Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Głupota i niewiedza ludzka nie znają granic !

Polecane posty

Gość gość

Hej. Muszę się z kimś podzielić bo nie wytrzymam. Otóż dziś usłyszałam od "koleżanki" że poród zaczyna się w chwili,w której dziecko przybiera położenie główkowe! Boże,dla mnie jest nie do pojęcia to jak można w ogóle pomyśleć coś takiego. Dziewczyna jeszcze zaczęła się ze mną kłócić gdy napisałam jej że nie ma racji. Idąc jej teorią powinnam już dawno urodzić bo mój maluszek od 25 tygodnia jest w pozycji główką do dołu. Jestem ciekawa czy Wy też znacie przypadki takiej niewiedzy. Tym bardziej że ta dziewczyna ma już 2 dzieci.

Gość gość
tak, humaniści po studiach piszący "wziąść" i inne tego typu, pelno takich kwiatkow, głaby ale studia mają !!!

Gość gość
moze kolezance chodziło o to,ze płod ułozyl sie juz w pozycji gotowej do porodu, co nastepuje miedzy 32-36 tygodniem (przedtem zmienia pozycje) , a w 95% jest to pozycja głowa w dół.

Gość gość
Na początku też myślałam że o to jej chodzi ale jednak nie. Napisała dokładnie tak " Jak dziecko przekręci sie główką do dołu to zaczyna sie poród" . Autorka.

Gość gość
11:04 odwal sie od humanistow, to predzej scislowcy maja problemy z ortografia bo nie na tym sie skupiali. ja przepraszam ale nie pisze z polskimi znakami, wina zepsutej klawiatury. nie myl prawdziwych humanistow z debilami ktorzy poszli na studia bo zeby ludzie nie gadali. ja od dziecka chcialam byc na studiach jezykowych i czuje sie urazona gdy mowi sie o hmanistach ze to tumany.

Gość gość
raczej nie podciągnęłabym tego pod głupotę tylko niewiedzę. Tu na kafe można codziennie znaleźć dużo gorsze przypadki niewiedzy i ewidentnej głupoty, więc chyba rzadko tu jesteś, skoro takie cos zaszokowało cię do tego stopnia, aby zakładać temat. Juz dawno uświadomiłam sobie, że większości ludzi brakuje podstawowej wiedzy. Cześć z nich jest po studiach, mają wąską wiedzę ze swojej dziedziny (albo i nie), ale pozostałe dziedziny wiedzy to dla nich jedna wielka niewiadoma. Nie przeszkadza im to jednak uważać się za wykształconych.

Gość gość
11:25 mnie ostatnio zszokowalo jak jedna taka napisala dziewczynie ze jak ta przytyla w ciazy 6 kg do 30 tygodnia ciazy to znaczy ze sie zapuscila. przeciez takie sa prawidlowe przyrosty masy w ciazy i ona tez tyle przytyje jak bedize w ciazy, choc teraz pewnie mysli ze ona jest innym gatunkiem stworzenia i ja to ominie :) spotkalam sie tu na forum z "wiedza" niektorych mowiaca ze jak przytylas 10 kg do konca ciazy to zwnaczy ze sie obzeralas. tymczasem przy prawidlowym BMI 10 kg to niezbedna sprawa. kazdy ekarz im to powie ale one wola powtarzac ploty i obrazac kobiety na forum

Gość gość
11:04 odwal sie od humanistow, to predzej scislowcy maja problemy z ortografia bo nie na tym sie skupiali. ja przepraszam ale nie pisze z polskimi znakami, wina zepsutej klawiatury. nie myl prawdziwych humanistow z debilami ktorzy poszli na studia bo zeby ludzie nie gadali. ja od dziecka chcialam byc na studiach jezykowych i czuje sie urazona gdy mowi sie o hmanistach ze to tumany. xx Klawiatura polskich znaków nie ma, ale przecinki chyba tak...

Gość gość
11:29 dziecko, pisze w pospiechu, przecinki fakt, mam. ale nie traktuje kafeterii jak wypracowania na uczelnie. Tutaj pisze sie na luzie, ale widze ze chyba musze przestac byc na luzie, bo ktos mnie od tumanow wyzwie za darmo. Aha i z altem tez mam problemy z gory mowie. dlatego brak ogonkow czasami przy literach. Moglabym pokazac ci dyplom z wyroznieniem z Uniwersytetu Warszawskiego lingwistyka stosowana ale po co jak i tak nie uwierzysz. a prawdziwe umany sa po prywatnych uczelniach ktorych w warszawie jest prawe 60

Gość gość
Ja znałam jedną- również matka ośmioletniej dziewczynki, która twierdziła, ze dziecko rozwija się w łonie, a nie w macicy. Ona myślala, ze istnieje taki organ wewnętrzny jak łono:D I co powiecie na to?

