Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

błagam cz jest tu ktos kto zna sie na medycynie troche chociaz???

Polecane posty

Gość gość

moja babcia straszie cierpi bo ma niegojące sie rany na nodze i lekarze mowia ze to od żył(cukrzyca ,chore serce itd)..byla juz u kilku lekarzy prywatnie i zaden nie pomogl...kazdy mowi ze za bardzo ma obciazony organizm chorobami i nie kazdy lek mozna przepisac..jeszcze do tego bierze warfin na rozrzedzenie krwi itd.. i smaruje jakimis masciami itd..ale bol jest straszny pomimo brania antybiotyku który ciagle lekarze przepisują bo rana sie paprze..teraz zrobila sie skorupa straszna na tej ranie..i mam pytanie..jak usunac te skorupe suchą???moze ktos z was wie?

Gość gość
Olesno to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie oleskim ma 10 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ool Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
szukaj w necie; cukrzycę można wyleczyć, ale nie medycyną konwencjonalną. Na początek głodówka oczyszczająca dr Dąbrowskiej. Czytajcie i myślcie Ludzie raka leczą. Ale nie medycyną konwencjonalną. Ona jest nastawiona na "leczenie" nie na wyleczenie

Gość gość
Autorko niestety takie rany w starszym wieku są nie do wyleczenia :(tylko amputacja może ja uratować.

Gość gość
lekarzy tu nie znajdziesz

Gość gość
uswiadczysz ale nikt za darmoche nie bedzie udzielal porad. Jak ide do sklepu i nie mam co jesc to mimo iz przymieram glodem dadza mi cokolwiek dopiero jak zaplace. Czemu z lekarzami ma byc inaczej? Bede ludzi leczyc za darmoche jak wszystkie inne uslugi i produkkty rowniez beda za darmoche

Gość gość
a ty autorko znajdz w necie stopa cukrzycowa i szukaj rozwiazan a nie wszystko na tacy

Gość gość
lekarze mowili ze to nie stopa cukrzycowa :(kazdy co innego mowil w sumie a brali za wizyte po 200 zl od starej biednej schorowanej babci.

Gość gość
Do dobrego chirurga naczyniowca prywatnie musicie isc z babcia. Nawet moze w innym miescie znajdziecie.

Gość gość
Nie pieprz o amputacji to ostatecznosc ile babcia ma lat ?wzmacniacie ja czyms ,je priobiotyki , jak nie moze jesc wyciskaj soki przedewszystkim burak I seler naciowy ,łyżka siemia lnianego nie mielonego takiego w ziarnach ,wiem ze sa specjalne plastry do takich ran poszukaj w necie pewnie drogie chyba z nanosrebrem czy jakos tak ,nie poddawaj sie

Gość gość
napisalam tutaj bo juz nie wiem co robic..babcia byla z tym juz chyba u 6 lekarz(w tym troje prywatnie bo ci na nfz juz totalnie nic nie pomagali). liczylam ze moze jakims cudem znajdzie sie tu ktos kto mial taki przypadek w rodzinie albo zna sie na tym i doradzi cos nowego ? u lekarzy juz szans nie ma bo każdy tylko masci przepisuje i antybiotyki.:(

Gość gość
zapytaj się babci czy ona może mieć różę? nie różyczka tylko róża. Może będzie wiedziała o co chodzi.

Gość gość
Ja znam starsz kobiete co przy toczniu wyleczyla rany szukaj balsam szostakowskiego ,skaldex(coprawda na oparzenia ale pomaga ,gupi dermazin tez pomaga ale nie wolno dlugo go stosowac )nie wiem co babcia stosowala czy wogole chodzi?

