Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość maniulka

Jestem załamana pomóżcie..

Polecane posty

Gość gość maniulka

Witam was zmagam się z takim problemem ponieważ mam nieregularne cykle to nie umiem do końca obliczyć kiedy mam dni płodne, ostani mój @ skończył się 7,8 marca później około od 20 marca zaczęliśmy się starać o dziecko. Do dnia dzisiejszego @ brak mam tylko taki ból w krzyżu w podbrzuszu i dziwny biały śluz.. Robiłam wczoraj test i wyszła jedna kreseczka co mam o tym myśleć?

Gość alie2356
Bo dni płodnych się nie oblicza tylko się obserwuje. Poszukaj sobie na internecie jak wygląda śluz płodny i wtedy się starajcie o dziecko. Jesli masz też takie długie cykle jak ten ostatni to możliwe że coś blokuje owulację. Robiłaś badania hormonów? głównie prolaktyny i progesteronu? Jeśli nie to zgłoś się do lekarza niech ci takie badania zrobi. W takich przypadkach gdy coś blokuje owulacje to sama obserwacja śluzu może być niewystarczająca, chyba że masz w tym już pewne doświadczenie i obserwujesz go cały czas. Lepiej jest dodatkowo mierzyć temperaturę żeby wiedzieć czy jest skok temperatury w cyklu i kiedy jest ten skok. Po skoku zwykle po około 12-16 dni dochodzi do miesiączki, no chyba że dochodzi do ciąży.

Gość gość
Kup sobie test owulacji i sprawdź czy masz owulacje i w te dni przytulajcie sie. Z doświadczenia wiem że takie czekanie jest straszne przy 2dziecku gdy odpuściłam niewiem kiedy a bylam w ciazy

Gość alie2356
Test owulacyjny może nie być wiarygodny jak się ma cykle w których jest wielokrotne podejście do owulacji. A u autorki wnioskuję że tak właśnie było przynajmniej w tym ostatnim cyklu. Niewiarygodny w tym sensie, że kilka razy w ciągu cyklu może być dodatni, bo wykrywa lutropinę a tak naprawdę tej owulacji może nie być bo się zablokowała i musi dojrzeć kolejny pęcherzyk, który z kolei też może pęknąć lub nie. Można się testami wspomagać ale uwzględniając to żeby je robić za każdym razem gdy pojawiają się oznaki płodności. Jednak może to być stresujące bo przy staraniach "po owulacji" zwykle się czeka na okres a nie na to, że może byc kolejne podejście do owulacji.