Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zaprzestac manipulacji dzieckiem przez tesciową??

Polecane posty

Gość gość

nie wiem juz co mam zrobić ze swoją teściową, moje dziecko gdy wraca od niej mówi, że mnie nie kocha, nie lubi. jak mam dziecku poukładać wszystko prawidlowo w głowie?? dlaczego ona manipuluje moim dzieckiem?! a jak jest tesciowa obok to dzieciak leci do niej, a do mnie nie chce podejsc, co ona takiego robi z moją córką?! czy każde dziecko zawsze tak reaguje na babcie?? czytałam wiele wpisów w internecie i widzę , że jest to częste zjawisko. mama jest be a baba jest super. nie wiem co mam robić, moje dziecko chyba mnie nie kocha! :(

Gość gość
Porozmawiaj z tesciowa.

Gość gość
Askad ty wiesz, że dziecko jest manipulowane przez babcię? Może po prostu babcia pozwala na więcej ? Jesteś głupio zazdrosna i tyle. Dziecko cię kocha, ale z babcią pewnie nie widzi się codziennie, z nią nie mieszka i babcia od niego nie wymaga np. sprzatnięcia po sobie zabawek. Mój syn w niedzielę te powiedział nam, że nas nie kocha tylko babcię bo my każemy mu klocki sprzątać... Weź wyluzuj

Gość gość
11:45 czyli to jednak prawda , dziecko sie rodzi babciom. gdybym wiedziała co mnie czeka to nigdy nie zaszłabym w ciąże, bo teraz cierpie. a twierdzę, że jest manipulowane bo moją mamę dziecko też rzadko widzi, tj raz w miesiącu, dwa razy. i się tak nie zachowuje i moja mama też na duzo pozwala. a teściową widzi 3 razy w tyg.

Gość gość
baba jest super, bo kiedy mama nie widzi to baba pozwala na to, na co rodzice nie pozwalają, czyli: opychanie się słodyczami, oglądanie tv do późna etc.

Gość gość
To nie jest zazdrość. Ja uważam, że to nie jest normalne. Dla dziecka najwazniejsze osoby to mama i tata. Babcia która pozwala aby dziecko wolało ją a nie własną matke jest zwykła egoistka i nie mysli o dobru dziecka tylko o sobie. Mam wiele znajomych z dziecmi i kazdy z nich jako rodzic wymaga od dziadków aby nie przesadzali. Nie wyobrazam sobie czegos takiego z moja córka. To rodzice kojarza sie dziecku z miłoscia i bezpieczenstwem. Pytałas dlaczego cie nie lubi i nie kocha? co sie zmieniło, że tak mysli? Moim zdaniem babcia ma w tym udzial ale nie dlatego ze babcia pozwala na wszystko. formy manipulacji sa i to nie jest dobre. Moze ogranicz kontakty dziecka z babcia.

Gość gość
zacznijmy od podstaw ! DZIECKO wbrew pozorom że używa słowa kocham nie zna jego znaczenia,moja siostrzenica potrafi mamie powiedzieć że jak umrze będzie miała wszystkie jej kosmetyki,jej biżuterie i pieniądze :D a ma 8 lat ;) dzieci nie wiedzą że ranią,teściowa nie musi celowo coś wmawiać dziecku może na więcej pozwalać i babcia mówi jej np. "kocham cię" dziecka rozumowanie może być takie że pozwala to kocha a mamy no wiadomo więcej zakazów dają :) ot to całą filozofia,wydaje mi się że jesteś zazdrosna i tyle,postaraj się też ;)

Gość gość
Wez kobieto i poszukaj dobrego psychiatry. Fakt,nie potrzebnie zachodziłaś w ciąże bo głupia matka to kiedyś też głupie dziecko. Nie dorosłaś do bycia matką i żoną pewnie też,bo nikt normalny nie wymyśla takich idiotycznych podejrzeń. Wyrazy wspólczucia dla męza i jego rodziców.

Gość gość
dziś następna jeb...ta podpuszcza,ty zrob porzadek w swojej rodzinie bo pewnie masz smród i nie podpuszczaj głupich bab podobnych do ciebie. Znalazło sie kółeczko wzajemnej adoracji od manipulacji,same znawczynie,przeciez wy najlepiej wiecie jak manipulowac własnym mężęm :):):)dlatego wszystkich podejrzewacie o to samo.

Gość gość
A ja bym ucięła kontakty babci sam na sam z dzieckiem, tylko w Twojej obecności. To jest krzywdzenie dziecka, takie nastawianie przeciw matce, dziecku świat się wali. A jeśli masz kasę, wszyj dziecku do ubranka jakąś pluskwę, dyktafon, czy co tam się daje (sprawdź na stronach szpiegowskich);

Gość Zmieszana i wstrzasnieta
U nas jedna z babć jak dziecko jest u niej każe na siebie mowic mamo, a do mojej córki zwraca się córeczko. Nic nie pomaga, zwracanie uwagi nie przynosi żadnego efektu. Ostatnio córka nie chce już do niej chodzić, bo jej się tam nudzi, babcia się nia nie bawi,nie rozmawia, a wręcz jest przepedzana z kąta w kąt bo przeszkadza babci w kontaktach btowarzyskich, a babcia z pretensjami do mnie cytuję "pozwól dziecku przychodzić do mnie" i co ja mam zrobić?