Gość gość
O I faktycznie ta róża jest prawdopodobna

Gość gość
dzięki kochani ale ja bylam z babcia juz u kilku naczyniowcow prywatnie i kazdy z nich obejrzal noge i przepisal jakies masci,z tym ,że kazdy inne i tyle bylo z tego wszystkiego. jak powiedzialam jednemu lekarzowi ,że od innego dostalam jakas tam masc to on skrytykowal tego poprzednika itd.. nie wiem czy trafie kiedys na dobrego lekarza,który naprawde zajmie sie tym przypadkiem:( babcia jest juz bardzo stara bo ma 80 lat:(i taka nerwowa jest przez ten ból..w nocy nie spi bo boli...straszne.nikt nie moze pomóc.operacji zadnej nie moze miec chyba bo serce chore:(

Gość gość
Malo piszesz co babcia stosuje ile ma lat itd

Gość gość
Poczytaj o tym balsamie szostakowskiego I od wewnatrz odzywiaj babcie

Gość gość
Jak pisałam to może być róża. Ona sprawia, że rana się nie goi. Jest coś takiego jak odczynianie róży. Moja babcia miała to. Żaden lekarz nie był w stanie jej pomóc. Rana się nie goiła, do tego gorączka. Po tym jej przeszło.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona Olesno to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie oleskim ma 10 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ool

Gość gość
Czy mieszkacie daleko od Warszawy? Moja babcia w wieku 80 lat rowniez miala ten sam problem. Rana na lydce nie goila sie przez bity rok. Jezeli mieszkasz w okolicach Warszawy to polecam dr Naser Dib, klinika Nasmed w Warszawie. Niestety, nie pamietam nazwy przepisanych lekow, ale dobry lekarz to podstawa.

Gość gość
niestety babcia ma cukrzyce i nie stosuje zadnej diety bo powiedziala ze juz stara jest i chce jeszcze smakowac zycia:(

Gość gość
No to jak chce smakować życia, to jej wybór. Jaki typ cukrzycy ma? Na niegojące się rany pomaga aloes, okłady i do picia. Aby ograniczyć stan zapalny trzeba ograniczyć cukier.

Gość gość
Że też na te "cukrzycowe nogi" lekarze tacy bezradni i bezduszni tylko amputacja u nich skutecznym lekiem na tę chorobę. W agonii i jeszcze chcą amputować/moje doświadczenie z mamą/. A podobno można robić przeszczepy skóry i leczyć.

Gość gość
Te rany na nogach nie koniecznie są od cukrzycy to może być na tle krążeniowym od serca.

Gość gość
gość dziś Ja znam starsz kobiete co przy toczniu wyleczyla rany szukaj balsam szostakowskiego X Balsam Szostakowskiego to do picia, laryngolog na suchą krtań i gardło zapisuje.

Gość gość
babcia pije sok kiszony z buraków ciągle i nic z tego..to chyba nie pomoze na te rany :( cukrzyce typu 2 ma i leczy sie na to -kiedys brala insuline nawet ale uciazliwe to bylo i dwa lata temu przeszla na tabletki juz.

Gość gość
a jezeli to jest na tle krązeniowym to co ? wiem ,że jeden lekarz mowil cos ze jakas miazdzyca tam jest w nodze czy cos..ze to od żył..nie zrozumialam dokladnie bo tak cicho mowil i byl ordynarny i chamski:(

Gość gość
Medycyna na to jest bezradna. Obcinają nogę a podobnież pacjent w dalszym ciągu odczuwa ból tej nogi.

Gość gość
Jeżeli cukrzyca wyeliminować cukier z pokarmów. I iść do dobrego specjalisty po pomoc w uldze bólu.

Gość gość
W tym wieku miazdzyca to prawie norma i nie ma ona nic wspolnego z otwartymi ranami( moj tato mial miazdzyce 15 lat) Babcia musi przestrzegac scislej diety przynajmniej na czas wyleczenia rany to podstawa leczenia. Masc o nazwie Iruxol mono,jesli bedzie zdyscyplinowana to z powodzeniem wyleczy ta rane. Moj maz wyleczyl otwierajace sie rany zylakow, dlugo szukal metody aby je wygoic az dopiero diabetolog opracowal diete a chirurg przepisal masc plus antybiotyk i krople przeciwbolowe.