Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćbezauta

Czy auto to skarbonka bez dna?

Polecane posty

Przyszła szara, bura i ponura jesień. Temperatury niższe, coraz więcej deszczu. Naszym zadaniem jest zadbanie o swoją zimową odzież i obuwie. Dobrze będzie, jeżeli pomyślimy także o swoim samochodzie. Oprócz rzeczy tak oczywistych jak zmiana opon na zimowe i płynu do spryskiwacza powinniśmy zadbać o tak podstawowy element jak skrobaczka do szyb. Polecam ten model http://www.cozacena.pl/skrobak-do-szyb-sk03g-06108,1457. Jest mały, więc zmieści się do każdego schowka. Nie wiem, czy kolor jest jakoś specjalnie istotny, ale podam go – żółty. Ten przedmiot ma kształt trójkąta. Bardzo polecam ten model. Szczególnie ze strony www.cozacena.pl.

Gość LordVVV
Auto to inwestycja ale może się zwrócić (inaczej niż w pieniądzach). Kupiłem samochód, wyłożyłem w niego sporo ale komfort jaki mam w poruszaniu się po mieście jest olbrzymi. Do tego wybierz dobre OC, w moim przypadku to PZU, nie płaci się wcale tak wiele

Gość gość
Z samochodem jest jak z kobieta. Nie wazne co zrobisz, nie wazne ile zrobisz zawsze bedzie czegos brakowalo.

Gość creatureDobby
Może tak być,a le można te koszta ograniczać. Ja np negocjuję każde nowe OC. Dzięki temu ze jestem juz kilak lat w liberty dostaję naprawdę dobre oferty. na wszystko trzeba czasu

Gość gość
Jak jest dobry akumulator to jeden problem z głowy. Ja akumulator najlepszy jaki jest kupiłem z firmy www.batprofi.pl.

Gość gość
Czasem się tak wydaje, dlatego trzeba zawsze zastanawiać się nad jakością auta i urządzeń w nim zamontowanych jak i kosztami eksploatacji. Ja dużo oszczędziłam decydując się na montaż instalacji LPG, dodatkowo wybrałam intalację gazową Tartarini, która jest wspaniałej jakości więc jestem pewna, że mi się szybko nie zepsuje. Jeśli masz blisko Katowice to polecam zainteresować się ofertą http://autogaz.com.pl/ Oni mi montowali i jestem mega zadowolona

Gość gość
Jeśli kupisz mądrze, to nie. Niestety wiele osób ‘oszczędza’ przepłacając na tym później. Jak będziecie kiedyś potrzebować serwis który ma rozsądny cennik, polecam www.auto-perfekt.com.pl.

Gość gość
niekoniecznie, jak się kupi nowe, to one na prawdę długooo chodzi bez żadnych wkładów, wiadomo olej trzeba wymienić czy zatankować ale to w każdym. ja teraz gruchota mojego na peugeota 2008 zmieniłem, akurat była świetna cena bo końcówkę rocznika wyprzedają to szybko się zdecydowałem , ale jest genialny

Gość gość
Jak kupisz używane i mocno stare auto to gwarantuje ci że więcej dołożysz niż samochód jest wart. Kupiłem dwuletnie korando i na razie nic się z nim większego nie działo. Przeglądy bez problemu przechodzi.

Gość gość
Coraz gorzej jest z samochodami - w miescie nigdzie nie zaparkujesz, a jak juz, to za kupe kasy. Taniej taksowką, Do tego ubezpieczenie, auto z roku na rok bardzo traci na wartosci, tylko klopot. najlepiej mieszkac tam, gdzie jest dobra miejska komunikacja. My prawie nie uzywamy auta, szkoda nerwow- rower, taxi, komunikacja miejska albo na piechote - szybciej, zrdrowiej, taniej i bez nerwów

Gość gość
Auto to nie skarbonka bez dna :) dziecko to skarbonka bez dna :) lepiej nie miej :)

Gość Online Expert Compensa
Mimo że utrzymanie auta kosztuje, to warto pamiętać również o jego ubezpieczenie co pozwoli w przyszłości uniknąć dodatkowych, wysokich kosztów. Oprócz samego ubezpieczenia OC, na pewno warto rozważyć dołączenie NNW do ubezpieczenia samochodu, bo dzięki niemu ubezpieczyciel wypłaci kierowcy i pasażerom odszkodowanie, gdy ucierpią w wypadku komunikacyjnym w Polsce i za granicą. Podobnie jest z assistance, które zapewnia przede wszystkim pomoc w momencie nieplanowanego unieruchomienia auta (np. holowanie lub pomoc w „odpaleniu” silnika, gdy rozładuje się akumulator). Co do AC – ta polisa nie jest obowiązkowa, ale zdecydowanie warto zastanowić się nad jej zakupem. AC pozwala na naprawę tych uszkodzeń auta, które powstały z winy jego właściciela (np. zniszczony przedni błotnik w wyniku „parkowania” na znaku drogowym) lub zostały spowodowane przez niezależne czynniki, takie jak warunki atmosferyczne (m.in. silny wiatr, obfite opady deszczu) czy atak wandali. Polisa AC umożliwia również otrzymanie rekompensaty w przypadku kradzieży samochodu. Warto wspomnieć, że assistance w razie wypadku dodajemy w Compensie gratis do ubezpieczenia AC.

Gość gość
Zależy czy ej szanujesz, jakie kupisz, czy dużo używasz, oraz jak marka i wiele innych rzeczy ma na to bardzo wpływ. Ja polecam, jeśli już się posiada auto, to o nie zadbać i np. na samym początku zainwestować w dobre jakościowo podkowce np. z http://www.pokrowce.net/.