i tak patrzę za tymi merries ale są tylko na ebayu.de po 29 euro za 30 coś sztuk akurat na rozmiar mojego dziecka. Cholernie drogo. Trzeba by znaleźć kogoś kto do Rosji jeździ . Gdyby ktoś prywatny miał i chciał w ten sposób sprzedawać to bym kupowała jak bym była okazyjnie w Pl a kupiłabym wtedy większą ilość.

Gość gość
To weź japońskiego eBaya albo z Rakutena albo z ruskiego sklepu interentowego (apteki internetowej). Ale nie tylko Merries są takie świetne, bo 2 pozostałe marki też. No i Libero oczywiście.

Gość gość
W PL są w sprzedaży internetowej, ale moim zdaniem drogo w porównaniu z japońskimi sklepami z wysyłką. Polacy narzucają obłędne marże, pewnie licząc na niewiedzę kupujących.

Gość gość
W ruskich sklepach (również internetowych) jest bardzo dużo towaru z JP, nie tylko pieluch, ale np. produktów Pigeon itp.

Gość gość
Dada śmierdzi chińszczyzną, ja używam pampersów z rossmana, bo mnie nie stać na pampers, a i tak obsika i tak

Gość gość
Te japonskie sa tez na Amazonie.

Gość gość
Powąchałam przed chwilą pieluchę Dada premium numer 4 i ani chińszczyzną nie śmierdzi ani żadnym innym zapachem, zwyczajnie są neutralne...chyba że tylko moja paczka? :D. Chyba że chodziło o przenośnię choć i tu nie rozumiałabym o co chodzi bo żadnych chińskich pieluch nie mam do porównania ;). Dada to dobre pieluchy. Pieluchy Pampers są miękkie ale tylko premium z detektorem moczu bo zielone ani nie są bardzo miękkie ani jakością ni jak nie dopisują premium , mają zwykłą rzekłabym papierową zewnętrzną powłokę gdzie premium ma ją w strukturze plastra miodu (wzór) i przez to całkiem inne odczucie . Jeżeli miałabym wybrać to pampers premium ale kupuję Dady skoro miałabym w tym momencie kupować zielone pampersy.