Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam karmiących piersią

Polecane posty

Gość gość

Kiedy wasze piersi zrobiły się miękkie? Moja corka ma niecałe dwa tygodnie, karmie tylko piersią ale wydaje mi sie ze mam mało pokarmu. Corka wczesniej nagadala sie z jednej piesi, teraz musze podac dwie bo inaczej jest płacz. No i piersi nie sa takie nabrzmiałe, nawet jesli mała spi trzy godziny to nie bolą ani nic. Boje sie ze tracę pokarm. Czy to moze jakis kryzys? Tylko czy nie za szybko?

Gość gość
Jezeli bedziesz karmic co 3godziny to mozesz jeszcze dostac wiekszego pokarmu pomaga tez kontakt skora matki do skory dziecka po takim lezeniu dostalam pokarmu

Gość gość
Jeśli będziesz karmiła na żądanie a nie z zegarkiem w ręku, nawet jeśli dziecko zechce jeść co pół godziny, to pokarmu będzie przybywać. Ważne też, żeby nie dokarmiać mieszanką, bo wtedy efekt będzie odwrotny. Lepiej już żeby dziecko przez pierwsze kilka tygodni "wisiało" na piersi, bo w ten sposób stymuluje laktację. I pamiętaj, że to, iż piersi są miękkie, nie oznacza braku pokarmu. Podobnie ciągła chęć ssania piersi nie musi oznaczać, że dziecko jest głodne, gdyż ssanie zapewnia mu również realizację potrzeby przytulnia czy uspokojenia. Także rodzaje płaczu niedługo zaczniesz rozróżniać, bo nie każdy oznacza głód. Mój mały najchętniej nie odczepiałby się od piersi przez 3-4 miesiące. Przez ok. 2 tygodnie po porodzie mleka miałam niewiele, ale karmiłam często, więc najadał się na bieżąco. Potem było coraz lepiej, a po 2 miesiącach już bardzo dobrze. Ani razu nie podałam mu mm i jakoś z głodu nie umarł i ładnie przybierał na wadze. Karmię z powodzeniem już 8 miesięcy, cały czas na żądanie i do tej pory bywa, że piersi zrobią się czasem twardsze.

Gość gość
Spokojnie mi położona mówiła że z pojarmem bywa różnie raz jest więcej raz mniej. Moja ma 2mc i nawał pokarmu za mną. Ja mam gorszą sytuacje dla laktacji bo karmię przez kapturki tzn staram się karmić bez ale mała czasem ssie gołą pierś a czasem nie. ..wiesz ci robiłam jak miałam kryzys laktacji- piłam jak głupia dużo więcej jak 3l dziennie do tego herbata z kopru wloskiego i stymulacja laktatorem z rana ....

Gość gość
Dziexko moze miec skok wzrostowy, wtedy potrzebuje zjesc z dwoch piersi. Moja tak miala. Tez sie martwilam, ze jej nie wystarcza, to tzw kryzys laktacyjny. Wystarcza, nie mysl inaczej i nie daj sobie wmowic inaczej. Nie dokarmiaj. Przystawiaj ja na zadanie, zobaczysz, jej sie skonczy skok wzrostowy i bedzie pokarmu za duzo. Dasz rade, przeczekaj to i wierz w siebie :)

Gość gość
Strasznie mała dała mi popalić wczoraj. Az musialam ja zostawic i wyjsć z pokoju sie uspokoić bo wylam jak bóbr razem z nia. Zaczelam karmić ok 23-ej a skonczylam o 1-ej w nocy. Mała niby zjadła z dwóch piersi, ale dalej szukała cycka. Kiedy go podawałam zaczynała sie prężyć, wyginać, płakać. Zassała na chwile, zeby puscic i tak w kolko. Sama nie wiedziałam co jej jest. Moze to jakas kolka była? Juz sama nie wiem. Sorawdzalam czy mam pokarm, po naciśnięciu piersi mimo iż była bardzo miękka pojawiało sie mleko. Wiec nie wiem co sie wczoraj działo :(

Gość gość
No i chcialam dodać ze oczywiście karmie ją na żądanie. Co w sumie i tak wypada co dwie trzy godziny.

Gość gość
No to dziecko najada się - spokojnie. Gdyby było głodne to by chciało częściej

Gość gość
Mialam to samo jak chwyc****ers i za chwile sie prezy i krzyczy to byl dla mnie znak ze jest najedzony i nie chce ssac a jedynie sie poprzytulac, ja bralam na ramie przeczekalam te pare minut wycia i pozniej normalnie w ramiona pokolysac. Szczegolnie gdy zasypial podczas karmienia i jak wyciagalam to byl wrzask myslalam ze nadal glodny a on po prostu zapominal ze jadl, jak go przekarmilam na sile 2x i pozniej ki zwrocil wszystko to nauczylam sie ze dziecko daje mi sygnal ze juz najedzone a jedynie potrzebuje bliskosci, teraz ma 4m-ce i ksiazkowo wazy

Gość gość
A co do miekkosci to po ok 3tyg po 1 kryzysie, pozniej kolo 10tyg nast kryzys mialam ze mlody jadl jak szalony, teraz potrafia wytrzymac i 12h jak musze gdzies wyjsc bez malego wczesniej sciagam z obu laktatorem

Gość gość
Czyli to jednak moze byc kryzys? W sumie mała ma dzisiaj 13 dni. Nie spodziewalam sie kryzysu tak szybko. Zaopatrzyłam sie juz w herbaty na poprawienie laktacji. Mam nadzieje ze dziś wieczór bedzie spokoj. Po wczorajszym mała budziła sie co dwie godziny i tym razem najadala sie bez problemu i szła spac. Nie wiem co to było wczoraj wieczorem. Moze jednak bol brzuszka?

Gość gość
Spokojnie. Tez tak miałam rok temu bałam się ze tracę pokarm bo cyce niby puste i nic nie bolało nic nie kapalo. Tylko ze mała była spokojna i dobrze rosła wiec opuściłam sobie ze tracę mleko i udało się karmić do 15 miesiąca.

Gość Maniaa33
Skoro już jesteśmy przy temacie karmienia, to gdzie kupujecie biustonosze dla karmiących? Ile macie takich biustonoszów? Ja jestem z małej miejscowości , więc w swojej okolicy nie mam ani sklepu z takimi stanikami, ani z akcesoriami dla niemowlaka, dlatego wszystko zamawiam przez internet, na tego typu stronach http://mambi.pl/ .

Gość gość
KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!! KUUURVVYLKA p********a spamylka won ze spamem srrrrqalesa!!!