Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AmbiwaIencja

TSH czy wynik jest w normie?

Polecane posty

Dziewczyny, poradźcie - czy to ja sobie coś wymyślam, czy też lekarz bagatelizuje sprawę? Od roku chodzę non stop zmęczona, śpiąca, ogólnie wypluta. Osiem godzin snu to stanowczo za mało jak dla mnie. Ba, ostatnio przespałam 16 godzin ciurkiem - i to nie na zasadzie, że sobie po prostu leżałam w łóżku, tylko spałam mocnym, kamiennym snem. W sierpniu byłam u internisty, oprócz złotej rady, abym zaczęła po prostu więcej czasu spędzać na świeżym powietrzu (akurat wtedy jeździłam codziennie przez 1,5 h na rowerze, ale mniejsza o to), zalecił zrobić dla świętego spokoju badania krwi + TSH. Morfologia wyszła w sumie ok, TSH na poziomie 2,36. Lekarz stwierdził, że wszystko jest ok, wyniki w normie i na tym się skończyła wizyta. Parę tygodni później miałam wizytę u ginekologa, który przy okazji stwierdził, że TSH jest jednak na dość wysokim poziomie. Pytał, czy planuję w najbliższym czasie zajść w ciążę, ponieważ wtedy zalecałby zbić jego poziom. Ponieważ jednak nie miałam wtedy takich planów, powiedział żebym po prostu co jakiś czas robiła kontrolnie badania. W ostatnim czasie moje samopoczucie się pogorszyło, w związku z czym powtórzyłam badania - TSH wyszło na poziomie 3,56. Na kolejnej wizycie (u innego już) lekarza, znów usłyszałam, że taki wynik jak najbardziej jest w normie, nie ma się czym przejmować i żebym nie wymyślała sobie problemów, gdy ich nie ma. Stąd moje pytanie - czy wynik rzeczywiście jest w normie, czy powinnam jednak udać się do endokrynologa? Powiem szczerze, że już zgłupiałam z tym wszystkim :/

Gość rafciu
Historia Roja (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://ma0.pl/r/tDThistoria-roja-2016 >>>http://ma0.pl/r/tDThistoria-roja-2016 >>>http://ma0.pl/r/tDThistoria-roja-2016 O filmie Historia Roja, czyli w ziemi lepiej słychać Wiosna 1945 roku. 20-letni Mieczysław Dziemieszkiewicz, pseudonim „Rój”, traci starszego brata, dowódcę oddziału Narodowych Sił Zbrojnych na Mazowszu, zamordowanego przez żołnierzy sowieckich. Wraca w rodzinne strony i wstępuje do Narodowego Zjednoczenia Wojskowego. Jako dowódca oddziału partyzanckiego przez kolejnych 6 lat kontynuuje walkę o wolną Polskę z sowieckim okupantem, siejąc postrach wśród funkcjonariuszy UB i kolaborantów. Komunistyczne władze robią wszystko, aby namierzyć i zlikwidować „wroga władzy ludowej”.

Gość gość
Norma jest bodajże do 4 ale faktycznie zeby zajść w ciążę najlepiej jak jest na poziomie 2. U mnie niedoczynność wystąpiła podczas ciąży, mialam kolo 3 i nie moglam normalnie funkcjonować. Dopiero jak zbilam tabletkami do około 2 wrocilam do życia.

Gość gość
tsh w normie nie oznacza, że z tarczycą jest wszystko ok.

Gość gość
TSH max 1.5 u mlodych osob.