Gość gość
do goscia z godz 18.47 o kużwa,powiedz że żartujesz? przeciez ty jest gorsza od faszysty. Ty masz chłopa? i on cie w ryj nie leje,bo az ręce swędzą jak się czyta takie wypociny rodem z meliny.Myślę ze jesteś do wszystkiego zdolna.Boże chroń kiedyś przed taką żmiją moich synów.

Gość gość
są rózne formy manipulacji, pytanie czy robi to swiadomie czy nie. Jezeli swiadomie to ogrniczaj kontakty. Natomiast wiecej czasu i uwagi poświęć córce.

Gość gość
Pięknie! Takie młode, a tak obrażają i wystawiają opinie.To was zaskocze durne dziewuchy, moja teściowa jest super kobietą, natomiast moja Babcia! Owszem buntowała przeciw mamie,oj bardzo, zrozumiałam jak byłam pannica że dałam się jej wciągnąć e intrygi! Bardzo żałuję że zamiast być za mamą, obstawalam za wredną starą jedzą! Jestem teściową już, i nigdy się tak niezachowywalam i nie zachowuje! Bardzo lubię synową i szanuję jej prywatność, ich prywatnośc!

Gość gość
oni to klamcy! co to w ogole za sukinsyny taka rodzina! a tesciowe to sa c**y najdorsze co doijaja ludzi i gina ich marzenia te s*******nskie i bardzo komunistyczne! musisz od tego uciekac i unikac tej tesciowej! 333 www.youtube.com/watch?v=_3Ml9TpYjcU

Gość gość
Postaraj się o to by nagrać babunie,soryy ale widać Ewidentnie! Że dziecko jest nastawiane! Jakie masz relacje z tą kobietą? Dowiedz się o pluskwy, dyktafony, kamerki.

Gość gość
Normalny człowiek wie gdzie jest granica.ona patrzy na własny interes. Uważam także że coś tu jest nie tak i powiem krótko. Rozmowa z mężem i podjęcie decyzji co dalej.ktoś dobrze radzi z nagraniem jej.ograniczylabym kontakty na pewno jeżeli mąż by uznał tak samo i dziecko tylko w waszej obecności na spotkaniu. Co na to mąż? Widzi że coś jest nie tak?

Gość gość
Zazdrosne mamcie pewnie mysla ze kazda baba jest taka sama manipulatorka jak one;-)

Gość gość
gdybym wiedziała co mnie czeka to nigdy nie zaszłabym w ciąże, bo teraz cierpie. x szok! wolałabyś nie mieć tego dziecka byle babcia miała mniej radości w życiu????? siedzisz w robocie całymi dniami to dziecko sie przywiązało do babci. A po pracy co robisz z córką???? pewnie sadzasz przed tv. Nie masz dzecku nic do zaproponowania, nudzi sie z tobą wiec woli babcię.

Gość gość
Ogranicz kontakty ze stara raszpla. Dziecko nie powinno miec tak mieszane w glowie. Co za stara jedza. Mpja ma ppdobne zadatki, dzoecko ma 4 mce alevjak zauwaze ze nastawia mala to na zbity pysk poleci. Nie mozna tak krzywdzic ludzi, co za zryta tesciowa

Gość gość
gość wczoraj do goscia z godz 18.47 o kużwa,powiedz że żartujesz? przeciez ty jest gorsza od faszysty. Ty masz chłopa? i on cie w ryj nie leje,bo az ręce swędzą jak się czyta takie wypociny rodem z meliny.Myślę ze jesteś do wszystkiego zdolna.Boże chroń kiedyś przed taką żmiją moich synów. xx Rodem z meliny to jesteś ty ściero. Chłop cię w ryj wali każdego dnia, twoja matkę tak samo ojciec walił wryj i dlatego to samo radzisz innym mężom, wywłoko. Na twojego synusia z patologii to jedynie poleci osiedlowa meliniara taka jak ty, wiec śpij spokojnie, szmaciaro. Będziecie się wszyscy razem równo walić po ryjach, jak tylko będą was ręce swędzieć

Gość gość
dziś TY lumpie babski,szoruj na szpiegowskie fora i szukaj pcheł by zamontowac staremu w spodniach bo chyba z taką melina to tylko skakac na boki. Wypad śmieciu!!!!

Gość gość
gość dziś dziś TY lumpie babski,szoruj na szpiegowskie fora i szukaj pcheł by zamontowac staremu w spodniach bo chyba z taką melina to tylko skakac na boki. Wypad śmieciu!!!! xx Szukasz to ty śmieciaro po fajansach i wybierasz resztki, które my żony wyrzucimy, zbierasz to byle gono i gotujesz żarcie swoim pomiotom z patologii, a jak się nażrą, to później rzygają na ciebie i śmierdzisz. Szoruj do rynsztoka meliniaro zarażona hivem, a od cudzych mężów wara!

