Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam malych geniuszow. Co nadzwyczajnego umialy wasze dzieci ok 14mies zycia?

Polecane posty

Gość gość
Mój kuzyn dużo młodszy odemnie w wielu 10 miesięcy mówił pełnymi zdaniami plus wolał siku i kupę. Czy geniusz tego nie wiem.

Gość gość
Moja mała (jest to moje pierwsze dziecko wiec nie wiem czy to cos nadzwyczajnego) potrafi przynieść kazda rzecz o jaka ja poprosze z innego pokoju, (pielucha, pilot od tv, buciki jak chcemy iść na spacer, kazda swoja zabawkę, itp.) pokazuje na zdjęciach mamę i tatę i wola cacy cacy (uwielbiam ja za to) wynosi do śmieci zużyta pieluszke, zbiera rozrzucone rzeczy po pokoju i wklada je do pralki, podaje mi pranie z miski do powieszenia na suszarce :-) ma 14 miesięcy ale jest wcześniakiem z 35 tg wiec wieku korygowanego ma niecale 13 :) być może dzieci tak robią ale ja i tak jestem z niej dumna :)

Gość gość
Wczoraj 23:49 i tak pewnie zostanie kurą domową na utrzymaniu pana męza jak jej mamusia :o :o :o

Gość gość
Nie jestem kura domowa i utrzymuje sama siebie. Ale milo, ze zazdrościsz wspaniałego dziecka :)

Gość gość
Przynieść zabawkę, to potrafił mój 8 miesięczny syn, jeszcze na 4 przyniósł o co go prosiliśmy.

Gość gość
Nie naduzywajcie słowa geniusz. Mój syn na półtora roku mówił znał kolory kształty a nie jest geniuszem. Dzieci są po prostu chłonne jak gąbka

Gość gość
Moi obaj synowie w tym wieku, przynosiła wynosiła pieluchy, starszy, gdy miał 2 lata potrafił liczyć do 10 po polsku i angielsku, używał kilku angielskich slow( zasługa dora poznaje świat). Śpiewał i mówił wierszyki, obecnie ma 5,5 roku i żadnym geniuszem nie jest, no chyba, że dla mnie, jak każde dziecko dla swojej matki ;)

Gość gość
Nadużywacie słowa geniusz. A poza tym to biedne są te dzisiejsze dzieci, ciągle pod obstrzałem co kto umie, a co już powinien, ciągle posądzane o jakieś opóźnienia... Dobrze, że nasi rodzice nie mieli Internetu i jakoś wszyscy mówimy, chodzimy i potrafimy poradzić sobie z sorterem, puzzlami i innymi takimi zawiłościami;-)

Gość gość
Mój ma rok i zaraz mature zdaje ;)

Gość gość
Moj znal prawo archimzdesa: co wieczor je testowal chlapiac pupa wode na wszystkiego strony.