Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dni niepłodne

Polecane posty

Gość gość

Czy mogę zajść w ciążę skoro kochałam się dzień niepłodny a test ciążowy jest brak ciąży.i dla czego nie dostałam oktesu

Gość gość
1. Zabezpiecz sie a nie głupio pytaj co miesiąc 2. Skąd wiesz że miałaś niepłodne? Liczysz to jakoś czy na oko? to skąd my mamy wiedzieć skoro ty nie wiesz? Dni niepłodne mają to do siebie że jak sama nazwa wskazuje nie można zajść w ciążę. Jednak dni niepłodnych sie nie wylicza ani nie zgaduje.

Gość goscasdr
nie można, bo jak sama nazwa wskazuje dzień jest "Nie" płodny. Inna sprawa to to na jakiej podstawie wyznaczyłaś ten dzień. Co do testu to wszystko zależy kiedy go zrobiłaś. Jak przynajmniej 2, 3 tyg po stosunku to powinien być wiarygodny. Okres (jeśli nie ma ciąży) się przesuwa zazwyczaj dlatego że dni płodne sie przesuwają. Więc jeśli do ich wyznaczenia użyłaś tzw kalendarzyka to raczej nie były wtedy kiedy myślisz, że były.

Gość gość
Jak wspominałam wcześniej kochałam się w nocy 15 na 16 a 17kwietnia był. Dniem niepłodnym test robiłam 5 dni po stosunku wyszedł brak ciąży. Jaki są szanse ze nie zajdę w ciążę.I co mam zrobić że okresu jeszcze nie dostałam.

Gość gość
No nie dogada się z kobietą. Ile ty masz lat? Nas nie interesuje czy ty się " kochałaś" rano czy wieczorem czy popołudniu. Jeśli jesteś pewna na 200% że był to dzień niepłodny to nie możesz zajść w ciążę. Jeśli jednak pytasz to chyba nie masz tej pewności nie? Napisz jeszcze raz a) datę miesiączki b) na jakiej podstawie wyznaczasz dni płodne ( obserwacja, kalendarzyk czy co) Jeśli kalendarzyk to czy masz aż tak regularne miesiączki? c) w którym dniu cyklu był stosunek + data. My jasnowidzami nie jesteśmy!

Gość gość
Ten dzień wyłączyłam na takiej podstawie cykl miesiączkowy mam 30 dni 17 marca miałam okres w nocy 15 na 16 Kwietnia się kochałam 17 kwietnia jest dzień niepłodny. Z nocy 15 na 16 jest dzień niepłodny a test robiłam po 5 dniach jest brak ciąży jakie mam szansę ze nie zajdę w ciążę. I okresu nie dostałam i co mam zrobić

Gość gość
Ok sory cykll miesiączkowy mam mój co 30 dni. Początek okresu 17 marca kochałam się 15 kwietnia korzystałam z kalendarzyka wyszedł dzień nie płodny jakie mam szansę że. Nie zajdę w ciążę. A martwię. Się tym ze nie dostałam okres. A test ciążowy zrobiłam po 5 dniach po stosunku

Gość gość
1. Duzo ryzykujesz takim obliczaniem. 2. Jesli dane sa poprawne podczas seksu bylas w 30 -31 d.c czyli kuz tedy powinnas miec okres. 3. To byly dni nieplodne pod warunkiem ze twj cykl nie wydluzy sie do 44 dni. Gdy tak sie dtanie 30 d.c bd dniem plodmym 4 teraz jestes w 37 d.c czy tak?

