Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy, wyniki tarczycowe a ignorancja lekarza!

Polecane posty

Gość gość

Witam, Bardzo proszę o pomoc i interpretację wyników. Dodam, że mam 27 lat i 6-letniego syna. Lekarze albo mnie ignorują albo jak to odpowiedział jeden z lekarz ,,czy aż to tak bardzo Pani przeszkadza?” Dokładnie półtora roku temu ważyłam 52 kg w obecnej chwili ważę 75 kg, uważam na to co jem, pływam i jeżdżę na rowerze. A waga dalej idzie w górę, mam wrażenie, że puchnę a w szczególności rano gdy wstaję. Dodam że od roku lekarze nie są mi w stanie unormować miesiączki przerwy trwają różnie od 10 dni do 4 miesięcy, szukali polipów, zabiegi które jednak nic nie wykazały a problem nadal został. Zrobiłam we własnym zakresie badania bo lekarz mnie ignorował, 16.04.2016 odebrałam wyniki i bardzo proszę o pomoc bo na moich lekarzy liczyć nie mogę. : TSH – 3,430 ( zakres 0,270 – 4,200) FT4 – 15,64 ( zakres 12,00 – 22,00) FT3 – 6,13 ( zakres 3,1 – 6,8 ) Anty-TPO – 26,93 ( zakres 0 – 34 ) Anty-Tg – 248,40 ( zakres 0 – 115 ) Testosteron – 0,65 ( zakres 0,1 – 0,9 ) Morfologia z rozmazem wyszła ogólnie dobrze jedynie ponad normę wyszło %NEU 71,1 ( zakres 45- 70 ) I dostałam adnotację że wyniki musi ocenić lekarz. Proszę o pomoc zanim mój lekarz znów przypisze witaminkę C i powie, że wyniki są książkowe.

Gość gość
USG tarczycy zrób jeszcze, poszukaj dobrego endokrynologa i idź prywatnie

Gość gość
a na co obecne wyniki mogą wskazywać ... aby wiedzieć czym się posiłkować, każdy lekarz mądrzejszy od drugiego. Jakiś endo godny polecenia? nawet prywatny.

Gość gość
No własciwie masz wyniki książkowe;).Wszystkie , oprócz jednego -anty-TG,mieszczą się w normie. Podwyższony poziom przeciwciał przeciwtarczycowych anty-TG świadczy o chorobie autoimmunologicznej tarczycy, np. chorobie Hashimoto, chorobie Gravesa-Basedowa.Ale oczywiście to musi stwierdzic lekarz.

Gość gość
Ja o ni wszyscy myslą, że każdy jest taki wyedukowany. Jak byś szukala niedrogiego usg w Wawie to w med-expert na pradze mozna zrobić takie usg.

Gość gość
3,4 to nie jest norma dl adoroslej kobiety. masz najprawdopodobniej hasimoto. znajdz endokrynologa. i zbij tsh do 1 ( 1 to jest prawidlowy wynik) jak nei beda chcali leczyc cie , to powiedz ze sie starasz o dziecko to beda chetniejszi do zapisania leku.