Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Studentka położnictwa

Pilne! Ankieta skierowana do kobiet po porodzie rodzinnym i tradycyjnym

Polecane posty

Gość Studentka położnictwa

Bardzo proszę o wypełnienie do pracy magisterskiej. Ankiety skierowane są do wszystkich kobiet po porodzie siłami natury, które rodziły z udziałem osoby towarzyszącej lub odbyły poród tradycyjny. Każda opinia Pań jest dla mnie bardzo cenna. Ankieta jest w pełni anonimowa, a wyniki badań posłużą mi do napisania pracy magisterskiej. Proszę wybrać jedną z dwóch ankiet, odpowiednio do rodzaju o***tego porodu: Rodziłam z udziałem osoby towarzyszącej: https://docs.google.com/forms/d/1KuWm_EDi9rZlURlpaI2joFmz6d2CaGDgnt5xjDAPZCA/viewform Rodziłam bez udziału osoby towarzyszącej: https://docs.google.com/forms/d/1KucK5881WM06DOU5twfHTJA7tZ1UntI3G3sF8RB8zjo/viewform Z góry dziękuję za każdą wypełnioną ankietę

Gość gość
Masz fajny temat pracy :) Ankieta wypełniona...Ciekawe jakie wnioski otrzymasz :)

Gość gość
Ankieta poszła, zyczę Ci żebyś była super polożną i żeby mamy były z Ciebie zadowolone☺

Gość studentka położnictwa
Dziękuję za wsparcie.

Super, że czytacie i odpowiadacie na mój post:) jestem wdzięczna za odpowiedzi

Gość gość
Wypełniam. Ale mam drobną sugestię- jeżeli mam za sobą dwa porody rodzinne to jest problem z zaznaczeniem lat - bo nie można wybrać dwóch odpowiedzi. Poza tym każdy z tych porodów był inny, w innym miejscu i warunkach, a jest szereg pytań, na które trzeba jednoznacznie odpowiedzieć;-)

Gość gość
Zrobione :)

To bardzo proszę wypełnić ankietę dwa razy:)

raz względem pierwszego porodu a drugą do drugiego. Wiem, że każdy poród jest inny, wyjątkowy w swym rodzaju. Ja na razie przeżyłam jeden poród :)

Gość gość
Też wypełniłam dwa razy, na dwa porody. Tylko, studentko, mała uwaga do ankiety o porodzie, jak go nazwałaś, tradycyjnym (hm, dla mnie bardziej tradycyjny to taki z położną w domu). Ale do rzeczy- spora część pytań sugeruje że wybór takiej a nie innej formy porodu zależy tylko od rodzącej. Ja 8 lat temu, jak trafiłam w nagłym przypadku do najbliższego szpitala nie miałam takiej opcji, zbiorcza porodówka, tylko malutkie, nic nie zasłaniające parawany, kobiety biegające do jedynego wc po lewatywie, męża po prostu nie wpuszczono i nie było takiej opcji. Zresztą też nie wiem czy zgodziłabym się na obecność obcego faceta obok.

Wiem, że trakty porodowe kilka i kilkanaście lat temu pozostawiały wiele do życzenia. Rozumiem, że kiedyś całkiem inaczej traktowano rodzące i położnice. Fundacja "rodzić po ludzku" działała w tej sprawie, żeby zmieniało się na lepsze. Rozporządzenie Ministra Zdrowia wobec standardu okołoporodowego również opisuje jak prawidłowo powinna być traktowana kobieta na traktach i oddziałach położniczych. Kobiety rodzące maja bardzo dużo praw, (np. do wyboru gdzie chce rodzić, z kim, ile osób ma być przy porodzie, ma prawo do wszystkich udogodnień jakie zapewnia szpital i do porodu w pozycjach wertykalnych, czyli pionowych o ile z dzidziusiem jest wszystko w porządku i absolutnie za poród rodzinny nie powinno się płacić) tylko sporo kobiet o tym nie wie.

Gość gość
Wykonałam 2 ankiety mimo, ze obydwa porody były bez osoby towarzyszacej, lecz róznica czasu pomiędzy nimi wynosi 13 lat i odbyły sie w kompletnie innych warunkach. :)

Super, dziękuję :) Każda ankieta bardzo się dla mnie liczy

Proszę o wypełnianie :)

Gość gość
zrobione!

Dziękuje za każdą ankietę

Gość gość
Wypelnilam :)

Gość gość
Studia skończy i będzie tylko czekać na koperty :(

A Pani lub Pan powyżej chyba ma jakiś problem z poczuciem własnej wartości i niezadowolenie z własnego wykształcenia lub pracy zawodowej. Może sama Pani/Pan ma doświadczenie w dawaniu kopert personelowi slużby medycznej, społeczeństwo samo tak nauczyło lekarzy i teraz ma pretensje. Proszę zapoznać się z prawami pacjenta to nie bedzie miał Pan/Pani problemu z tym, a nie bzdury wypisywać.