Gość goscasdr
W tym momencie masz przykład cyklu kiedy to kalendarzyk możesz sobie wyrzucić do kosza, bo skoro nie jesteś w ciąży to znaczy, że spóźnienie okresu jest spowodowane tylko i wyłącznie przesunięciem dni płodnych. Gość 20:45 ma rację, nie wiadomo w takim ustawieniu kiedy miałaś dni płodne i nie możesz z całym przekonaniem powiedzieć, że czas w którym uprawiałaś seks jest nie płodny. Tym bardziej ryzykowne jest, że pęcherzyk przeważnie dojrzewa mniej więcej tyle samo czasu co wcześniej dojrzewał i jeśli coś przyblokowało owulację w pierwszym terminie (a skoro nie masz okresu to tak było) to nie wykluczone że trafiłaś właśnie w okres płodny. Nie przesądza to od razu że będziesz w ciąży bo w ciąże nie tak łatwo zajść jak się niektórym wydaje, ale na przyszłość nie korzystaj z kalendarzyka. Poczytaj trochę o metodach NPR jeśli już chcesz korzystać z dni płodnych i nie płodnych. Przy gumkach można spokojnie prowadzić takie obserwacje. Co do testu to wykonany zdecydowanie za wcześnie. Najlepiej zrobić minimum 2 tyg po stosunku a potem jeszcze się upewnić parę dni później.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź

Gość gość
Proszę mi odpowiedzieć kochałam się 2 dni przed nadejściem okresu. Zajdę ciążę czy nie ?

Gość gość
Idż do cyganki to ci odpowie kiedy otwierać ci/pę

Gość goscasdr
8 42 Podobnie jak u założycielki tematu. Jeśli okres dostaniesz w terminie to nie, ale do puki go nie dostaniesz to nie wiesz czy go dostaniesz w terminie, prawda?

Gość gość
Jeden gość to naprawdę miły jak ból zęba który trzeba usunąć.A resztę kobiet dziękuję które podtrzymują mnie na duchu i odpowiedź

Gość gość
No ale czego ty tu oczekujesz? Mamy cie milo utwierdzić w przekonaniu, żebyś robiła tak dalej bo nie zajdziesz w ciążę? Niestety ryzykujesz i nie masz pojęcia o wyznaczaniu dni niepłodnych. Niewiedzę trzeba zmienić bo inaczej dążysz do ciąży? Mamy Cie w tym wspierać czy co? 1. Dużo ryzykujesz takim obliczaniem. 2. Jeśli dane są poprawne podczas seksu byłaś w 30 -31 d.c czyli już w tedy powinnaś mieć okres. 3. To były dni niepłodne pod warunkiem ze twój cykl nie wydłuży się do 44 dni. Gdy tak się stanie 30 d.c bd dniem płodnym 4 teraz jesteś w 37 d.c czy tak? Zgadnij co to oznacza, poczekaj i zrób test. A na przyszłość: - jeśli chcesz stosować naturalne metody i nie chcesz być w ciąży - musisz się douczyć. No sorry. To dla twojego dobra bo przecież nie mojego prawda? - jeśli chcesz porad n/t jakie jest prawdopodobieństwo ciąży musisz pisać DANE jak w matematyce. Inaczej nie da się obliczyć o oszacować Zawsze podajemy: 1. Długość cyklu lub info że nie jest regularny. 2. Datę ostatniej miesiączki 3. Datę stosunku. 4. Dla ułatwienia aktualny dzień cyklu Sorry za błędy ale wcześniej pisałam z telefonu.

Gość goscasdr
Ja tylko dopisze do Gościa 12:33, że i tak podanie tych danych w twoim wypadku nic nie zmienia, bo właśnie trafiłaś na cykl odbiegający od twojej normy i nie wyliczysz dni płodnych na podstawie tego co do tej pory obowiązywało. Pozostaje tylko poczekać trochę i zrobić test, albo poczekać na okres. Jeszcze dodam że ja do nauki NPR korzystałam ze stron "Iner" i "28 dni" i polecam te strony żeby się podszkolić w temacie i nie polegać na wyliczeniach.

Gość gość
Jakbyś przeczytała temat to byś wiedziała że dziewczyna nie dostała okresu i jak ma sobie niby sprawdzić te dni płodne kalendarzykiem skoro cykl jest nietypowy.

Gość gość
obserwacja jest najlepsza, a nie wyliczanie

Gość gość
Assassin's Creed 2016 CAŁY FILM Ogladaj 0NLINE na >http://24filmyonline.pl?u=Assassin_s_Creed_2016 Dzięki przełomowej technologii Callum Lynch doświadcza przygód swojego przodka, asasyna Aguilara, żyjącego w XV-wiecznej Hiszpanii. Wkrótce podejmuje walkę z potężnymi templariuszami.