Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ChceBycMamaPorazDrugi

Kiedy najwczęśniej test o czułości 10 może wykazac ciążę

Polecane posty

Witam wszystkie mamusie powiedzcie mi jeśli owulacyjny test pokazał mi || kreski 12-13 kwietnia to kiedy mogę wykonać najwcześniej test ciążowy ? dodam że dziś jestem według obliczeń 7-8 dni po owulacji temp rano 37 nie mam kompletnie żadnych objawów i prawie brak śluzu szyjka dziś wysoko i zamknięta swoja drogą czy na tym etapie powinien być śluz jeśli jeśli doszło do ewentualnego zapłodnienia ? i czy powinnam już mieć jakieś objawy ? przy pierwszej córce nie pamiętam niestety jak było

Gość gość
Test robi się w dniu planowanej @, wcześniej nie ma to sensu, czemu Wy wszystkie zaraz po stosunku chcecie wiedzieć, czy się udało, serio te kilka dni kogoś zbawi?

to może zapytam inaczej ile po owulacji beta hcg wykarzę ciąże ze 100 % pewnością

oczywiście miało być wykaże a nie WYKARZE bo zaraz się ktoś przyczepi

Gość gość
dopiero po zagnieżdżeniu zarodka -7-10 dni po owulacji. ale to i tak nie daje 100% pewności, bo 100% da tylko usg które wykaże zarodek z bijącym sercem.

Gość gość
10-12 dni po owulacji beta może wyjść ale nie musi. Test wykonuje się 14-15 dpo a wysoka temperatura jest normalna teraz. Mierzysz cały czas czy tylko dziś? Mnie temperatura spada dopiero w dniu okresu. Na objawy jakiekolwiek jest za wcześnie.

mierzę od jakiś 8 dni dopiero a jeśli utrzymuję się na poziomie 37 to znaczy ze owu była ? co do testowania to pozostaję mi czekać do wtorku o terminu @ i liczyć na to że mimo braku jakichkolwiek objawów udało się zajść w ciążę

Gość gość
temperature mierzy sie od pierwszego dnia cyklu, a nie zaczyna w polowie... Test mozesz zrobic ok 25 kwietnia. Moze juz cos wyjdzie. A najlepiej z testem czekac do dnia planowanego okresu. po co robic go wczesniej? Jesli jestes w ciazy, to pod koniec kwietnia tez bedziesz ;-)

termin okresu mam na wtorek cykle tak 28-29 jeśli teraz tfu tfu tfu się nie uda to od przyszłego cyklu będę mierzyć temp codziennie

Gość pakulinka
Ja temp nie mierze. Test 5 dni przed byl negatywny. Jutro bede 1 dzien przed i bede testowala, bo musze zaczac brac leki jak najszybciej gdyby, a jutro jest lekarz, pozniej dopiero za tydzien. Uwazam ze mozesz sprobowac zatestowac kilka dni przed, nic nie zaszkodzi, czasem dziewczynom wychodzi pozytywny wczesniej.

Gość gość
Beta HCG rośnie dopiero po zagnieżdżeniu, ale nie od razu są to wartości wykrywane przez testy ciążowe. Generalnie najlepiej powyżej 14 dni od owulacji. Wcześnie po prostu nie ma sensu - szkoda pieniędzy na test, bo duża szansa, że wyjdzie negatywny pomimo ciąży. Poza tym test owulacyjny nie wskaże Ci w 100% momentu owulacji, tylko przybliżony czas kiedy hormon LH wzrasta.

Gość gość
nie ma co robic testow wczesniej niz termin miesiaczki. Dlaczego? Powiedzmy, ze zrobisz test 3 dni przed okresem, wyjdzie pozytywny..Wielka radocha...a 4 dni pozniej okres jednak nadejdzie. W terminie okresu jest duzo poronien samoistnych...Ja bym na twoim miejscu poczekala do terminu @.

Gość gość
Moja droga i jak udało się z ciążą:)???