Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wycieczka do tajlandii

Polecane posty

Gość gość

Planujemy w tym roku wyprawę do tajlandii, na własną rękę. Był tam ktoś z was i mógłby napisać swoje wrażenia?

Gość gość
Pieścirogi to gmina wiejsko-miejska w województwie mazowieckim

Gość Princessinthesky
Ale jakieś konkretne pytania?

Gość gość
coraz więcej europejczyków osiedla się w Tajlandii na stałe, widocznie mają dość unijnego skansenu

Gość gość
wycieczka do Tajlandii na wlasna rękę jest najlepsza. Wszedzie znajdziesz lokum i jedzenie. Ludzie przyjaźni.Mozesz jechac, jak stoisz, bo jest gorąco, ciuchów nie trzeba, a cos letniego zawsze dokupisz. Moja rada - nie pchaj sie w zatłoczone miejsca, typu Pattaja czy Phuket. Gdzie indziej jest tez pieknie, a nie depcza po tobie , jest czysciej, a hotel itp znajdziesz bez problemu,.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona Olesno to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie oleskim ma 10 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ool

Gość gość
jedziemy na ok 14-16 dni. Ok 2 dni spędzimy w bangkoku, a później przelot na koh samui gdzie spędzimy ok tygodnia, a reszta czasu na pobliskiej wyspie phangan. Co o tym myślicie? Wybrałam te wyspy, bo sierpniu jest tam podobno najlepsza pogoda w porównaniu do zachodniego wybrzeża tajlandii. I najbardziej zastanawia mnie czy hotele zarezerwować sobie wcześniej przez internet czy jechać na pałe i wszystkiego szukać na mijescu. I kiedy najlepiej kupic bilety do bangoku? W tej chwili najtansza opcja przelotu kosztuje ok. 2300/os. w dwie strony, jest w ogóle szansa, że bilety w sierpniu że będą tańsze? Obserwuje ceny od ok. miesiąca i cena oscyluje na podobnym poziomie. Dodam, że terminy wyjazdu mam raczej sztywne, +/- kilka dni więc polowanie na okazje mam mocno ograniczone

Gość gość
Ja jezdzilam na pałe, w ostatniej chwili zawsze jest taniej i widzisz, gdzie mieszkasz, a tego jest duzo, wiec mozesz wybierać. Bilety najtaniej wychodza kombinowane, z miast typu Londyn czy Frankfurt, Paryz, bo jest duzo lotów, ale nie wiem, czy masz na to czas. Bagazu nie bież, tylko plecaczek, nic nie potrzeba, a bedzie ci łatwiej. W sierpniu w Bangoku potworny upał, na wyspach jakos przezyjesz. Poczytaj o stworzeniach morskich, ktore moga ci wejsc w nogi, jak bedzisz chodzic po wodzie, bo niektore jadowite. Węże w wiekszych osrodkach uciekaja pzred ludzmi. Nie, zebym straszyla, bo wypadki sie zdarzaja rzadko, ale jednak. Tajowie sie tym zupelnie nie pzrejmują. I nie glaszcz prowadzonych przez ludzi tygrysow, nie jezdz na sloniach , nie bioerz udzialu w widowiskach z nimi - te zwierzeta sa tresowane w sposob okrutny, nie nalezy wspierac tego procederu (pomijajac, ze zadnej gwarancji bezpieczenstwa )

Gość gość
Pieścirogi to gmina wiejsko-miejska w województwie mazowieckim

Gość gość
a jaki środek transportu wybrać, gdy wysiądziemy troche oszołomieni z samolotu? Komunikacja "miejska" jest do ogarnięcia dla turystów? Najłatwiej jest wziąć taksówkę ale boje się trochę, że wyczują pelikanów i nas trochę oskubią

Gość gość
Ja mialam samochód, wiec za bardzo nie jestem w temacie, z lotniska taksowka, nie to, ze oszukaja, po prostu jak trafisz na korek to stoisz godzinami, a licznik bije i to jest najgorsze.Ale raczej nie masz wyjscia, zreszta zobaczysz na lotnisku , co proponuja, bo to sie zmiania. W Bangkoku mozna sie sie poruszac, np klimatyzowanymi autobusami, samochody i tak stoja w korkach, tuk tuk drozszy. Najgorszy ten upal na dzien dobry, jakby cie ktos wsadzil do gorącej zupy, potem przywykasz.

Gość gość
dzięki:)