Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lukaszek90

praca sezonowa w POLO MARKET

Polecane posty

Gość Lukaszek90

Witam ,piszę z prośbą o opinie osób które pracowały sezonowo w POLO MARKECIE nad morzem . Jest taka mozliwość dla mnie żeby wyjechać , dzoniła pani z działu i mówiła ze zakwaterowanie na ich koszt , praca w trybie trzy zmianowym. Poproszę o konkretne opinie

Gość Aga97
Hmm do mnie też właśnie dzwonili i zaprosili na spotkanie(nie wiem czy to znaczy,że mam już pracę zaklepaną czy dopiero będzie rekrutacja) w sumie chętnie bym pojechała, nie boję się ciężkiej pracy, zawsze to jakieś nowe doświadczenie. Trochę daleko od domu, praca niby od czerwca do września, ale umowę chyba można podpisać na tyle miesięcy,na ile Ci odpowiada. Tylko ciekawa jestem jak z zakwaterowaniem i wynagrodzeniem, czy w ogóle będzie się opłacać. Czytałam,że niby pracuje się po 12h/dziennie 6 dni w tygodniu,niby długo, 8,50 za godzinę, jeżeli takie warunki przedstawią mi na spotkaniu to mogę jechać nawet na całe wakacje. Nie liczę,że odpocznę,bo raczej czasu na to nie będzie,ale przynajmniej nie będę się opierniczać w domu i jest szansa,że trochę zarobię. Możesz się odezwać, to obgadamy sprawę ;)

Gość gość
Ja również zdecydowałam się na tą pracę . Ostatnio dzwoniłam tam zeby się dowiedzieć kiedy bedzie spotkanie dla pracowników i jeszcze tego nie ustalili :/ Niby moje dane zostały wprowadzone do systemu ale trochę się boję że mogą wysterować z tą pracą :/

Gość gość
Aga97 wyjezdzasz do tej pracy od czerwca czy pozniej ? Powiedzieli ci już do jakiej miejscowosci?

dzisiaj dzwoniła do mnie Pani która się tym wszystkim zajmuje i w sumie mam tę pracę od 15maja, ale sie jeszcze trochę waham. Zaproponowano mi pracę w Łebie,może być Władysławowo, Hel itp. Byłam jakiś czas na spotkaniu i w sumie nie jest tak kolorowo jakby się wydawało. Głównie to w ogóle nie ma tam czasu na odpoczynek, siedzi się cały czas na kasie,albo dają Ci pracę przy mięsie. hmm niby można jeszcze rozładować towar w sklepie i sprawdzać przydatność produktów, ale to głównie robią osoby które już dłużej pracują, a nam dają cięższą robotę. Praca od poniedziałku do niedzieli 12h dziennie, w sumie brzmi trochę przerażająco, ale za to kasa jest dobra, jeżeli przepracuje sie cały miesiąc dzień w dzień to można nawet wyciągnąć koło 3000zł. Nocleg pracowniczy jest za darmo, tylko jest jeden mały problem, a w sumie nawet spory, bo samemu trzeba dojechać na miejsce, na własną rękę, nie ma czegoś takiego,ze jest zbiórka i wszyscy jadą razem, więc spotkanie sam na sam w jakiś miastem może być trochę przerażające

Gość gość
A pani ma doświadczenie w pracy na kasie ? czy osoby z doświadczeniem są przyjmowane jako pierwsze czy to beż róznicy ?

Gość gość
Aga96 a skąd jesteś ?

Gość lukaszek90
Hej aga 97 ja własnie jade do krynicy morskiej , wczesniej dali mi Władysławowo ,ale cos inaczej wyszło i przerzucili mnie do nowo otwartego marketu własnie w Krynicy . a ty gdzie jedziesz ?

hej ;) ja mam jechać do miejscowości Dziwnów i zacząć od 1 lipca, jedzie też ktoś tam? :D

Gość gość
hej;) ja jadę do Dziwnowa 5 Lipca;)

Gość gość
Nigdy nie usłyszałem dobrego słowa o pracy w POLO MARKECIE. W pobliskiej miejscowości (wiejskiej, o dużym współczynniku bezrobocia) opóźnili o ponad kwartał otwarcie, bo nie mogli znaleźć pracowników. Podobno oferują daremne pieniądze, których i tak czasami nie wypłacają, gdy są duże kradzieże w sklepie. To jedyny, znany mi duży market, gdzie za kradzieże, na terenie sklepu, odpowiadają finansowo, wszyscy pracownicy. Teraz pracują tam takie niemoty, że obsługa trwa 3...5 razy dłużej, niż w Biedronce i średnio co trzec***aragon jest źle policzony. Nie wiedziałem, że POLO MARKET, posunie się do poszukiwania naiwnych pracowników, zakładając temat na tym forum. Nawet wszystkie niebieskie nicki, zalogowały się tylko, dla wpisania pochwał. Jednym słowem: WIELKIE OSZUSTWO !

Gość gość
Podobno oferują daremne pieniądze, których i tak czasami nie wypłacają, gdy są duże kradzieże w sklepie. To jedyny, znany mi duży market, gdzie za kradzieże, na terenie sklepu, odpowiadają finansowo, wszyscy pracownicy. ZXC W każdym spożywczaku pracownicy odpowiadają finansowo za kradzieże, nie tylko w Polo Market.

Gość gość
Znalazł się obrońca z Koziej Wólki :(. Po pierwsze, nie każdy spożywczak jest "dużym marketem", a po drugie to w tych, które ja znam, są założone kwoty, do wysokości których, pracownicy nie ponoszą ŻADNEJ ODPOWIEDZIALNOŚCI, za kradzieże. Obciążanie pracowników sklepu samoobsługowego, za dokonane kradzieże (jeżeli nie udowodniono, że dokonane zostały z winy pracowników) jest NIEZGODNE Z PRAWEM. Idź się spamerze z POLOMARKETU douczyć przepisów, a dopiero potem próbuj OSZUKIWAĆ ludzi.

