Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Początek

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Ostatnio dowiedziałam się że jestem w ciąży . Byłam dziś u ginekolog . na podstawie ostatniej miesiączki wyliczyla że to ok. 4tydz. Prócz tego , że jest wcześnie i nie wiadomo czy nie poronie samoistnie nie dowiedziałam się niczego. Czy powinna zlecić mi jakieś badania? Martwię się, powinnam zmienić lekarza? uważam na siebie ,na to co jem,chce tego maluszka. Wiem ze to wczesnie ale czy sa duze szanse ze poronie? Czy powinnam się martwić?

Gość gość
Hej Jeśli lekarka na dzień dobry powiedziała że nie wiadomo czy nie poronisz to może lepiej zmień lekarza. Prawdopodobieństwo owszem jest zawsze, ale trzeba liczyć że wszystko będzie dobrze. Pewnie teraz trochę się boisz, to normalne. Odżywiaj się zdrowo, łykaj kwas foliowy i nie martw się na zapas. Mniej więcej 7-8 tydzień można robić usg żeby sprawdzić czy ciąża się rozwija, czy bije serduszko. Prawdopodobnie wtedy dostaniesz skierowanie na badania i założą kartę ciąży. Życzę powodzenia i zdrówka dla Was :)

Gość gość
Hej, dosyć dziwne, ze lekarz powiedział Ci, że możesz poronić :/ Ja byłam na pierwszej wizycie ok 6tc i dostałam skierowanie na podstawowe badania. Zmień lekarza, jednak ciążę powinien prowadzic lekarz, który onformuje Cie o wszystkim, z ktorym b ędzie dobra wspólpraca. Powodzenia.

Gość nelka6789
Mi lekarz też powiedział, żebym się za bardzo nie cieszyła, bo 20-25 % ciąż kończy się poronieniem. Wtedy to był 5 tc. Zmieniłam tego lekarza czym prędzej. Teraz jestem w 11 tc i jest wszystko dobrze :)

Gość gość
To bardzo wczesna ciąża bo ciąża. Najlepiej poczekać do około 8 tygodnia. Ja jak byłam u gina to stwierdził 5 tydzien i nie zlecał żądnych badań dopiero przy następnej wizycie załorzył ksiażeczkę ciążową i dał skierowanie na badania. Ja chodzę do ginekologa w http://www.med-expert.pl/ i bardzo ich chwalę.

Gość gość
Dziwne że lekarz powiedział na dzien dobry że poronisz ale nie jest to takie niespotykane, bo ponoć połowa ciąż się nie przyjmuje w tych pierwszych dniach. Ja poszłam w 5 tygodniu pierwszy raz ale tylko dlatego że od razu mi sie zrobił jakiś stan zapalny w pochwie więc raczej nie oczekiwałam że mi zleca jakies badania od razu. I lekarz sam mi kazał przyjść za 2, 3 tyg. Poszukaj na necie jakie badania powinnaś mieć zrobione i idź do lekarza który ci je zrobi. Popytaj koleżanek, poszukaj opinii na necie. Ja dopiero na 3 lekarza trafiłam sensownego który wypisał skierowania na wszystkie badania od reki