Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy zrobic chrzciny??????

Polecane posty

Gość gość

mam córkę, 5,5 m jeszcze czekam , niby już mamy prawie maj więc może poczekać juz do lipca?? sama nie wiem, będzie miała 8 miesięcy wtedy. hmmm , kiedy jest najlepszy czas na chrzciny? aha u mnie do 3 miesiąca nie dałoby rady bo córa miała kolki. no i gdzie zrobić obiad? będzie 12 osób. dom i catering?? kucharka?? czy restauracja?? ale na 12 osób?? trochę wstyd

Gość gość
Kolejna "katoliczka" za dychę. Nie chrzcij wcale, jak nie ochrzciłaś niedługo po urodzeniu tylko oglądasz się nie wiadomo, na co, to nie masz takiej potrzeby hipokrytko.

Gość gość
Od 3go miesiąca minęło 2,5 miesiąca. Mogłaś już to zrobić 3 razy.

Gość gość
Pewnie, że wstyd. Poczekaj, aż dziecko samo pójdzie :P

Gość gość
no, teraz to już zaczekaj, aż sama zdecyduje, czy chce być chrzczona :D

Gość gość
Autorko, zrób wtedy kiedy Tobie będzie wygodnie. Tu nie ma różnicy czy zrobisz jak córka będzie mieć 3/../7/12 mcy itd. Zrób tam gdzie Tobie będzie wygodnie. spokojnie możesz zrobić w domu i zamówić caterging lub kucharkę. Możesz też udać się do restauracji (na 12 osób spokojnie, to żaden wstyd). Najwygodniej w restauracji, nie musisz pucować domu przed przybyciem gości ;)

Gość Gaja67899
Moim zdaniem nie masz co czekac do lipca, zrob w maju. Najlepiej restauracji albo catering do domu. Ja mialam na 9 osob w restauracji i bylo ok. Czym ty sie przejmujesz. Moja tez miaka kolki a chrzcilam jak miala 3,5 mca. Im predzej tym lepiej. I nie przejmuj sie tak i nie stresuj, nie ma czym ;-)

Gość gość
Zrobiłam chrzciny jak syn miał 10 miesięcy . Przyjęcie było w restauracji. Na 12 osób. Wstyd i hańba :D

Gość gość
Moje dziecko ma 6 miessięcy, czekam na chrzciny do czerwca czyli będzie mieć 8 miesięcy

Gość gość
Niektore z was sa tak zdesperowane ze szok. To co czytam o tym wstydzie... Idzcie sie wyleczyc z depresji nerwicy a potem polepszcie warunki i jakosc swojego zycia. Zrob kiedy uwazasz kiedy Ci wygodniej. Moj syn ma 2 miesiace planuje na czerwiec bedzie cieplo i wogole. Pierwszego syna chrzcilismy w w 9msc i uwierz mi nic sie nie stalo do tego ma piekne zdj z chrztu =D

Gość gość
Szok? A co to za wyznacznik, że chrzest ma być do 3 msca? Zrób wtedy kiedy będzie Ci wygodnie.

Gość gość
Im predzej tym lepiej - no pewnie,najlepiej urodzic dziecko w kosciele i takie wyjete z brzucha od razu umyć wodą święconą i ochrzcić :O:O:O ja jestem za tym,zeby niemowląt nie chrzcić w ogole. Jak dorosną niech same zdecydują czy tego chcą!

Gość gość
Ja robiłam chrzciny jak moj syn mial 12 mc. Chrzciny zrobiliśmy w fajne restauracji http://www.dzikiewino.com.pl/ bardzo ładnie to wyszło.

Gość gość
Ja chrzcilam gdy syn mial rok i niezle sie nameczylismy z nim w kosciele. Wychodzilam dwa razy do zakrystii na cyca zeby go wyciszyc. Po tym doswiadczeniu jestem zdania ze spokojniej byloby z mniejszym dzieckiem, moze by przespal choc pol ceremonii.

Gość gość
Temat chcrzcin to bardzo powarzy temat wszczególności dla teściowych które chcę o wszystkim decydować. My chcieliśmy zrobić chrzciny w listopadzie a tęsciowa powiedziała że się w tym mc nie robi. Wiec odłożyliśmy na teraz. Zamowiłam do domu katerring z firmy http://grubalycha.pl/index było bardzo smacznie.

Gość gość
Ja znam rodzinę gdzie odwlekali i odwlekali..w końcu ostatnio całą trójkę ochrzcili za jednym razem,a dzieci są w wieku 7lat, 5,5 roku i 1,5. To dopiero wstyd.

Gość gość
Myśmy chrzcili jak dzieci miały 4 i 5 mięsięcy. Troche póxno, ale jakoś wcześniej nie mieliśmy do tego głowy, rodzina i ksiądz troche kręcili nosem, ze czemu tak późno, ale co tam;) Wiadomo, kiedyś dzieciaki się chrzciło jak 2 tygodnie miały:) Zamawiałam katering do domu, wraz z obsługą. super rozwiązanie.

Gość Jakie to żenujące
Co za brednie tutaj czytam.Dziecko ochrzcisz wtedy, gdy sama zdecydujesz.Nigdzie nie jest napisane że musisz ochrzcić zaraz po urodzeniu.W wyjątkowych sytuacjach gdy dziecko jest bardzo chore i leży w szpitalu.

Gość Jedynaczka1
Pierwsze dziecko ochrzciliśmy gdy mała miała 7 miesięcy.Drugie dziecko też będzie miało 7 miesięcy.Przyjęcie zrobimy w lokalu na 27 osób z hotelem dla przyjezdnych gości.

Gość gość
kiedy chrzciny? - nigdy!

Gość gość
Ja robiłam w sierpniu było fajnie cieplutko a syn miał 2 miesiące i przespał cała msze. Po chrzcinach wszyscy goście pojechali do restauracji Gruba łycha w lubawce . Wszystko się udało , goście dopisali i było bardzo miło.