Gość gość
Obciążanie pracowników sklepu samoobsługowego, za dokonane kradzieże (jeżeli nie udowodniono, że dokonane zostały z winy pracowników) jest NIEZGODNE Z PRAWEM. Zatrudnianie na czarno też jest niezgodne z prawem i co z tego? Szara strefa aż kwitnie w Polsce.

Gość gość
Witam powiedzcie mi czy musze te badania sanitarne zrobic czy da sie to pominąć i jak sie tam dojezdza ogloszenie pisało na radom wiec na własną ręke mam jechac 500km+?

Gość Mela90
Napisze tak- nie warto. Ciezka praca i ile tam zarobicie? Nie lepiej juz znalezc sobie jakas agencje pracy i wyjechac za granice na kilka tygodni. W wakacje latwo mozna znalezc jakies prace sezonowe i to sie mega oplaca. Moja siostra wyjezdza kilka lat, agencja ktora jej zalatwiala prace to tml professional. Nie moze na nic narzekac, a w kilka tygodni jest w stanie bardzo ladnie zarobic.

Gość gość
ośćMama dziś Witam wszystkich czytelników forum .Otóż dwoje moich dorosłych dzieci uczacych sie znalazlo ogloszenie do pracy na sezon w polo mark. Wszystko wyglądało świetnie po przyjeździe do Krynicy Morskiej po pozalatwianiu formalności itd na następny dzień podjęli prace .Po 12 godz pracy (bez narzekan bo prsca nigdy ni jest lekka)pani kieroniczka stwirdzila ze nie maja wszystkich badan tzn rentgenu pluc.Na następny dzień udali sie do placówki i zalatwili potrzebne badanie.Po powrocie do polo market kierowniczka oznajmiła ze pracowali nielegalnie bez umowy i muszą czekac na nie.Trwalo to do następnego dnia po kilku wykonanych sms do kierownczki ok 14 godz wezwała ich .Byli przygotowani ze przystąpią do pracy.Otoz umowy byly ale wraz z nimi dostali do podpisania zerwanie umowy. Tłumaczenie na pytanie dlaczego tak się stało otrzymali ze maj przeludnienie a osoba która ich skierowala jest niekompletna bo oni msja swoich pracowników wiec jesli chca to maja podpisac a jesli nie to moga isc do sadu ale to będzie dluga droga chodz z pewnoscia wygraja to i tak szybko pieniedzy nie otrzymają. Takich sytuacji jest wiele.Dodam ze po tym powiedxieli córce ze zrobila manko i ze musi oddać pieniądze 70 zl i ze musza zapłacić za pokoje po 50 zl od osoby za dobe.A jesli podpisza to zaplaci polowe manka i za ostatia noc w pokojach.Pisze to Ku przestrodze dla młodych ludzi którzy szukają pracy w polo market.Na szczęście moje dzieci szybko znalezli druga prace w Krynicy i dogadsli sie z właścicielami domu ktorxy to pomogli im w znalezieniu pracy .Kierownictwo zachowuje sie obrzydliwe wulganie i traktuje nowych pracowników jk smieci bez szacunku dla człowieka.

Gość gość
historia nie za ciekawa a moim zdaniem w miarę możliwości warto stawiać na sprawdzonych pracodawców. Ja w tym roku pracowałam w jednym z nadmorskich hoteli, a samo miejsce pracy poleciła mi koleżanka która była tu już rok temu. Wydaje mi się w typowo turystycznych miejscowościach lepiej szukać pracy w restauracjach niż w sklepie, bo można liczyć na napiwki. Na tej stronie http://pomorskie-praca.pl/zarobki-dla-osob-podejmujacych-prace-sezonowa-w-lebie/ znajdziecie porady dla osób które myslą na serio o pracy sezonowej

Gość gość
jak mam być szczera z wami to mnie dobrze się u nich pracuje. Dobre zaplecze socjalne, dobre zarobki jak na nasze małe miasto. Fajna kadra ludzi. Naprawdę powiem Wam ze z przyjemnością chodzę do pracy. Nie mam tak jak w innych miejscach ze chodze z przymusem do roboty.

Gość gość
Ja miałam szczerze dosyć tego sklepu... Atmosfera była beznadziejna... Ciągłe gadanie że za mało jest zrobione, że się z czasem niewyrabiają. Wieczny syf na sklepie... I skargi klientów które spadają na kasjerów, bo kierowników dziwnym trafem na sklepie akurat nie ma... Jeśli się chciało wyjść na przerwę to trzeba było czekać aż łaskawie ktoś się zjawił żeby zastąpić kasjera. Tragedia, nie polecam pracy w tym markecie. Pracuje się za dziesięciu i wciąż tylko słuchać, że dlaczego to jeszcze nie jest zrobione.

Gość gość
Teraz pracuje w Polo i powiem Wam ze warunki pracy, atmosfera sa naprawde dobre i nie ma co w ogole nawet tego porównywac. I jak mam porówanie z innymi to ten jest dla mnie jak najbardziej w porządku.

Gość gość
No tak….marudzicie a pewnie niektórzy z Was nawet nie pracowali w polo….. To ja powiem szczerze ze mam szczescie ze własnie udało mi się i ze pracuje w Polomarkecie i nie narzekam bo mam zgrany zespół.

Gość gość
Czy w tym roku ktos sie wybiera do pracy w polo markecie nad morzem?