Gość gość
dziś co patologiczna suko dawno cię nikt nie przeleciał w krzakach za śmietnikiem i wiadro ci mchem zarosło? :D

Gość gość
14:35 do garów flejo/plotkarko a nie puszczać jad,zajmij się dzieckiem bo pewnie dlatego woli babkę bo ty zajmujesz się pierdołami ha ha ha ha ha.

Gość gość
14:38 a ty skad wiesz ze za smietnikem przelatują? widać kto m bywał ,dobrrrrrrre dawaj dalej , choc to nie mnie tyczy ale dobrrrrra jesteś dawajjjjjjj

Gość gość
Myślę że żona to chyba nie używa takich wulgaryzmów,takie słyszy się tylko u patologii,takim powinno się odbierać dzieci.

Gość gość
Ja bym skorzystała z dyktafonu są takie pendriva z ta opcja i nie ma co przesadzać z faszyzm em itp.. .bo manipulowanie tak małym dzieckiem tez nie jest w porządku. Ja bym też spróbowała inaczej np.umow się z mala ze po wizycie u babci pojedziecie np.na plac zabaw, pileczki jakoś atrakcje myślę że wtedy mała będzie się cieszyć ze mama przyjechała.

Gość gość
gość dziś 14:35 do garów flejo/plotkarko a nie puszczać jad,zajmij się dzieckiem bo pewnie dlatego woli babkę bo ty zajmujesz się pierdołami ha ha ha ha ha. xx Moje dziecko już dawno jest dorosłe ty tłumoku z patologii. Szoruj zardzewiałe gary po śmieciach, które dziś rano zebrałaś i zeżarłaś, bo jak wróci twój pedzio, co go żona z domu dawno temu wywaliła, to ci tak ryja otrzepie, że ci spuchnie i pęknie, bo na 100% będzie ręka go swędziała po dzisiejszych igraszkach z drugim gejem. :D

Gość gość
A ja bym skorzystała z pomocy psychiatry,bo jestem zywym przykładem takiej sytuacji.Kiedy wnuczka miała 2/3/4/5 lat bywała prawie codziennie u nas,szczerze:) kochaliśmy ją ale nie było to naszym szczytem rozkoszy,chcieliśmy mieć swoje życie ale pomagaliśmy synowi by mogł funkcjonować w pracy.Żona,mama wnuczki wszystko robiła by być najkrócej w domu. Więc dziecko trzymał mnie rękoma za szyję a syn ciągnąl za nogi b nie chciała wracać do domu który był wiecznie zimny i mało czasu dla dziecka.Darła się wniebogłosy żę słyszeli ją sąsiedzi na 4 piętrze. Ja tłumaczyłam zawsze że mamusia czeka na nią,że jest jej przykro,że mama ją bardzo kocha i będzie płakać itd i td. To trwało bardzo długo,kiedy synowa się zorientowała że to to idzie w złym kierunku zaczęla ustawiać dziecko przeciwko nam.Kiedy mała miała 6/7 lat zaczęla prowokować tematy o mamie.Pytała czy mamę kocham,odpowiadałam że bardzo lubie a kocham jej tatę bo to nasz syn,zadawała tyle rożnych pytań oczekując że padnie jakaś odpowiedz niewłaściwa czym zadowoli mamę by mogła udowodnić dziecku żę jesteśmy jej wrogami. Nigdy synowa nie była osobą rodzinną,i sądze ze my jako rodzice męża mimo olbrzymiej pomocy fizycznej i finansowej nie byliśmy do niczego innego potrzebni.Dobre relacje opierały się tylko na dawaniu i opiece nad dzieckiem już duzym bo ponad 10 letnim ale tylko z synem i wnuczką. Synowa uważała że to jemu pomagam bo ona niczego widać nie musi.Szkoda że nie pomyślała że babcie są dwie:) To niuestety ale mama dzieckiem manipulowala kiedy podrosło by nie stracić tego czego i tak jako matka jej nie dała.Co opowiadała tego się nie dowiem,wiem jedno że dziecko się jaj tak bało że drżało jak miało wracać do domu.Czasem mi było żal ale przecież to ich dziecko. Nigdy nie powiedziałabym dziecku niczego co by mogło zaboleć synową czy syna,to nie moj styl i charakter.Oczywiście mam swoje zdanie i czuję się wykorzystana do maksimum,teraz kiedy dziecko jest duże i niczego nie potrzebują to się nie znamy. Syn tez uważa że skoro nic nie potrzebuje to po co mu kontakty z rodzicami,nie chce miec z żoną pod górkę.I dobrze,niech tak zostanie,nie żałuję tego robiłam,może ciut że nie miałam czasu na leczenie swoich schorzeń ale trudno. Więc z tą manipulacją Panie nie przesadzajcie,bo dziecko czuje kto otwiera do niego serce.