Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile czasu trzeba czekać z następną ciążą

Polecane posty

Gość gość

Niedlugo rodze pierwsze dziecko. Chcemy z mężem mieć drugie w niedalekim odstępie wiekowym. Ile co najmniej trzeba odczekać z drugą ciążą? Jak to jest?

Gość gość
Tyle, żeby mieć pierwsza miesiączke po porodzie :D co to za pytanie, zależy jaka chcesz różnice dokładnie

Gość gość
podobno pełna regeneracja organizmu po porodzie to 4 lata, ale prawda taka, że przy porodzie sn bez kompilkacji to mozesz w zasadzie od razu, jak tylko zaczną Ci się normalne cykle. ale na Twoim miejscu bym troche poczekała - też chciałam jedno po drugim. teraz nasz syn ma 3 lata i wiem ze bedzie jedynakiem :P

Gość gość
Dlaczego jedynakiem? :) Dawał się mocno we znaki, czy niedobrze zniosłaś ciaze i porod? :)

Gość gość
na 500 zł lecicie, ale patologia

Gość gość
baby są nie do z***bania, jeszcze jedno nie urodziła już chce drugie rodzić, do pługa z nimi

Gość gość
Hehe Ja też miałam podobnie jak ktoś wyżej - chciałam mieć trójkę dzieci w małych odstępach. Ale urodziłam syn ma 5 lat a ja więcej dzieci nie chcę. Ciążę miałam lekką i przyjemną, poród bezbolesny (cc) bardzo dobrze zniosłam. Punkt widzenia się zmienia. Wychowanie dziecka to baaaardzo ciężka sprawa. Poza tym o wiele więcej czasu i środków finansowych mogę ofiarować jednemu dziecku niż gromadce. A mamy taki a nie inny świat. Jedno wystarczy.

Gość gość jola xd
A ja miałam odwrotnie. Mąż nalegał na drugie dziecko gdy synek miał 3 miesiące!Nie zgodziłam sie,to za wcześnie. Uzgodniliśmy,że postaramy sie o drugie dziecko gdy synek skończy rok.Tak też zrobiliśmy,ale nie przewidzieliśmy że druga ciąża okaże się bliźniacza :) Także mamy trójkę :)

Gość gość
Ludzie chcą mieć dzieci. To naturalne.

Gość gość
Hahah 500+ xD Błagam Was. Nie zależy mi na tych marnych pieniądzach. Chce mieć po prostu gromadke dzieci. Pozdrawiam. Autorka.

Gość gość
a ja nie chciałam mieć dzieci w ogóle :-o bo miałam patologicznych rodziców siostra i brat mnie nienawidzili a kuzyn molestował , przeszłam w życiu piekło . No tylko że tylko idiota , albo debil nie zmienia zdania :-) poznałam mojego ukochanego i przez 20 lat naszego cudownego życia spłodziliśmy pięcioro cudownych dzieci , o pincet mowy jeszcze wtedy nie było :-p tak że możecie mnie cmoknąć :-)

Gość gość
konsultowalam ze swoim gin-zarowno po cc jak i sn rok ja poronilam druga ciaze- 5 miesiecy po porodzie -karmilam wtedy piersia i prawdopodobnie dlatego ale moja przyjaciółka zaszla w ciaze 6 miesiecy po porodzie, rowniez karmi piersia jest w 3 miesiacu ciazy i wszystko jest ok :) zaznacze, ze u mnie pierwsza ciaza bezproblemowa lekarz doradzil mi odczekac rok