Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ankieta do pracy magisterskiej

Polecane posty

Gość gość
Zrobione☺

Gość gość
Zrobiłam, ale trochę mam mieszane uczucia. Po drugie- zadajesz pytania podwójne- czy położna zrobiła a) i b). A jeśli tylko jedno z nich? Nie ma odpowiedzi "częściowo", zaznaczałam "nie" bo nie mogę powiedzieć że tak, to i to zrobiła, ale potraktujesz to jak taką samą informację że nie zrobiła nic. Tak samo z pytaniami czy zbadała to i to, obejrzała to i to. Nie, ale w dużej części dlatego że sobie nie życzyłam. Pytała czy krocze się dobrze goi, czy mam jakieś wątpliwości i czy chcę żeby je obejrzeć, ale nie pchała się chamsko z łapami. Powiedziałam że pielęgnuję, jest lekko obolałe ale w normie, goi się ładnie bo oglądałam w lusterku, nic mnie nie niepokoi i badania sobie nie życzę, więc go nie było. Podobnie było ze stanem piersi i wszelkimi innymi kwestiami co do których nie miałam wątpliwości i nic mnie nie niepokoiło. Proponowała, interesowała się, ale nie interweniowała czynnie jeśli stwierdzałam że nie potrzebuję. Dlatego jej wizyty miło wspominam i na przyszłość skorzystam ponownie.

Gość gość
ja tez nie chcialam zrby mnie badala itd tylko sie zapytala czy wszystko ok i czy ja chce aby zobaczyla ale nie bylo potrzeby a o wielu rzeczach mimo ze to bylo moje pierwsze dziecko to wiedzialam i nie pytałam poloznej co nie oznacza ze nie udzielilaby mi porad na dany temat.

Gość gość
Dziękuję Paniom za pomoc i za cenne uwagi. Popieram je w całości. Ja również podczas wizyt patronażowych najpierw pytam Mamę o stan krocza np. i później czy sobie życzy badania. Jeżeli nie, to nie nalegam. Z reguły większość kobiet chce, abym je zbadała. Taką formę pytań narzuciła mi moja pani promotor, wychodząc chyba z założenia, że położna ma obowiązek to wszystko wykonać.