Gość gość
A mi taka inteligentna osoba powiedziała że jak nie wymiotuje w ciąży to ze mną jest coś nie tak i że każda kobieta tak samo przechodzi ciąże xD Inna,po cesarce uważała że każde dziecko " rodzi sie brzuchem" xD

Gość gość
moja znajoma kłóciła się, że p e n i s ma kość. niemożliwe wg niej było to, że jak on może być twardy skoro nie mam tam kości. ona nadal tak myśli i nie wytłumaczysz :)

Gość gość
Mówienie "zmieniła sie o 360stopni", znajoma tak ciagle mówi, tłumaczyłam jej ale nie dotarło.

Gość gość
a co się z tą kością dzieje w stanie zwisu jak jest miękki :-/

Gość gość
nie potrafiła tego wytłumaczyć. może kości sie składają czy jak? nie wiem. :P

Gość gość
Przestrzeganie przesądów to dowód na głupotę, jak widze kokardki przy wózkach itp to współczuję dziecku matki która jest zwyczajnie tępa.

Gość gość
11:31 i co z tego, że masz dyplom takiej a nie innej uczelni skoro i tam pisać nie potrafisz.

Gość gość
Moja znajoma z pracy gdy tylko dowiedziała sie o ciąży zerwała kontaktu ze swoja kuzynka, ponieważ ta kuzynka straciła 3 ciążę i owa znajoma razem ze swoją teściową stwierdziły, że spotkania z nia przyniosą jej pecha. Brak słów, również znam tę dziewczynę, potraktowano ja jakby poronienia zarazały. To taka głupota w czystym wydaniu.

Gość gość
Mnie też śmieszą zabobony xD ale tą kokardkę to idzie przeżyć jeszcze. Mam koleżankę,która jest w ciąży i twierdzi że wszystkie rzeczy dla dziecka kupi po porodzie,łącznie z ubrankami i kosmetykami..i tak właśnie nie ma jeszcze nic a rodzi na dniach. Nie chce kupować bo jeszcze może sie coś z dzieckiem stać. Dziwi się że ja w 32 tyg mam wszystko.

Gość gość
13:16 no coz, tobie zapewne pozostaje sie podbudowac tym, ze umiesz pisac gornolotnie na kafeterii mimo braku jakiegokolwiek wyzszego wyksztalcenia. tuman.

Gość gość
Mnie też śmieszą zabobony xD ale tą kokardkę to idzie przeżyć jeszcze. Mam koleżankę,która jest w ciąży i twierdzi że wszystkie rzeczy dla dziecka kupi po porodzie,łącznie z ubrankami i kosmetykami..i tak właśnie nie ma jeszcze nic a rodzi na dniach. Nie chce kupować bo jeszcze może sie coś z dzieckiem stać. Dziwi się że ja w 32 tyg mam wszystko. xx akurat kto kiedy co dla dziecka kupuje, to jego sprawa.Nie problem jest kupic rzeczy dla noworodka w ostatniej chwili, Ja po 2 poronieniach nie chcialam nic kupowac nie przez zabobon, ale zwyczajnie przykro byłoby mi zostać z rzeczami, gdyby cos poszlo nie tak. I tak nie było potem problemu ze skompletowaniem rzeczy .

Gość gość
A ja znam babkę, która twierdzi, że musiała rodzić przez CC, bo UWAGA... nie ma szyjki macicy :D

Gość gość
Jest różnica pomiędzy poronieniem, a byciem w ciąży zaawansowanej. Kupowanie rzeczy dla dziecka przed 16tc jest zbędne.

Gość gość
Co do kompletowania wyprawki to jak można nie mieć kupionych ubranek do szpitala skoro dziewczyna na dniach rodzi?

Gość gość
13.3 5 To może być prawda, wiele kobiet jest po zabiegu usuniecia. Wystarczy zła cytologia, zamiany i czasem trzeba ja usunąć.

Gość gość
Yy, akurat zdarza się że kobieta ma wyciętą szyjkę macicy, z różnych powodów, nie wiem czy bywają przypadki że po prostu jej nie ma, i wtedy ciążę rozwiązuje się przez cc. A co do mnie- od jednego faceta usłyszałam o rodzeniu macicy (chyba mylił z łożyskiem), i poznałam też kobietę która urodziła dwójkę dzieci a nie wiedziała że ma osobno pochwę, a osobno cewkę moczową (twierdziła że nie mogłaby stosować tamponów bo przecież za każdym razem jak by sikała to by musiała je wyjąć żeby oddać mocz bo przecież inaczej nie przeleci).

Gość gość
Ja na jakimś forum przeczytałam pytanie dziewczyny typu "czy moge byc w ciąży?". Po przeczytaniu opisu pytania wynikało że wczoraj skonczył jej się okres.

Gość gość
Oj nie zna nie zna. Najlepsze jest to że osoby bezdzietne najwięcej ci powiedzą o ciąży,porodzie i wychowaniu dziecka.

Gość gość
Ja słyszałam, że mozliwe jest by między BLIŹNIĘTAMI było kilka lat roznicy . Cycki opadaja

Gość gość
Ja znam dziewczynę,która będąc w ciąży stwierdziła że nie ma łożyska..