Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dni nieplodne

Polecane posty

Gość gość

Ok sory dnia początek okresu 17 marca a stosunek miałam 15 kwietnia korzystałam z kalendarzyka.cykl miesiączkowy mam co 30 DNI. Stego wyliczyłam że miałam dzień nie płodny a jeszcze nie dostałam okresu. Czy mogę zajść ciążę a test wykonałam po 5 dniach wyszedł brak ciąży

Gość gość
Dni płodnych się nie wylicza z kalendarzyka tylko obserwuje się po objawach. W tym momencie na ciąże jest pewnie jeszcze za wcześnie ale jesli nie masz okresu to znaczy, że twoje dni płodne sie przesunęły i nie były na pewno wtedy kiedy sobie wyliczyłaś z kalendarzyka. Test za wcześnie zrobiony. Do zagnieżdżenia dochodzi min po 6 dniach po owulacji przeważnie więcej i dopiero potem rośnie HCG które wykrywane jest przez test. Robienie testu wcześniej to tylko wyrzucanie kasy w błoto. najlepiej zrobić test najwcześniej 2 tyg po stosunku. A żeby wykluczyć ciąże to najlepiej 3 tygodnie po. Oczywiście test może wykazać ciąże wcześniej ale robienie go wcześniej jak te 10 dni po nie ma sensu, i to mówię o tych najczulszych. Nie pozostaje ci nic innego tylko czekać.